Friday, November 30, 2007

Cage Force 5 preview

Det är mycket lägligt jag gör comeback för imorgon är det dags för Cage Force 5 som ser riktigt intressant ut.
Finaler i både deras weltervikt och lättviktsturnerning, världens kanske bästa flugviktare Urushitani och lite annat smått och gott ser jag fram emot iaf.
Tyvärr blir inte matchen Keita "K-Taro" Nakamura vs. Satoru Kitaoka av då UFC först uppmanade K-Taro att ta matchen för att hålla sig aktiv men sedan sade att han inte borde ta den för att dom troligen har en match till honom snart. Lite tråkigt för jag såg verkligen fram emot den, K-Taro är bra även om han förlorat sina två matcher i UFC hittils så är det dom enda två matcherna han förlorat och Kitaoka har alltid varit en BRA kille och verkar ha tagit ett kliv upp på sistone. Hade varit en bra match där vinnaren troligen hade slagit sin in runt 20e platsen bland mina rankings.
Men det är som sagt en del andra trevliga matchningar, fullständigt fightcard är som följer:

Main Card:
Koutetsu Boku vs. Artur Oumakhanov
Yoshiyuki Yoshida vs. Dan Hardy
Yasuhiro Urushitani vs. Jesse Taitano
Kenji Osawa vs. Nobuhiro “Punch” Yamauchi
Mizuto Hirota vs Sin Do Gi
Takeya Mizugaki vs. Seiji Otsuka
Toshikazu “ISE” Iseno vs. Takahito Iida
Yukiya Naito vs. Takenori Sato

Prelims:
Hiroshi Arakawa vs. Seiya Kawahara
Junichi Ota vs. Hiroshi Takita
Taiyoku Endo vs. Hiroyuki Kuwabara

Koutetsu Boku vs. Artur Oumakhanov är main event för galan och är alltså finalen i den lättviktsturnering som pågått under året.
Jag har ganska länge sagt att Buko är en kille att hålla ögonen på och när hans senaste offer Eiji Mitsuoka nu senast vann över Joachim Hansen så tycker jag man fick det lite bevisat även om MMAtte inte är särskilt pålitligt.
Oumakhanov å sin sida var jag ganska hoppfull på tidigare men tycker inte riktigt han har tagit det kliv upp som jag trodde han skulle göra så jag tror stenhårt på Boku här, troligtvis på domslut men möjligen en TKO.

Yoshiyuki Yoshida vs. Dan Hardy är finalen i welterviktsturneringen och jag är jävligt intresserad av var det här kan ta vägen. Yoshida har efter en liten skakig inlending på karriären 6 raka vinster varav alla på avslut och nu senast mot högt rankade och i mina ögon mycket duktiga Akira Kikuchi imponerade han enormt. Ska bli kul att se honom här och jag hoppas han dyker upp i UFC eller WEC efter det här vare sig han vinner eller inte.
Dan Hardy å sin sida har varit en bra brittisk fighter vilket inte säger särskilt mycket men efter att ha börjar träna i USA har han verkligen tagit ett kliv upp och sett allt bättre ut. Jag tror dock inte han räcker till mot Yoshida men han bör bjuda på hyfsat motstånd iaf. Min gissning är Yoshida på submission.

Yasuhiro Urushitani vs. Jesse Taitano ska bli kul att se då jag tycker Urushanti borde ha Shootos flugviktsbälte runt sin midja och det ska bli kul att se om han imponerar lika mycket här mot Taitano.
Taitano har jag ingen som helst koll på men han verkar inte vara särskilt erfaren så jag antar att Urushanti tar det här.

Kenji Osawa vs. Nobuhiro “Punch” Yamauchi är också rätt intressant då Osawa behöver visa upp sig lite för att solidifiera sin plats på bantamviktsrankingen.

Lite annat smått och gott också men inget som jag direkt har någon bra koll på.

Thursday, November 29, 2007

Återkomsten

Så ja, en liten timeout och tid för att ta itu med andra saker var kanske vad jag behövde.
Men nu har jag haft lite tid och lust att se ikapp lite saker jag missat och kommer börja uppdatera bloggen lite mer igen.

Monday, November 19, 2007

Tittarsiffror för UFC 78 på TV4 Sport

5.000 personer såg live sändningen av UFC 78 klockan 04:00 på natten och 10.000 personer såg reprisen klockan 00:00 dagen efter.
Inga jättesiffror direkt men det ska nog ta sig.
Källa: mms.se

Sunday, November 18, 2007

Rankingsuppdatering post Shooto, EXC, Cage Force, Strikeforce och UFC 78

Ska försöka hinna med att uppdatera mina rankings även om jag inte skriver så mycket.

Tungvikt:
På senaste Strikeforce vann Alistair Overeem över Paul Buentello som låg på runt 18e plats på mina rankings, inte nog för att komma med på listan här men ändå en relevant tungviktsmatchning. Det säger en hel del om hur tunt det är bland tungviktarna just nu.

Lätt tungvikt:

På UFC 78 vann #18 rankade och obesegrade Thiago Silva över #13 rankade Houston Alexander samtidigt som #11 rankade Rashad Evans vann över orankade Micheal Bisping.
Samtidigt har #10 rankade Ricardo Arona varit inaktiv och inte vunnit något relevant på bra länge och det samma gäller #14 rankade Antonio Rogerio Nogueira och #15 rankade Tito Ortiz.
Det innebär att Rashad klättrar till en 10e plats, Thiago Silva tar 11e platsen, Jason Lambert behåller 12e platsen, Vladimir Matyushenko klättrar till 13e plats och Huoston Alexander tappar till 17e plats.

Mellanvikt:

På UFC 78 såg vi också hittils, lite oförtjänt, orankade Akihiro Gono vinna över obesgrade Tamden McCrory samtidigt som Ed Herman vann över alltid tuffa Joe Doerksen.
Sen såg vi orankade Jorge Santiago vinna över orankade men svåra Sean Salmon och #15 rankade Trevor Prangley. Det tillsammans med hans vinst över Jeremy Horn tidigare i år gör att han också slår sig in.
Det gör att Prangley tappar till 20e plats, Gono slår sig in på 17e plats, Santiago på 18e och Herman på 19e.
Matt Lindland, Dan Henderson och Mike Swick är fortfarande i limbo, hoppas att få se någon utveckling där snart men dom stannar på sina platser tills vidare.

Weltervikt:
#8 rankade Jake Sheilds fortsätter imponera stort och även om han stärker sig ordentligt så är det inte nog för att passera #7 rankade Diego Sanchez.
Det samma gäller #9 rankade Thiago Alves som med en fin vinst över orankade Chris Lytle stärker sin position rejält så är det inte nog för att passera Sheilds.
Och även #5 rankade Karo Parisyan stärker sin postion men inte tillräckligt mycket för att passera #4 rankade Jon Fitch.
Mina welterviktsrankings är lite efter, ska försöka utöka dom till en topp 20 också och då hade Keita Nakamuras vinst varit relevant, han är där och nosar på en topp 20 placering.

Lättvikt:
På Shooto Back to our Roots 6 förlorade #14 rankade Joachim Hansen mot orankade Eiji Mitsuoka och orankade Takashi Nakakura vann över topp 20 rankade Yusuke Endo.
På UFC 78 vann #15 rankade Frank Edgar över #16 rankade Spencer Fisher och orankade men relevanta Marcus Aurelio och Joe Lauzon vann imponerande och tack vare Aurelios vinst över #1 rankade Gomi och Lauzons vinst över då respekterade Pulver i kombination med överlag bra records slår dom sig in på mina rankings.
På EliteXC: Renegades så vann orankade KJ Noons över orankade Nick Diaz och tar sig med det bra nära en rankingplats.
Detta gör att Hansen tappar till en 22a plats, Edgar klättrar till en 13e plats, Mitsuoka tar en 15e plats, Nakakura tar en 16e plats, Huerta har 17e platsen, Fisher tappar till en 21a plats, Aurelio tar 18e platsen, 19e platsen tar Lauzon, 20e platsen tar Fisher och på 21a plats har vi Clay Guida.
Toppen bland lättviktarna är i en jävla röra pga inaktivitet och dopingstrul men det får se ut som det gör tills det är utrett.

Fjädervikt:
På Shooto Back to our Roots 6 vann orankade men relevanta Hiroyuki Takaya över #3 rankade Antonio Carvalho och #2 rankade Takeshi Inoue vann över orankade Katsuya Toida.
Sen har jag glömt att uppdatera mina rankings med helt orankade Jong Man Kims vinst över #4 rankade Hatsu Hioki i oktober.
Det gör att Takaya tar en 5e plats före Carvalho som tappar till en 6e plats. Inoue är påväg att ta tillbaka 1a platsen men når inte riktigt dit. Jong Man Kim tar sig in på en 9e plats och Hioki tappar till en 10e.

UPDATE: Tänkte lite baklänges bland lättviktarna, Guida och Aurelio byter plats.

UPDATE2: Dum jag är, Gono är ju inte mellanviktare längre, han är welterviktare. Men han tar 17e platsen där istället. Sen hade jag glömt bort Patrick Cote bland mellanviktarna och han tar Gonos gamla plats där.

Wednesday, November 14, 2007

Tidsbrist

Som ni säkert märkt så har det inte sprudlat med poster här på bloggen på sistone, men jag har helt enkelt fullt upp med annat och inte energi nog att skriva. Knappt tid att se på grejerna just nu.
Hade så gärna skrivit mer om resultaten från Shooto: Back to our Roots 6 där Hansen, Carvalho och "BJ" förlorade, eller EliteXC där Noons skrällde mot en blek Diaz, eller Cage Force Ex Eastern Bound där K-Taro imponerade stort efter två domslutsförluster i UFC och Artur Oumakhanov gick vidare i turneringen. Previews på Strikeforce och UFC 78 och massa blandade nyheter finns också att skriva om, men jag har tyvärr inte tid.

Sherdog insider hos Houston Alexander

Sherdog Insider hälsade på hos Houston Alexanders träningsläger i Omaha, Nebraska där han förbereder sig för sin fight med Thiago Silva på UFC 78.

Saturday, November 10, 2007

EliteXC: Renegade preview

Varit lite upptagen och har inte hunnit sätta mig in i den här galan riktigt och har inte energi nog att skriva så mycket. Men EliteXC: Renegade ser ut att bli en riktigt kul gala och lite av premiären för deras nya konstiga viktklasser. Varför man väljer att bryta ifrån dom standardiserade viktklasserna förstår jag inte riktigt och jag tycker det är mycket dumt. Vi behöver se mer enhetliga regler, inte färre.
Fightcardet ser iaf ut som följer:

KJ Noons vs. Nick Diaz
Kevin "Kimbo Slice" Ferguson vs. Bo Cantrell
Mike Pyle vs. Jake Shields
Antonio Silva vs. Jonathan Wiezorek
Seth Kleinbeck vs. Kyle Noke
Yves Edwards vs. Nick Gonzalez
Geoff Bumstead vs. Robert Ruiz
Jon Kirk vs. Matt Lucas
Brett Rogers vs. Ralph Kelly
Jae Suk Lim vs. Daniel Pineda

KJ Noons vs. Nick Diaz är om EliteXCs nya lättviktsbälte som har ne viktgräns på 72.5kg istället för 70kg som är standard. Jag tror Diaz är bättre än Noons på allt utom ren boxning där han ändå tack vare sin räckvidd troligtvis är jämnbördig i MMA. Så han inte gör en jävligt dålig och korkad match bör han vinna det här utan allt för stora bekymmer. På marken är han ljusår före Noons. Diaz sub rd2.

Kevin "Kimbo Slice" Ferguson vs. Bo Cantrell ska bli kul då vi kanske får se vad Kimbo går för.

Mike Pyle vs. Jake Shields känns som ännu en chans för Shields att visa var han hör hemma.

Antonio Silva vs. Jonathan Wiezorek är extra intressant då Silva vägde in på 265lbs och därmed visar att han kan fightas i tungvikt och inte behöver vara supertungviktare. Kan bli lite intressant i framtiden.

Yves Edwards vs. Nick Gonzalez ska blir intressant för Yves har inte varit särskilt framgångsrik på sistone men med ny bättre träning och nyfunnen motivation tror jag fortfarande Yves har mycket att ge. Eller jag hoppas iaf.

Redan inatt är det dags för er som vill se det live.

Friday, November 9, 2007

UFC på CBS?

Dana White har snackat mycket om att expandera och att få med UFC på andra kanaler än SpikeTV. Avtalet med HBO föll igenom och ser inte ut att bli av i första taget iaf.
Men, nu kan man på The Wrestling Observer läsa följande:
Scott Collins of the Los Angeles Times has reported that CBS is talking with UFC about producing one or more prime time network specials. The writers strike is making the talks more serious, because the network would be in need of first-run unscripted prime time programming when the shows on the schedule run out of fresh episodes.
Film- och TV-författarna har som sagt strejk i USA vilket kan komma att får ganska stora konsekvenser, men mer om det kan ni läsa hos tvbloggen t.ex. Och om man inte har manusskrivna serier att visa så vad passar bättre än lite härlig billig MMA? Jag håller iaf tummarna för att det blir av för att det skulle vara ännu ett stort steg till få MMA mer mainstream.

Thursday, November 8, 2007

Joachim Hansen snackar med Sherdog.

Tony Loiseleur på Sherdog fick tillfälle att prata lite med Joachim Hansen innan hans fight imorgon. Dom pratar bland annat om morgondagens fight men också kontrakt med Zuffa. Se själva:

Wednesday, November 7, 2007

Shooto: Back to our Roots 6 preview

Imorgon är det dags för Shooto: Back to Our Roots 6 och det är ett högintressant fightcard dom har att bjuda på. Jag vet att många planerar att se en Shooto gala för första gången eftersom allas favoritnorsk Joachim Hansen återvänder till Shooto. Jag hoppas det blir mer lyckat än förra gången han återvände då han bara några sekunder in i första ronden råkar sparka Tatsuya Kawajiri på pungen och blev diskad. Snacka om antiklimax den gången. Men det är inte bara Hansen som är intressant på den här galan utan vi har en av världens bästa kvinnliga fighters i Megumi Fujii ta sig an en spännande motståndare i Kyoko Takabayashi. Vi har Shootos flugviktsmästare och #1 rankade Shinichi "BJ" Kojima som försöker sig på att klättra på bantamviktsstegen och ta även det bältet. Vi har en av världens bästa fjäderviktare i Antonio Carvalho ta sig an Hiroyuki Takaya som återvänt till fjädervikt där han hör hemma efter en smått misslyckad runda som lättviktare. Sen har vi dessutom två stycken Pacific Rim titlar på spel i väldigt intressanta fighter. Pacific Rim är asiatisk mästare till skillnad från deras världsmästar bälten. Det finns även nordamerikanska eller europeiska bälten. Har du aldrig sett Shooto förut känns det här som en perfekt gala att börja med.

Fullständigt fightcard ser ut så här:

Katsuya Toida vs. "Lion" Takeshi Inoue
Yusuke Endo vs. Takashi Nakakura
Joachim Hansen vs. Eiji Mitsuoka
Antonio Carvalho vs. Hiroyuki Takaya
Shinichi "BJ" Kojima vs. Eduardo Dantas
Masaaki Sugawara vs. Rambaa "M16" Somdet
Masashi Yozen vs. Leandro "Batata" Silva
Megumi Fujii vs. Kyoko Takabayashi
Hayate Usui vs. Shintaro Ishiwatari

Katsuya Toida vs. "Lion" Takeshi Inoue är main event för galan och dom går en match om Shootos vakanta Pacific Rim fjäderviktsbälte. Men själva bältet är ganska ointressant här egentligen då allt handlar om "Lion" Takeshis väg tillbaka till världsmästar titeln han förlorade mot Akitoshi Tamura i en stor upset. Takeshi har fortfarande ett jobb vid sidan av sin träning och sitt fightande vilket gjorde att han hade väldiga problem med att komma ner i vikt och såg ordentlgit försvagad ut i sin fight mot Tamura. Tamura dominerade med lätt ground and pound i alla ronderna och tog Takeshis bälte. Toida är alltså Takeshis första hinder på vägen tillbaka mot bältet och det är ett knepiga hinder än man kan tro. Toida är väldigt knepig på marken och är en veteran som man alltid bör vara försiktig med. Men stående så är Takeshi ljusår bättre och borde kunna dominera där samtidigt som han undviker att bli tagen till marken. Takeshi på TKO i andra ronden är min gissning.

I Yusuke Endo vs. Takashi Nakakura ska Nakakura försvara sitt Pacific Rim lättviktsbälte
mot topputmanaren Endo. Tyvärr har jag ingen riktig koll på dom här killarna. Inga matcher som riktigt lagts sig på minnet förutom när Endo subbade Clay Guida halvvägs in i första ronden eller när Nakakura gjorde det samma med Jani Lax. Jag har en känsla av att Endo ändå är snäppet bättre än Nakakura och vinner det här på domslut.

Joachim Hansen vs. Eiji Mitsuoka är alltså Hansens återkomst till Shooto och det passar liksom in i hela Back to our Roots konceptet men man undrar ändå varför Hansen valde att gå till Shooto istället för att nappa på något av Zuffas erbjudanden. Även om Zuffa kanske erbjöd mindre pengar än Pride så var det garanterat mer än han får här. Hansen var på toppen av världen i Augusti 2003 efter en klar seger över då regerande shooto mästaren och obesegrade Takanori Gomi. Sen förlorade han bältet mot Vitor Ribeiro men han var snabbt på G igen med vinster över fighters som Gesias "JZ" Calvancanti, Caol Uno, Masakazu Imanari och Yves Edwards med flera och det på bara 1½ år. Sen åkte han på en domslutsförlust mot Hayato "Mach" Sakurai vilket verkligen inte är något att skämmas över och framförallt inte om man tänker på att Hansen skulle kunna cutta till fjädervikt medans "Mach" har problem med att ens ta sig till 160lbs gränsen. När han så skulle möta Tatsuya Kawajiri i Shooto var jag sjukt peppad men som jag sade i min inledning blev det ett gigantiskt antiklimax och Hansen blev diskad. Han följde upp det med en fin knock på Luiz Azeredo. Sen ännu ett hypat möte, nu mot Shinya Aoki som slutade ganska antiklimatiskt det också. Fantastiskt fin Gogoplata av Aoki och den första inom professionell MMA men fighten han liksom aldrig komma igång innan Hansen var fast i Aokis regnbågsguard. Det känns lite märkligt att tänka tillbaka på den Gogoplatan, vilken grej det var. Man hade sett ett par gogoplatas i olika amatörsammanhang men att se det på den här nivån var något helt annat. Bara några månader senare såg vi Nick Diaz fånga Takanori Gomi i en och sen har vi om inte sett så iaf läst om Brad Imes som satt två på raken i sina senaste fighter. Men det har gjort att just den fighten har tappat sin lyster lite och Hansen har hamnat lite i skymundan. En vinst över Jason Ireland i en väldigt bra fight i Februari har helt enkelt inte varit nog i en så späckad division som det här är och det är dags för Hansen att klättar tillbaka till toppen. Även om Mitsuoka kanske inte ser ut att vara en toppfighter så ska man inte låta sig luras. Han fick ett split decision mot Koutetsu Boku senaste och han känns som en bra kille för Hansen att möta just nu. Jag tror Hansen får svårt att avsluta men vinner ett enhälligt domslut.

Antonio "Pato" Carvalho vs. Hiroyuki Takaya är ännu en högintressant matchning. Carvalho är en liten favorit hos mig av flera anledningar men han har haft lite problem med skador och sen har han inte direkt Shooto promotorn gjort ett jättejobb med att hitta motståndare för honom. Matchen med Hatsu Hioki kändes som en #1 contender fight på många sätt och hade Hioki vunnit hade det troligen varit så också. "Pato" förtjänar en rubbermatch med "Lion" Takeshi eller en chans på bältet mot Akitoshi Tamura och med en seger här
borde endera vara nästa naturliga steg. Takaya är som sagt tillbaka som fjäderviktare där han bara har en enda förlust och det var mot då #1 rankade
Gilbert Melendez vilket inte är något att skämmas över direkt. Ska bli riktigt kul att se hur den här fighten utvecklar sig och jag tror Carvalho tar det här på domslut.

Dom intressanta matchningarna fortsätter med Shinichi "BJ" Kojima vs. Eduardo Dantas där "BJ" provar sig på att gå upp en viktklass och eventuellt försöka ta även bantamviktstiteln. Det känns lite märkligt då han i sina två senaste fighter inte direkt imponerat. I titelfighten mot Yasuhiro Urushitani blev han helt dominerad men fick ändå oavgjort av domarna och behöll sitt bälte. I nästa fight hade han stora problem med Yasuhiro Akagi men vann till slut när Akagis öra exploderade och läkarna stoppade matchen. Istället för att gå upp till bantamvikt tycker jag "BJ" ska försvara det bälte han har och ge Urushanti chansen att ta det som med rätta är hans. Fast dom har ju mötts två gånger och båda gångerna har det slutat med oavgjort men tredje gången gillt som det heter. "BJ"s motståndare är Eduardo Dantas, en 18-årig nykomling från Brasilien som ser ganska lovande ut men som är alldeles för oerfaren för "BJ" som vinner på TKO i andra eller tredje ronden.

Masaaki Sugawara vs. Rambaa "M16" Somdet har jag ingen koll på men Somdet är rätt duktig thaiboxare om jag inte missminner mig.

Masashi Yozen vs. Leandro "Batata" Silva har jag ingen som helst koll på.

Megumi Fujii vs. Kyoko Takabayashi är en intressant kvinnlig MMA fight där Fuji ställs mot en lovande fighter i Takabayashi. Fuji känns betydligt mer erfaren och bör ta det här på domslut men man vet aldrig.

Hayate Usui vs. Shintaro Ishiwatari har jag heller ingen som helst koll på.

Mycket intressant och trevlig gala på pappret och nu håller vi bara tummarna att den leverar också.

Monday, November 5, 2007

IFL GP semifinaler recap

Vad som skulle vara ett stort steg för IFL mot framtiden blev mest ett litet anti-klimax känner jag.
För första gången var det MMA Live på vanlig marksänd TV och det var första gången IFL hade en live show. Men i större delar av landet sändes det inte live utan eftersändes så det passade i tablån som vanligt. Men hade bara 1 timmes sändningstid och under den timmen visade man två, 2, fighter som båda gick till domslut. Hur man lyckades med det kan man fråga sig.

Jag var tidigt väldigt hypad på IFLs turnering men jag känner mig allt mer avslagen kring det faktiskt.
Vladdy vann sin fight klart och visar återigen att han är en fighter i toppklass.
Horodecki vann ännu ett kontroversiellt delat domslut över Palaszewski och Benji Radach imponerade är väll dom sakerna man tar med sig härifrån mest.
Men bristen på bra producerade TV-shower skadar IFL hårt tror jag. Visst är det kul att kolla på, jag har sett en del mer nu när det sänds på TV4 Sport, att slökolla lite granna sådär. Men det känns inte aktuellt och det är det inte när det sänds i USA heller.
IFL är ändå en rätt bra grogrund för nya talanger tycker jag men jag hoppas dom får lite bättre och mer regelbundna TV-avtal i framtiden.

Fullständiga resultat från galan taget ifrån Sherdogs fightfinder:

1 Benji Radach Brent Beauparlant KO (Punch) 1 2:26
2 Chris Horodecki Bart Palaszewski Decision (split) 3 4:00
3 Vladimir Matyushenko Alex Schoenauer Decision (Unanimous) 3 4:00
4 Jay Hieron Donnie Liles Decision (Unanimous) 3 4:00
5 Wagnney Fabiano John Gunderson Submission (Guillotine choke) 2 1:53
6 Delson Heleno Gideon Ray Submission (Armbar) 1 1:57
7 Antoine Jaoude Shane Ott Submission (Arm-Triangle Choke) 1 3:29
8 Roy Nelson Bryan Vetell TKO (Strikes) 3 1:01
9 Matt Horwich Brian Foster Submission (Armbar) 1 3:59

Saturday, November 3, 2007

IFL GP semifinaler

Är lite upptagen med andra grejer så blir ingen utförlig preview på det här. Sen har intresset för den här turneringen sjunkit rejält för min del när flera fighters inte är med, t.ex Ben Rothwell.

Tungvikts-seminfinaler:
Antoine Jaoude vs. Shane Ott
Roy Nelson vs. Bryan Vetell

IFL Lätt tungvikts titelfight:
Vladmimir Matyushenko vs. Alex Schoenauer

Mellanvikts-semifinaler:
Benji Radach vs. Brent Beauparlant
Brian Foster vs. Matt Horwich

Weltervikts-semifinaler:
Delson Heleno vs. Gideon Ray
Jay Hieron vs. Donnie Liles

Lättvikts-semifinaler:
Chris Horodecki vs. Bart Palaszewski
Wagnney Fabiano vs. John Gunderson

Det är ändå en del intressanta saker att se här. Vladmimir Matyushenko har varit grymt imponerande efter sitt uppehåll efter förlusten mot Andrei Arlovski och han lämpar sig mycket bättre som lätt tungviktare. Schoenauer bör inte vara ett större problem och det ska bli intressant att se hur IFL kommer hantera mästare i framtiden och hur hela deras upplägg kommer förändras. Det kommer nästa säsong vara gym vs. gym istället för lag vs. lag och att börja med mästare i olika viktklasser gör att det nog kommer bli ganska stora skillnader.

Tungviktsturneringen känns helt avslagen utan Rothwell faktiskt och jag tror det kommer bli Antoine Jaoude vs. Roy Nelson i finalen.

Bland mellanviktarna är det främst Benji Radach som imponerat på mig och jag skulle bli förvånad om inte han vann turneringen.

Welterviktarna känns faktiskt inte lika intressanta och jag har ingen riktig koll där faktiskt.

Lättviktarna däremot kan bli riktigt spännande. Alla fyra är kvalitetsfighters men jag tror faktiskt den unge Horodecki tar det här. Jag tror bara han blivit allt bättre och det ska bli kul att se om han lever upp till dom högt ställda förväntningarna som finns på honom.