Thursday, May 31, 2007

K1 Dynamite!! USA preview

Vi har ännu en späckad MMA-helg framför oss med framförallt den stora K1 Dynamite!! USA galan och Zuffa ägda WECs TV-debut men också IFL och TKO.

K1 Dynamite har haft mycket strul och det verkat ha varit helt kaos vad gäller förberedelserna. Det verkar dock som det mesta löst sig till min stora förvåning faktiskt. Ska bli intressant och se om dom lyckas förvåna mig vad gäller antalet besökare också.

Om vi börjar att gå igenom dom fighters som från början var tilltänkta men som av en eller annan anledning inte kommer vara med så är det märkligaste fallet Hong Man Choi som blev nekad en fighterlicens eftersom hans hjärnröntgen visade oegenheter. Men den apparat som användes var inte stor nog för Chois enorma huvud utan man fick göra på ett annat sätt som inte är lika pålitligt. Choi ska senare ha gjort riktiga tester som visar att han frisk och kan fightas utan fara men CSAC har inte godkänt dom testerna och Choi kan stämma dom för diskriminering eftersom han inte fick en rättvis prövning.

Gina Carano har tvingats hoppa av pga magsjuka och diarre och ingen ersättare har skaffats så hennes tilltänkta motståndare Jan Finney får alltså ingen chans att visa upp sig heller.

Ray Sefo vs. Marvin Eastman blir inte heller av då Sefo inte klarade den medicinska undersökningen.

Mu Bae Choi, Antonio Silva, Javier Vazquez, Anthony "Dos Caras Jr. " Rodriguez, Eric "Butterbean" Esch och David "Tank" Abbot har av olika anledningar också dragit sig ur. Tror säkert jag glömt eller missat någon också. Trots alla avhopp, skador, sjukdomar, dåliga kontraktsförhandlingar och en stenhård sportkommision så är det dock ett godkänt card vi får se. Kanske inte det mest relevanta men det lär garanterat vara underhållande. Jag vill egentligen fördöma den här typen av freakshow galor men jag skulle ljuga om jag sade att jag inte såg fram emot det här. Så här ser det (troligtivs) slutgiltiga fightcardet ut:

Main PPV Card:
Royce Gracie vs. Kazushi Sakuraba
Brock Lesnar vs. Min Soo Kim
Melvin Manhoef vs. Dong Sik Yoon
Siala "Mighty Mo" Siliga vs. Ruben Villareal
Johnnie Morton vs. Bernard Ackah

Showtime undercard:

Jake Shields vs. Ido Pariente
Tim "Big Perm" Persey vs. Jonathan Wiezorek

Prelims:
Hideo Tokoro vs. Brad "One Punch" Pickett
Katsuhiko Nagata vs. Isaiah Hill
Gesias "JZ" Calvancanti vs. Nam Phan

Kvällens main event är alltså Royce Gracie vs. Kazushi Sakuraba en rematch på deras legendariska 90-minuters möte för snart 7 år sedan som slutade med att Royce tvingades ge upp med en spricka i lårbenet. Den här matchen kommer egentligen alldeles för sent då både Sakuraba och Royce har tappat en hel del av sin magiska aura efter några tunga förluster. Det ska ändå blir kul att se hur matchen utvecklar sig. Jag tror faktiskt Royce har bättre chans än i deras första möte, han har något bättre standup nu och även om han är äldre så verkar Sakuraba vara i klart sämre skick. Och eftersom dom flesta verkar välja Sakuraba så går jag emot strömmen och säger att Royce tar det här på domslut.

Brock Lesnar vs. Min Soo Kim är debut för den föredetta WWE-stjärnan Lesnar och jag tror inte han får större problem med Kim utan tar det här på TKO i andra ronden.

Melvin Manhoef vs. Dong Sik Yoon är faktiskt en ganska spännande matchning. Manhoef har tack vare sin standup och väl valda motståndare en hel del hype bakom sig från fans och många tror att han kommer mörda Dong Sik. Men bland andra Yoshihiro Akiyama har visat att Manhoef inte är särskilt mångsidig. Dong Sik Yoon visade också mot t.ex Rampage att han blivit allt bättre på att anpassa sin fantastiska judo till MMA. Och som vi alla vet äger judo så jag säger Dong Sik Yoon på submission i första eller andra ronden.

Siala "Mighty Mo" Siliga vs. Ruben Villareal är väll inte direkt lysande men Mighty Mo bjuder nästan alltid på highlight värdiga KO avslut, vare sig han levererar dom eller råkar ut för dom själv. En av mina absolut favorit knockar är fortfarande Kaoklai vs. Mighty Mo i K1. Alltså jag älskar den knocken, måste ha med en gif på den här. Här tror jag dock att det blir Mighty Mo som levererar slaget. Finns en risk att Ruben tar ner Mighty Mo och vinner ett LnP domslut men det tror jag inte. Mighty Mo via överhandshöger KO i första eller andra ronden.

Johnnie Morton vs. Bernard Ackah är den föredetta NFL-spelaren Johnnie Mortons MMA debut och han möter den japanska tv-personligheten Bernard Ackah. Jag har ingenting mer att tillägga.

Jake Shields vs. Ido Pariente är en chans för Jake Shields att visa upp sig. Pariente har jag dock ingen bra koll på men han är från Israel och ska vara riktigt bra på submissions. Jew-Jitsu är en mycket farlig kampsport så Shields får vara försiktig. Shields kan dock sina grejer på det området och men brukar inte direkt avsluta sin matcher så jag säger Jake Shields på domslut.

Tim "Big Perm" Persey vs. Jonathan Wiezorek kanske kan bli något men jag har för dålig koll för att kunna säga något. Två tungviktare med ganska bra records men mot tveksamt motstånd.

Hideo Tokoro vs. Brad "One Punch" Pickett hoppas jag verkligen vi får se, Tokoro bjuder nästan alltid på fantastiska matcher. Mot någon som Pickett som inte är särskilt duktig på marken tror jag vi kan få komma att se honom glänsa extra mycket. Tokoro på submission i första eller andra ronden.

Gesias "JZ" Calvancanti vs. Nam Phan är en annan match som jag verkligen hoppas vi får se. Jag har inte alls sett tillräckligt av "JZ" men det jag har sett har imponerat och hans record är fint. Nam Phan minns jag inte riktigt. Men jag tror JZ tar det här på domslut eller kanske en sen submission.

Den olympiska mästaren Katsuhiko Nagata kommer att möta antingen Isaiah Hill eller Gabe Ruediger, kan inte riktigt lista ut vem av dom det kommer bli. Ingen aning om vem Isaiah Hill är så jag hoppas på Gabe. Här kommer det vara på 161 lbs också så han borde inte ha problem att klara vikten.
UPDATE: Ok, det blir inte Gabe Ruediger då CSAC har nekat honom licens pga av "mental health issues". Bwahahaha. CSAC är ett stort skämt. CSAC representanten Armando Garcia baserar sitt beslut på The Ultimate Fighter där han menar att Gabe hade ett nervöst sammanbrott efter att han inte klarade av vikten.

Som sagt, inte den mest relevanta galan men det kan bli kul ändå. Hoppas vi får se alla prelims bara.

Tuesday, May 29, 2007

Quinton "Rampage" Jackson on ESPN Hotlist

Quinton "Rampage" Jackson på ESPN Hotlist efter sin vinst över Chuck "The Iceman" Liddell. Det är galet hur karismatisk den här killen är, jag vet att jag upprepar mig själv men den här killen kommer bli en stjärna.
Inte hela tyvärr, får se om jag kan lägga händerna på den.

Postfight intervjuer med vinnarna

Postfight intervjuer med alla vinnarna från UFC 71

Dana White on ESPNEWS The Blitz

Monday, May 28, 2007

UFC 71 recap

Det har varit en stor helg för MMA. Inte bara för UFC 71 utan också för TV-sändningen av Shooto: Back to our Roots 3 (som jag missade och har ännu inte hittat någon rip ute *morr*), GCM: Cage Force 3, K-Grace 1 (I samma bur som Cage Force faktiskt) och Shooto: Battle Mix Tokyo 3. Men helgen har ändå dominerats av UFC 71 och inte bara i MMA världen utan överallt känns det som. Aldrig tidigare har vi sett så mycket mainstream-media visa sånt positivt intresse för MMA. Preliminära uppgifter säger att man nästan hade 1 miljon PPV köp vilket med sena reprisköp kan innebära att man kanske till slut slår det tidigare rekordet som sattes av UFC 66 med 1.050.000 PPV köp. För första gången var även jag en av dom då den andra strömmen var helt överbelastad. Jag var så laddad och hade ändå suttit uppe att jag inte kunde låta bli. Förvånansvärt dålig kvalitet på strömmen dock och med tanke på att den kostade 40 dollar har jag betydligt högra krav än så. Interlace störningar precis hela tiden. Men nog om annat tjafs, låt oss istället prata om galan i sig istället.

Kvällen inleddes med Kalib Starnes vs. Chris Leben och den såg ut ungefär som jag hade väntat mig. Jag hoppades och trodde Starnes skulle imponera lite mer från början och subba Leben men så blev det inte. Väldigt jämn och ganska underhållande fight. Jag tycker ändå Starnes kontrollerade det mesta men Leben hade honom skadad ett par gånger och jag trodde han skulle vika ner sig. Hade Leben insett hur skadad Starnes var efter leversparken hade han nog kunnat avsluta där, vet inte om han var för trött för att fullfölja eller vad men där hade han verkligen chansen. Istället fick Starnes chansen att hämta sig och komma tillbaka. Han hade en mycket fin sweep och jobbade på bra med med slag ifrån Lebens guard där vissa träffade ganska bra. Starnes vann också på enhälligt domslut. Detta blev också "Fight of the Night" vilket jag inte riktigt håller med om. Ganska slarvig teknik och alldeles för lågt tempo för att jag skulle bli riktigt imponerad.

Keith Jardine vs. Houston Alexander var väll mest tänkt att vara en showcasefight för Jardine som klättrat en bra bit på stegen. Men det fick ett abrupt slut efter att Jardine varit lite för självsäker och blev väldigt oförsiktig när han trodde att han hade skadat Alexander. Istället tog Alexander greppet och öste på med slag från klinchen där Jardine inte verkade ha något att sätta emot. Jag tror domaren hade kunnat kliva emellan på 2-3 ställen tidigare utan att jag hade protesterat. Men tufft av Jardine att kämpa på. Imponerande av Alexander och det ska bli riktigt spännande att se honom igen. Situationen påminner lite om Sokoudjou i Pride, om än inte lika extremt.

Ivan Salaverry vs. Terry Martin hade jag riktigt höga förhoppningar på. Jag gillade Salaverry när han var i UFC tidigare och har varit riktigt imponerad av Martin som mellanviktare. Salaverry hade grymt övertag vad gäller räckvidden och rörde sig bra vilket gav Martin lite bekymmer inledningsvis. Men Martin lyckades snart korta avståndet och få grepp om Salaverry som gick efter en stående kimura ala Sakuraba. Martin lyfte upp och smällde ner Salaverry i mattan och det såg ut som Salaverry ute trots att han knappt slog i huvudet. Jag har hört rykten om att han skadade axeln ganska ordentligt och det skulle förklara det märkliga avslutet. Martin fortsätter imponera som mellanviktare även om jag tror han får problem med en bra striker med räckviddsövertag och bra nedtagningsförsvar.

Karo Parisyan vs. Josh Burkman var däremot kvällens fight enligt mig. Hade kanske väntat mig något ännu bättre men så har jag en liten mancrush på Karo också. Judo pwns all! Kvällens fight var det absolut men det är ingen kandidat till årets fight. Båda kom ut och svingade galet. Det var dock tydligt ganska tidigt att Karo är snäppet bättre och han kontrollerade det mesta ganska enkelt. Träffade klart mer och renare och hade ett par snygga judokast. Hans låga händer oroade mig dock och jag fick hjärtat i halsgropen när Burkman fick in en träff som gjorde att knäna vek sig för ett ögonblick på Karo. Men han återhämtade sig snabbt och fortsatte kontrollera matchen. Hans uthållighet såg ut att vara mycket bättre än tidigare och hans slag likaså. Han såg riktigt bra ut faktiskt, underbar timing och läste sin motståndare riktigt bra. Han fick in många bra träffar faktiskt men Burkman är en tuff jävel och ger sig inte i första taget. Sen har Karo inte avslutat en match på bra länge faktiskt, lite tråkigt och en ganska dålig trend. Inte tänkt på att han varit så dålig på att avsluta då hans fighter alltid är grymt underhållande men det är något han skulle behöva bli bättre på.

Eftersom vi sett många tidiga avslut fanns det gott om tid att visa lite prelims. Först ut var Din Thomas vs. Jeremy Stephens. Jag gillar Din Thomas och tycker han är en BRA lättviktare. Ingen framtida mästare kanske man han är ofta underhållande och han är ett bra test. Jag var nyfiken på Jeremy Stephens, ung aggressiv lättviktare med bara en förlust och inga domslut låter alltid intressant. Han bjöd verkligen upp till kamp och första ronden var riktigt jämn, minns inte ens vem jag gav den till. Thomas hade en mycket mycket fin nedtagning där han senare tog Stephens rygg och försökte sig på ett par för tjusiga saker som Stephens utnyttjade, vände på steken och fick in några slag innan ronden tog slut. Bra tempo och underhållande fight. Stephens fortsätter göra bra ifrån sig i andra ronden men drygt halvvägs in så får Thomas in en mycket fin armbar som han bara låser in djupare när Stephens försöker sig på ett par slams. Domaren bryter innan Stephens klappar ut och han blir lite upprörd. Men med tanke på hur djup den var ska han nog vara tacksam att domaren bröt.

Sen var det äntligen dags, kvällens main event, Chuck "The Iceman" Liddell vs. Quinton "Rampage" Jackson. Jag var sjukt laddad. Jag hade lutat allt mer åt Rampage desto mer jag tänkte på matchen. Men trots att jag tycker allt snack om "nya" Rampage är så sjukt överdrivet jag var jag ändå lite osäker på var han stod. Hans tränare Juanito Ibarra verkade dock riktigt säker och när jag hörde han prata och såg hur Rampage såg ut på träning så kände jag ändå att det här kommer vara den bästa Rampage vi sett på mycket länge. Samtidigt som Rampage har en perfekt stil mot Chuck så kan nog Ibarra lägga upp en perfekt taktik vilket inte bådade gott för Chuck. Men trots allt det så kändes det som att Chuck skulle vinna. Jag var helt sjukt laddad och nyfiken på hur fighten skulle utveckla sig. När sen fighten drog igång rörde sig Chuck bra, cirkulerade och höll avstånder. Rampage visade dock tidigt att han var redo och hade tålamod. I första utbytet av slag såg Rampage helt oberörd ut och Chuck backade hastigt undan och såg inte lika bekväm ut. Där kände jag att det här nog var Quintons kväll ändå. Men att det skulle sluta som det gjorde trodde jag verkligen inte. Jag blev riktigt förbannad på Chuck som gjorde ett sånt amatörmässigt misstag. Gå på ett kroppsslag från utsidan och sen inte ens ta upp handen för att gardera sig igen. Mycket fin kontring med klockren timing och träffsäkerhet från Rampage och sen rusade han in för ett avslut och lät inte Chuck hämta sig. Jävligt fint av Rampage men det känns ändå lite otillfredställande att ett sånt misstag av Chuck så tidigt skulle vara avgörande. Efteråt hör man både snack om att Chuck bara gjorde ett misstag och Ramapge fick in ett tur slag eller att Chuck alltid varit överskattad, bara mött kasst motstånd och Rampage bevisade det. Jag blir så jävla trött, vad är det för fel på MMA fans? Även om jag tycker sättet Rampage vann på var lite otillfredställande så är han som person och mästare desto bättre. Hans kommentarer i ringen efter matchen visar verkligen hur kul han verkligen är. Henderson som kom in i ringen och utmanade Rampage efter fighten såg dock måttligt road ut när Rampage skojade om hans tänder. Jag tror att Rampage kan vara mästare ett bra tag om han fortsätter träna så här bra. Jag ser faktiskt fram emot hans möte med Henderson även om jag har svårt att se hur Henderson ska vinna. Jag tror också vi kommer se Rampage väldigt mycket framöver då han är betydligt mer karismatisk och dynamisk som person än Chuck Liddell.

Efter det snabba avslutet var det dags för ännu en prelim och nu såg vi Wilson Gouveia vs. Carmelo Marrero där Gouveia imponerade med brutala bensparkar och en mycket fil giljotin avslutning efter drygt 3 minuter i första ronden. Gouveia såg bra ut i förlusten mot Jardine och har bara imponerat allt mer sedan dess.

Sen har jag även sett dom andra prelim matcherna, i Sean Salmon vs. Alan Belcher så var jag riktigt besviken på Salmon, klantigt. Dock riktigt imponerande av Belcher som gick upp en viktklass och tog fighten med kort varsel då Eric Schafer dragit sig ur pga skada. Belcher åkte på en tung förlust mot Kendall Grove för bara 1½ månad sedan men är redan påväg tillbaka.

Sen var det Thiago Silva vs. James Irvin som jag hade stora förhoppningar på, trodde det skulle bli en riktig kanonfight. Det lilla vi fick se pekade också på det men efter bara en minut så vrider sig Irvins knä och hoppar ur led vid ett nedtagningsförsök. Jag kunde inte ens kolla närmre för det ryser i hela kroppen på mig när jag ser sånt. Irvin såg dock riktigt bra ut och hade ett litet övertag innan skadan. Mycket tråkigt och han kommer troligen vara borta flera månader. Thiago hann inte visa upp sig så mycket heller men jag tror han har potential att göra rätt stora saker i divisionen.

En riktigt bra gala får jag säga faktiskt, lite otillfredställande slut på titelfighten men det funkar.
Fullständigt resultat taget ifrån Sherdogs fightfinder:
1 Wilson Gouveia Carmelo Marrero Submission (Guillotine choke) 1 3:06
2 Din Thomas Jeremy Stephens Submission (Armbar) 2 2:44
3 Alan Belcher Sean Salmon Submission (Guillotine choke) 1 0:53
4 Thiago Silva James Irvin TKO (Knee injury) 1 1:06
5 Kalib Starnes Chris Leben Decision (Unanimous) 3 5:00
6 Houston Alexander Keith Jardine TKO (Strikes) 1 0:48
7 Terry Martin Ivan Salaverry TKO (Strikes) 1 2:04
8 Karo Parisyan Josh Burkman Decision (Unanimous) 3 5:00
9 Quinton Jackson Chuck Liddell TKO (Punches) 1 1:53

UFC 71 Post fight presskonferens

Från boxingscene.com.


UPDATE: Och för er som inte orkar titta så är här ett par av dom viktigaste punkterna:
  • Dana ville ha Henderson som mellanviktare men han ville hellre fightas som lätt tungviktare.
  • Karos roliga sång var en Borat referens men ingen fattade utan började bua istället vilket Karo tyckte var lite synd.
  • Chuck vs. Wanderlei är nästa logiska fight och dom kommer försöka fixa den, troligen i London.
  • Dom tillkännagav Prideaffären lite för tidigt men nu är det äntligen klart iaf. Dom har dock ingen jävla aning om vad dom ska göra men dom ska fundera på det nu när det äntligen är klart.

Saturday, May 26, 2007

UFC 71 invägning

UFC 71 invägningen från ESPN.

Joe Rogan on ESPN Sportscenter

Alltså, jag fattar inte hur folk kan klaga på Joe Rogan! :)

Friday, May 25, 2007

Pre UFC 71 telefonmöte med Dana White

Fan, jag glömde posta det här, den har legat i min draftlåda i flera dagar nu . Men här är den iaf.
Dana White höll ett telefonmöte med media tidigare idag (öööhhh, typ i torsdags) där han pratade om lite allt möjligt, här är några punkter att lägga märke till:
  • Till att börja med bekräftade han att Mauricio "Shogun" Rua har skrivit på för UFC men att han inte vet när han kommer göra UFC debut. Verkar som min skepsis tidigare var överdriven, hoppas verkligen dom hinner klämma in honom på UFC 72 även om jag inte tror det.
  • Någon har redan utmanat vinnaren av Liddell vs. Rampage och han kommer att offentliggöras under galan. (Jag tar ingen jättechansning direkt om jag säger att jag tror det är Shogun) (Det visade sig vara Henderson)
  • Dana var väldigt glad över att få UFC på omslaget till Sports Illustrated och tycker det är fantastiskt att äntligen få se MMA behandlas som en riktig sport.
  • Det tillsammans med riktig bevakning från ESPN är i princip sista steget för att få sporten mainstream, nu är det bara att fortsätta växa.
  • HBO affären är fortfarande inte färdig men Dana känner sig väldigt säker på att den blir av. Avskedet av HBO chefen Chris Albrecht som följd av misshandelskandalen påverkar inte affären.
  • Pride affären är ett jävla helvete att reda ut men han kommer inte ge sig förrens vi kan få se alla dom bästa fighterserna möta varandra.
  • Det finns fortfarande massor med utrymme kvar att växa in i, dom har äntligen börjat skrapa på ytan. UFC kommer ta över hela världen. I USA är ingenting större än Amerikansk Fotboll, ALLA tittar på superbowl. Men internationellt sett är NFL ingenting. Men fighting är någonting alla förstår, spelar ingen roll var i världen du är så förstår du fighting. Målet är att ha en helt global PPV som alla kan och vill se.
  • Amatörligor är mycket viktigt och ett bra sätt för fler fighters att börja.
  • Som exempel på vad boxning gör för fel tar han superfighten De La Hoya vs. Maywether som arrangerades av De La Hoyas bolag. Att dom borde lagt mer pengar på undercardet och ge fler bättre fighters chansen att få lite mer uppmärksamhet men istället så tog dom hand om alla pengarna själv. På så vis får man inga nya stjärnor och ingen bryr sig om dom mindre kända.
  • Matt Serra var riktigt bra på The Late Late Show with Craig Ferguson, riktigt rolig och en riktigt bra underdog story. Det gör ingenting om "fel" kille vinner, det har han lärt sig den svåra vägen.
  • Angående stämningen av fighters mot DSE så har han precis hört talas om det men är inte förvånad utan det finns en tydlig anledning till varför DSE gick under.
  • Armbågar är en viktig del av sporten och dom kommer inte ta bort dom.
  • Knän på marken däremot är något som dom gärna ser och kommer fokusera på i framtiden, först och främst ska MMA som det ser ut idag bli reglerat i hela USA.
  • K1 Heroes är ett stort skämt, tror inte ens att deras gala kommer bli av.
  • IFL konceptet är korkat, vem vill se "the Woodchucks vs. the Crazy Beavers"? Samma killar som möter varandra om och om igen. Det är ett helt efterblivet koncept och det finns bättre MMA som förtjänar att vara på TV.
  • WEC kommer att ha alla viktklasser som inte får plats i UFC
  • Dom jobbar med att utbilda och förbättra poängdomarnas förståelse för sporten.
  • Att alla fighters och stjärnor är så åtkomstbara och att det är så lätt att få autografer och ta kort är en anledning till att dom har blivit så stora och det kommer dom fortsätta med.

Thursday, May 24, 2007

En olycka kommer sällan ensam...

Jag har länge pratat om att K1 Heroes galan som ska hållas den andra Juni har varit illa skött från början och nu när det verkligen börjar dra ihop sig är fortfarande ingenting klart. MMAWeekly har en artikel om allt strul och skit som är kvar att göra och hos t.ex Sherdog kan man läsa att Hong Man Choi inte blev godkänd av CSACs läkare.
Dom har bara två veckor på sig att få ordning på det här innan fiaskot är ett faktum.

UPDATE: Ersättare till Hong Man Choi sägs bli någon av följande herrar:
David "Tank" Abbott, Ruben "Warpath" Villareal, Erich "Butterbean" Esch eller James Thompson.
James Thompson är inte särskilt trolig då han fortfarande är under Pride kontrakt som troligtvis kommer ivägen och "Warpath" känns som en sista utväg. Tank Abbott eller Buttebean är dom två troligaste, Tank Abbott har sagt att han stället upp utan att tveka.

När det äntligen tillkännagavs att bröderna Fertitta skulle köpa Pride trodde iaf jag att nu är det bara en tidsfråga, efter ett år av förhandlingar så har dom äntligen kommit överens och gjort klart med alla detaljer att dom känner sig helt säkra och kan gå ut offentligt med affären. Men icke, det var nog mycket dom inte hade tänkt på eller räknat med när dom tillkännagav affären. Många fighters vägrar gå med på att skriva över sina kontrakt till det nya företaget Pride WW och DSE vägrar att släppa deras kontrakt. Nu har flertalet fighters gått ihop och stämmer DSE enligt MMAWeekly. Bådar inte gått för affären eller Prides framtid öht. Zuffa verkar nästan ha tröttnat och skiter i Pride och signar alla bra fighters till UFC istället.
Orkar egentligen inte ens spekulera utan vill bara se fram emot galan på lördag, men det är svårt att låta det här överskugga faktiskt.

UPDATE: Josh Gross på Sherdog.com säger att Pride-UFC affären är avslutad. Jag antar att det kommer kungöras på UFC 71!

UFC 75 i London

Den 22a September är det dags för UFC 75 som kommer ta plats i London.
Ryktat fightcard än så länge är:
Michael Bisping vs. TBA
Jess Liaudin vs. TBA
Sen har jag även hört om:
Kongo vs. Arlovski
Mirko vs. Vera

Men när jag försöker få det bekräftat får jag bara det här som svar: ":)"

Wednesday, May 23, 2007

Om alla Shogun rykten

Som ni säkert redan hört så dök den här informationen:
Mauricio "Shogun" Rua has signed a contract with the UFC and may participate in UFC 72.
upp på chuteboxe-usa.com tidigare idag och har spridits som en löpeld över forumen och bloggarna.

Men Ivan Canello (skriver för sherdog och portal do valetudo) säger att Rudimar Fedrigo (huvudtränare och ledare för Chute Boxe) sade att han inte känner till någonting om det här när han pratade med honom tidigare idag.
Samtidigt säger en kille på mmaweekly följande:
"Let's put it this way, if Mauricio was fighting at UFC 72, that's news to him."

Hur det hela ligger till vet jag inte, men det verkar som vi kan sänka förväntningarna lite iaf.

UPDATE: Brasilianska tidningen Tatame intervjuade Shogun nyligen bland annat om dom här nya UFC 72 ryktena och Shogun svarade:
I signed with Pride and the UFC. I am waiting for them to define where and when I fight. The principle rumors are that I will fight at UFC 72, but I don't know yet. I am trained, ready, and in shape to fight.
Frågan är om UFC sett till att lägga locket på eller om ryktet helt enkelt var helt ogrundat till att börja med. Det ryktas om ett stort tillkännagivande på UFC 71, Shogun kan vara ett av dom men jag hoppas att det har med Prideaffären i stort att göra.

UFC 71 Preview

Oj oj oj, på lördag är det dags för UFC 71. En av årets absolut största matcher går av stapeln när Chuck Liddell möter den enda som fortfarande har en ohämnad seger över honom i Quinton "Rampage" Jackson. Till en början var jag kanske inte så hypad, kände att Rampage behövde mer tid på sig att komma tillbaka och så här, men skitsnack. Rampage ÄR redo och Chuck möter sin stilmässigt svåraste motståndare sedan, ja, sedan dom möttes senast helt enkelt. Jag är också mycket nyfiken på hur många PPVs som kommer säljas, den populäraste PPVn hittils är UFC 66 med Chuck vs. Tito 2 som drog över 1 miljon PPV köp. Detta är en betydligt mer intressant match men Rampage är inte alls lika välkänd som Tito. Jag hoppas UFC All Access med mera har gjort att fler har fått upp ögonen för Rampage. Det är i övrigt inget strålande fightcard vi får se men med tanke på vad det är för mainevent så är det ändå riktigt bra, inga stora fighter men många bra.

Main Card:
Chuck Liddell vs. Quinton Jackson
Karo Parisyan vs. Josh Burkman
Ivan Salaverry vs. Terry Martin
Keith Jardine vs. Houston Alexander
Kalib Starnes vs. Chris Leben

Prelims:
Thiago Silva vs. James Irvin
Sean Salmon vs. Alan Belcher
Jeremy Stephens vs. Din Thomas
Carmelo Marrero vs. Wilson Gouveia

Kvällens main event känns för mig som den kanske största fighten inom MMA sedan Crocop mötte Fedor. Jag har sjukt höga förväntningar på Chuck Liddell vs. Quinton Jackson med andra ord. Liddell har nästan haft det lite för enkelt sen han besegrade Randy Couture efter The Ultimate Fighter 1 känns det som. Jeremy Horn, Randy Couture igen, Renato "Babalu" Sobral och Tito Ortiz är alla bra fighters men matchar upp väldigt dåligt med Chuck och han har kunnat använda precis samma taktik. Rampage däremot ställer helt andra krav på Chuck. Jag har länge varit skeptisk till Chucks uthållighet på senare tid. När han förlorade mot Randy Couture var det lika mycket pga att han tröttnade som att han blev slagen och skadad och samma sak med hans förlust mot Rampage. När han väl förlorade berodde det på att han var för trött för att ta sig därifrån. Hade han haft bättre kondition så tror jag inte han skulle vunnit dom fighterna men han hade nog klarat sig till slutet och förlorat på domslut istället. Om Rampage håller tempot uppe och tvingar Chuck att jobba så tror jag Rampage har goda möjligheter att avsluta Chuck i dom senare ronderna även om Chuck poängmässigt dominerat dom tidigare. Men samtidigt verkar Chuck vara i bättre form än på mycket länge och verkar vara motiverad på ett sätt han inte varit på ett tag. Han visste t.ex att Tito inte har en chans mot honom. Jag är sjukt nyfiken på att se hur han ser ut här mot Rampage. Sen är det svårt att veta var vi har Rampage, han har vunnit men inte imponerat överdrivet sen hans förlust mot Shogun. Vilket iofs säger en del om vilka förväntningar vi har på killen, att dominera Marvin Eastman i sin UFC debut är inte direkt något vem som helst gör. Om man går efter hur han ser ut på träning så kommer det här bli mycket tufft för Chuck. Jag har också svårt att välja en vinnare, Rampage kan ta en smäll som få andra i MMA och Chuck behöver nog nästan träffa 100-procentigt för att däcka Rampage med ett slag. Hjärnan säger att Rampage tar det här fler gånger än han förlorar, men hjärtat säger att Chuck tar det denna gången. Så jag säger Chuck via (T)KO i tredje ronden.

Karo Parisyan vs. Josh Burkman är kvällens co-main event och som sådant känns det väldigt svagt men det är ändå en riktigt bra matchning. Karo hade en ganska tung förlust mot Diego Sanchez men är påväg att jobba sig tillbaka till den där titelfighten han missade pga skada. Och när har Karo någonsin haft en tråkig fight? Hans fighter med Nick Diaz och Diego Sanchez är nog två av mina favoriter. Samtidigt har Josh Burkman imponerat allt mer på mig, han är iofs inte jättebra på något men han är tuff, stark och ganska bra på allt. Jag tror dock att Karo är för teknisk och vinner på en ganska sen submission, möjligtvis TKO.

Ivan Salaverry vs. Terry Martin ser jag också fram emot, Salaverry var på väg mot en titelfight men förlorade mot Marquardt i en mycket tråkig fight och sen var det lite annat gnabb också och UFC kickade ut honom. Nu är han dock tillbaka för att försöka klättra upp igen. Terry Martin är mest känd som offret för James Irvins flygande knä men är faktiskt rätt bra. Han har gått ner en viktklass och ser ut att vara i mycket bättre form där. Han har riktigt bra brottning som gjort att han funnit en del tråkiga fighter men han visade senaste mot Jorge Rivera att han har duktigt med krut i nävarna också. Terry Martins kraft och brottning mot Salaverrys teknik och submissions känns det som, en rätt spännande matchning. Svårt att välja men jag tror Martin kommer vara en duktig underdog så jag går på honom via sen TKO eller decision.

Keith Jardine vs. Houston Alexander är också en fight jag ser fram emot, Keith Jardine klättrar raskt på stegen i lätt-tungvitksdivisionen. Men vem är Houston Alexander? Han har ett rätt bra record och har en bra artikel uppe på ufc.com. Mer än så vet jag inte. Ska bli spännande och se vad för motstånd han bjuder på. Jag tror att Keith Jardine är riktigt bra och kommer vara något att räkna med ett tag så även om jag inte vet mycket om Alexander så säger jag Jardine via TKO i andra ronden.

Kalib Starnes vs. Chris Leben är ännu en mycket intressant matchning. Totala motsatser egentligen, Kalib Starnes har all talang i världen, har en lång atletisk kropp men har en tendens att vika ner sig mentalt. I The Ultimate Fighter såg vi honom ge upp helt mot Kendall Groove och mot Yushin Okami klagade han hela tiden i sin ringhörna att Okami var för snab och för stark. Chris Leben är precis tvärtom, han har i princip ingen talang, han har en lite konstigt stabbig och långsam kropp men han ger sig aldrig och kämpar på vad som än händer. Vilket väger tyngst? Jag vet inte, jag är mycket nyfiken på att se hur den här matchen utvecklar sig. Jag tror ändå Kalibs teknik är tillräcklig men det skulle inte förvåna mig om Leben lyckas bryta ner Starnes. Jag säger ändå Starnes via submission i första ronden.

Bland prelim fighterna fortsätter det med intressanta matchningar, Thiago Silva vs. James Irvin kan bli hur jävla bra som helst. James Irvin har haft flera bra matcher i buren stående är han faktiskt riktigt bra, men på marken har han inte mycket att ge. Thiago Silva är en ung brasilianare ur Chute Boxe som jag hört mycket gott om, han är fortfarande väldigt rå men har all potential i världen. Jag har själv bara sett en eller två fighter med honom men han har en hel del hype bakom sig. Irvin känns lite som ett perfekt test. Thiago har också en tendens att slugga lite för mycket vilket bådar för en riktig kanonfight eftersom Irvin knappast backar från ett stående krig. Svårt att säga vem som tar det, jag tror Irvin har teknik och erfarenhet nog att ta det här faktiskt men jag säger ändå att Thiago Silvas hunger överväldigar Irvin till slut, Thiago Silva på TKO sent i andra ronden.

Sean Salmon vs. Alan Belcher är kanske inte jätteintressant men Sean Salmon har väldigt bra brottning och även om jag kanske inte ser honom som champ nån dag tror jag han kan göra mycket, framförallt om han går ner till mellanvikt. Salmon via TKO eller kanske decision.

Jeremy Stephens vs. Din Thomas är banne mig inte illa pinkat det heller. Stephens är en ung kille med ett mycket bra record där ingen fight gått till domslut. Din Thomas är en riktigt bra och något underskattad fighter, ett ordentligt test för Stephens och om han skulle vinna så visar det verkligen att han har i UFC att göra. Aldrig sett killen fightas så kan inte direkt förutsäga vad jag tror. Men jag tror det kommer bli en riktigt bra fight iaf.

Carmelo Marrero vs. Wilson Gouveia har jag intresse för också. Jag är förbannad på Marrero att han satte stopp för Chieck Kongos framfart med en urtråkig lay and pray seger där jag tycker ett par uppställningar hade varit på plats. Men han är ändå rätt bra och har bra brottning. Gouveia å andra sidan har varit hyfsat framgångsrik och gav Keith Jardine en ganska tuff fight. Jag hoppas verkligen Gouveia tar det här och tror också han gör det på submisson förr eller senare.

Ett mycket bra main event och massor med bra undercard matcher, saknar kanske en eller ett par lite större matcher men det är ändå en på pappret riktigt bra gala enigt mig och jag är helt galet laddad.

Matt Serra hos Craig Ferguson

Jag är ett stort fan av Craig Ferguson och om ni kollat på TVBLOGGEN.com där jag också skriver så har ni säkert märkt det. I måndags, starten på Magic Week, var Matt Serra gäst. Den mycket roliga intervjun kan ni se här:

Tyson Griffin

Killarna på bloodyknux.com har en riktigt bra intervju med Tyson Griffin där han pratar om lite allt möjligt, bland annat om sin förlust till Frank Edgar och sin kommande fight med Clay GuidaUFC 72. Jag tror hans möte med Clay Guida kommer bli fantastiskt. Ni läser hela intervjun här.

Tuesday, May 22, 2007

Sports Illustrated om UFC

Sports Illustrated har en lång artikel om UFC och MMA i sitt senaste nummer som ni kan läsa här. En ära för Roger Huerta att få pryda omslaget. En riktigt bra och välbalanserad artikel får jag säga även om dom går efter Zuffas version av händelseförloppet där Zuffa var ansvariga för att lägga till regler, ronder och få det sanktionerat. Faktum är att reglerna nästan var samma som idag och det började bli sanktionerat redan innan, Zuffa har gjort mycket bra men inte allt. Ändå en mycket läsvärd artikel.

Quinton "Rampage" Jackson All Access

Att Rampage inte redan är en stor stjärna i USA är mycket märkligt, det är på tiden att han får den uppmärksamhet han förtjänar.

Friday, May 18, 2007

The Ultimate Fighter 5 snack

Ah, jag skulle gjort det här från början men av någon anledning har det inte blivit av.
Men jag börjar iaf nu och tänkte prata lite om olika saker som hände i senaste avsnittet som jag tänkte på.

Förra veckans fight var kanske inte så jämn men Joe Lauzon är en tuff jävel. Privat mest en vanlig datornörd liksom, men i buren är han ett djur, han bara öste på och bara översvämmade Brian Geraghty totalt. Han hade ingenting att sätta emot. Kolla bara här:

Den här armbågen skrämmer mig och det visar på en djurisk ursinnighet att bara helt hänsynslöst bara offra allt i en attack på det viset.

I den andra fighten förra veckan tycker jag Emerson vann helt klart, en domare som sätter Corey Hill som vinnare vet inte vad han snackar om. Men Emerson har ändå bara sig själv att skylla då han var alldeles för passiv och borde veta bättre.

Sen var det väldigt kul när Dana White tog BJ åt sidan och pratade om att han får skärpa sig om han inte vill framstå som Ken Shamrock, haha, BURN!

Jag kan förstå att BJ kickade Wang, Wang hade kunnat vinna sina match men han sket fullständigt i vad BJ sade trots att han innan matchen hade lovat att lyssna. Om han var lika dan på träning hade jag också kickat honom.
När han ändå fick en andra chans och blev accepterad i Jens lag så ville han inte, WTF? Jag tycker Dana höll igen lite för mycket, vad i helvete? Alltid lika härligt att se Dana droppa ett par välmenade f-bomber.

När det gäller matcherna så hade Weems helt enkelt knappt där att göra, han är inte bättre än sådär. Svårt att säga hur bra Gray Maynard är efter det där, han verkade mest hålla igen för att inte skada Weems.

var jag betydligt mer intresserad av Matt Wiman vs. Marlon Sims. Jag har länge stört mig på "Mr. Indestructable" och hans löjliga streetfighting snack, ingen är imponerad, du framstår bara som en fjant, lägg ner. Han pratade om hur han bara varit medvetslös en gång i hela sitt liv och det var när han blev påkörd av en bil så han flög igenom vindrutan. Ah men grattis, nu har du varit medvetslös två gånger i ditt liv. Riktigt dålig guard av Sims och en snygg kombinerad höger/nedtagning av Wiman. Sen var det bara en tidsfråga innan Sims blev utstrypt. Han fick ändå visa hur "tuff" han var genom att inte klappa.
Nästa vecka ska det bli riktigt kul när kvartsfinalerna drar igång och hur man än matcher det så kommer det bli några kanonfighter tror jag.

Fan vad kass jag är...

Shooto helvetet sänds ju först nästa vecka, DOH!
Jag som suttit och sett fram emot skiten hela morgonen.

Thursday, May 17, 2007

IFL ANTHEM

When I say International you say Fight League, Fight League!

Vem fan visste att Lindland kunde rappa? :)

Wednesday, May 16, 2007

Tito Ortiz on Mad TV

För ett tag sedan var Tito Ortiz med i sketchprogrammet Mad TV, jag hade tänkt lägga upp klippet här men måste ha glömt det, trodde jag hade gjort det. Aja, här är det iaf. Inte jätteroligt direkt men iaf.

Fullt upp

Det är helt sjukt hur MMA har exploderat och hur mycket galor vi har att se fram emot.
Kolla bara på det här vi har framför oss från och med den här veckan fram till mitten av Juli.

18e Maj: Shooto: Back to our Roots 3
Mycket intressant och bra Shooto gala som jag skrev om i min preview igår.

19e Maj: Gracie Fighting Championships: Evolution
Tyvärr har alla matcher av intresse ställts in, ingen Wes Sims, ingen Jeff Monson, ingen Marcelo Garcia, ingen Jacare.
Men det sägs att Nick Diaz ska vara kommentator och om så är fallet kommer iaf jag att kolla!
UPDATE: Det verkar som om ryktena om att Jacare var ute inte stämde, han ska vara med om allt stämmer.

26e Maj: UFC 71
Man smäller det mesta krutet på main eventet där Chuck Liddell möter den enda som har en ohämnad seger över honom i Quentin "Rampage" Jackson men det finns några intressanta och andra bra matchningar också.

27e Maj: GCM Cage Force 3

GCMs Cage Force turnering fortsätter och det är många bra lättviktare och flera bra welterviktare som man får hålla ögonen på. Sen är det kul att se MMA i bur med armbågar i Japan. Framförallt är det ju Kickuchi och Boketetsu som jag håller mina ögon på.

2a Juni: HERO's/ELITE XC kombi
Efter att ha varit helt skrattretande till en början så är det ändå hyfsat med bra matchningar här. Kanske inte den mest relevanta galan men jag tror faktiskt den kan bjuda på stor underhållning.

3e Juni: WEC 28
Äntigen får vi se WEC Live på TV och äntligen får dom lättare viktklasserna den uppmärksamhet dom förtjänar.

9e Juni: UFC Fight Night 10
Kanske inte den bästa UFC Fight Night vi sett på pappret men jag är väldigt nyfiken på rematchen mellan Spencer Fisher och Sam Stout och sen ska äntligen Jon Fitch få lite uppmärksamhet. Sen är det några andra matchningar som jag tror kan blir riktigt bra.

9e Juni: GCM Cage Force 4
Mer Cage Force action!

16e Juni: UFC 72 Ireland
Som en fullfjädrad PPV gala mycket svagt, som en gratis tv-gala, mycket starkt. Jag låtsas som om att det är en UFC Fight Night. :)

22a Juni: Strikeforce/EXC kombi
Phil Baroni vs. Frank Shamrock bitches! WAR BEST EVA!

23e Juni: TUF 5 Final
BJ Penn tillbaka som lättviktare, jag har sagt det förut och säger det igen, om den killen tränade ordentligt och hade motivationen på topp hade han kunnat vara Fedor fast bland lättviktare. Jag ser inte en kille i världen som tar en 100%ig BJ Penn. Jag tror inte Jens Pulver tar ens en 75%ig.
Sen så ser jag fram emot finalisterna så ini helvete, ska inte säga vilka det är för att inte spoila men oj oj oj oj oj oj vilken fight det kommer bli.

30e Juni: Pride 35 i USA
Fortfarande oklart om den blir av eller inte.
Sokoudjou vs. Kazuhiro Nakamura har ryktats.
Shogun sägs vara med och han vill möta Dan Henderson.
Två riktiga kanonfighter bara där om det blir av.

30e Juni: UAFC: Art of War 3
Pedro Rizzo vs. Jeff Monson, fast Monsons sägs vara skadad och Aleksander Emelinenko ryktas ersätta honom.
Jake Shields vs. Carlo Prater
Jeremy Horn vs. Jorge Santiago
Ron Waterman vs. Mario Rinaldi
Ricco Rodriguez vs. Marcio Cruz
med flera och det ser riktigt trevligt ut, hoppas Ricco har gått ner i vikt.

30e Juni: Icon Sport: Fearless
Robbie Lawler ska försvara sitt bälte bland annat, annars inga toppenfighter på pappret direkt.

7e Juli: UFC 73
UFC 73: STACKED! Helt jävla galet fightcard, jag vet inte ens var jag ska börja, Noguiera gör debut, 2 titelmatcher, Rashad vs. Tito, GALET!

14e Juli: Cage Rage 22
WAR BUTTERBEAN!

15e Juli: Shooto Roots 4
Takashi Nakakura vs. Jani Lax om Nakakuras Pacific Rim bälte, tyvärr har nog Jani Lax ingen större chans men ändå kul att se en svensk!
Takeya Mizugaki vs. Masakazu Ueda

16e Juli: Pride LW GP
Ja, hoppas att affären snart blir avslutad så vi kan få se den här fantastiska turneringen så snart som möjligt. På söndag hade det varit dags egentligen.

Inte en ledig vecka på nästan två månader, helt sjukt. Sen är det som det ser ut nu en ledig månad men det lär säkert dyka upp något mer innan dess.

Tuesday, May 15, 2007

Shooto: Back To Our Roots 3 preview

På fredag är det dags för Shooto: Back To Our Roots 3 och det är en väldig massa bra matchningar som väntar, framförallt en Shooto lättviktstitelfight mellan Takeshi Inoue och Akitoshi Tamura och en match mellan Antonio "Pato" Carvalho och Hatsu Hioki är det som fångar mitt intresse. Sen tycker jag den mycket långa och spinkige nykomlingen Shinya Murofushi verkar kunna bli något spännande.
Tyvärr har jag för dålig koll för att kunna bjuda på en så bra och fyllig preview som jag hade velat men en liten snabbkoll kan vi ta iaf.

Så här ser uppställningen ut:

Shooto titelfight lättvikt, 65kg-
"Lion" Takeshi Inoue vs. Akitoshi Tamura

Antonio "Pato" Carvalho vs. Hatsu Hioki
Kenji Osawa vs. Marcos Galvao
Koetsu Okazaki vs. Atsushi Yamamoto
Masashi Yozen vs. Akihiko Adachi
Masatoshi Abe vs. Daniel Otero
Shinya Murofushi vs. Kenichi Sawada
Hayate Usui vs. Eiji Murayama
2007 Shooto Weltervikt 70kg- Rookie Tournament semifinaler
Ishibashi Aroi vs. Kunio Nakajima
Oni Ani vs. Koichi Taguchi
2007 Shooto Lättvikt 65kg- Rookie Tournament kvartsfinal
Naohiro Mizuno vs. Yoshiki Noguchi

Till att börja med har vi då titelfighten mellan "Lion" Takeshi Inoue och Akitoshi Tamura som jag faktiskt har dålig koll på. Dom håller båda två var sitt shooto bälte i samma viktklass. "Lion" Takeshi håller den mer prestigefyllda World Champion Titeln medans Tamura håller Pacific Rim titeln men det är bara Takeshis bälte som står på spel. Tror det kan blir en riktig kanonfight och jag tror "Lion" Takeshi kommer imponera stort här precis som han gjort ända sedan han vann den lediga titeln i rematchen mot Antonio Carvalho. Titeln lämnades ledig av Alexandre Franca "Pequeno" Nogueira då han duckat Gilbert Melendez i över ett år och inte försvarat sin titel. Titeln var då ledig och "Lion" Takeshi Inoue mötte Antonio "Pato" Carvalho i en rematch där han tidigare förlorat på majoritetsdomslut men vann på TKO efter bara lite dryga 3 minuter.
Jag tror Takeshi tar det här i imponerande stil.

I nästa matchning ser vi Antonio "Pato" Carvalho möta Hatsu Hioki på sin väg mot ännu en chans på titeln och kanske en rubbermatch med Takeshi. Men vägen dit är inte enkel då Hioki inte är att leka med, 12-1-1 i record och håller fjäderviktstiteln i TKO som han förtjänat genom att besegra Mark Homonick två gånger. Han har också en vinst i Pride över Jeff Curran som i sin tur har en vinst över Carvalho. En mycket mycket intressant match och jag tror den kan bli hur bra som helst, den match jag ser fram emot allra mest faktiskt. Carvalho är en riktigt skön kille och en grym fighter och Hioki har imponerat på mig mot framförallt Homonick och Curran. Jag tror dock Carvalho tar det här i en mycket tuff och tät fight.

Sen har jag varit imponerad av Shinya Murofushi som med sin mycket långa och spinkiga kropp är väldigt underhållande att se på. Senast på Shooto: Back to our Roots 2 vann han med ett mycket fint knä som han knappt behövde lyfta för att träffa hakan på sin motståndare. Jag är nog lite svag för långa spinkiga fighters tror jag, Nick och Nate Diaz, Kendall Grove med flera är alla lite favoriter hos mig.

Sen är det fler matcher som ska vara intressanta men jag har som sagt för dålig koll för att säga något eget om det hela. Den här galan är startskottet för en helt galen period som inte verkar ha uppehåll förrens halvvägs in i Juli då det verkar bli en liten paus igen.

Monday, May 14, 2007

Mer rykten och spekulationer om Pride

Enligt Mike Sloan hos Sherdog med flera så är det helt enkelt det typiska Japanska sättet att göra affärer på som drar ut på tiden.
Japanerna har en konstig grej när dom går med på nästan alla saker och detaljer inledningsvis men när det väl kommer till kritan så backar dom ur på flera punkter och det verkar helt tossigt allt man hört.
Det som drar ut på tiden är alltså alla små detaljer och klausuler hit och dit i kontraktet som ska redas ut. Affären ska inte vara i fara men det drar ut på tiden och har ställt till med en hel del huvudbry hos Dana White och bröderna Fertitta.
Vi får helt enkelt fortsätta vänta.

UPDATE:
Mike Sloan träffade Dana White på WEC och försökte få en intervju och Dana verkade först som han ville göra det men ändrade sig sedan och sade något i stil med: "Jag vet vad du vill prata om, men jag kan inte prata om det, du vet att jag gillar dig men jag kan inte prata om det." och gick sedan hastigt iväg.
Mike Sloan sade också att Dana såg ovanligt spänd och stressad ut, när galan väl håller på brukar Dana vara avslappnad och mest njuta som ett fan men han ska ha varit mer spänd och stressad här.

Sunday, May 13, 2007

Spekulationer om Pride

Det gick länge rykten om att bröderna Fertitta köpt Pride och vi gick och väntade på bekräftelse. Så när väl bekräftelsen kom var vi nog många som tänkte äntligen ska vi få klarhet i saker och ting. Hur kommer det se ut? Hur kommer dom hanteras? Kommer vi äntligen få se dom bästa möta dom bästa? Det var bara att fortsätta vänta på att affären gått igenom.
Den första Maj skulle affären gått igenom och nyskapade Fertitta ägda Pride World Wide skulle tagit över kontrollen av PrideFC, alla deras kontrakt och allting. Men det har ännu inte skett. Det ryktas om Yakuza inblandning och har tom sagts att den tilltänkta VDn blev hotad till den grad att han lämnade Japan och åkte hem till USA igen. Det ska tydligen inte stämma och han befinner sig i Japan just nu. Bland annat Frank Trigg säger att det fanns klausuler i kontraktet som DSE (dom förra ägarna) inte fullföljt och köpet kanske rent av inte blir av, hur mycket han vet och hur opartisk han är kan man dock fråga sig.
Mer pålitliga rykten säger dock att "Zuffa" inte riktigt tänkt igenom köpet ordentligt och att det varit jävligt mycket krångligare än dom räknat med. Dom flesta fighter-kontrakt måste omförhandlas och grejer. Fedors kontrakt säger t.ex att han får fightas för andra organisationer i Ryssland, en typ av kontrakt som dom nya ägarna inte kommer gå med på. Att omförhandla med Fedor blir nog inte billigt då Bodog erbjuder honom massor med pengar och där behöver han inte ens möta svårt motstånd.
Preliminärt är dock Pride 35 fortfarande planerad att hållas den 30e Juni, men om dom ska hinna organisera det måste nog saker och ting lösa sig riktigt snart.

Monday, May 7, 2007

Lite blandat smått och gott

Hej alla glada!
Har inte uppdaterat så mycket på sistone, inte haft så mycket att rapportera, varit lite upptagen och tagit det lite lugnt med bloggandet några dagar.
Men nu finns det lite smått och gott att rapportera.
Till att börja med har vi UFC 73 postern som jag tycker är riktigt snygg, svartvita foton, billigt men alltid lika snyggt, svart+gult är en mycket snygg färgkombination.
Stacked var ordet ja, helt galet späckad gala faktiskt. Med tanke på hur många galor dom pumpar ut trodde jag vi knappt skulle få se så här späckade galor längre.

K1 Heroes galan som kommer hållas i LA Colloseum Arenan som rymmer 100.000 pers men kommer dock vara avskärmad så att det bara är 30.000 tillgängliga platser.
Och med tanke på att biljetterna kostar från 10 dollar så framstår det hela inte lika tossigt längre.

Martin Kampmann är ute pga skada och kommer inte möta Rich Franklin på UFC 72. Mycket tråkigt att höra faktiskt. Man letar efter en ersättare men ryktet säger att Yushin Okami är den troligaste ersättaren.

Abu-Dhabi Combat Club, ADCC, världsmästerskapen i submission brottning, gick av stapeln i helgen och ni kan läsa om hur det gick där hos Sherdog här och här.
Jag hade tänkt se det själv och skriva om det men eftersom mitt VISA kort har gått ut så får jag vänta på att det finns en bra rip ute, youtube videos duger inte.

Vad fan, det var massa andra saker jag hade tänkt skriva men nu har jag glömt bort det, får ta det i nästa post eller nått. :)