Monday, December 31, 2007

I gymmet med Fedor Emelianenko

Sherdog Insider hälsar på hos Fedor Emelianenko när han förbereder sig inför mötet med Hong Man Choi.

Friday, December 21, 2007

Lite perspektiv

Brawl Sports rapporterar:
"We got an official offer from M-1 to the UFC to do a co-promotion for the Couture-Emelianenko fight, and they (UFC) rejected that offer. Really, the only thing standing in the way for that fight right now is Dana and the UFC. Obviously, M-1 is happy to do a co-promotion like that. It only serves to help them. I think the UFC is looking at it the other way, and it's like why do we want to help out another organization? The fans want to see that fight. At some point, you have to put that first."
Jag tycker det är jävligt synd att vi inte får se Fedor vs. Randy men inte blir jag bara sur på UFC och Dana White.
Det är inte deras fel att det inte blir av.
Det är inte bara dom som är egoistiska.
Randy är egoistisk som tackar nej till en titelfight med Nog.
UFC är egoistiska som gång på gång vägrar samarbeta med andra.
M-1 är egoistiska som helt enkelt ser en co-promotion med UFC som fantastisk reklam.
Fedor är egoistisk som tar en deal som är värdelös för oss fans men bäst för honom privat.
Det finns inga good-guys här som bara ser till sportens bästa, alla aktörer i den här soppan ser bara till sitt eget bästa.
Så lite perspektiv tack.

Sunday, December 16, 2007

Couture vs. Fedor i Oktober 2008?

Enligt Randy Couture själv så går hans kontrakt ut i Juli och hans anställning hos UFC ut i Oktober och han menar att han troligen är tillgänglig då.
Det kanske känns lite löjligt av mig som inte läst kontraktet att säga något men jag tror han har fel. Jag tror det finns en klausul i kontraktet som säger att UFC har rätt att matcha vilket bud som helst 6 månader efter att kontraktet går ut.
Jag har inte läst kontraktet men jag tycker det är lite konstigt om det visar sig att dom inte har med en liknande paragraf i kontraktet.

Det ska bli intressant och se och jag hoppas jag har fel. Men jag tror det tidigaste vi kan komma att se Randy vs. Fedor utanför UFC är 2009.

Rankingsuppdatering post HDnet Fights 2

Mellanvikt:
Frank Trigg klättrar 1 placering från 12e till 11e plats med vinsten över tuffa men orankade Edwin Dewees och passerar med det Chris Leben.
Jason "Mayhem" Miller vinner över orankade Tim Kennedy som hade 8 raka vinster och tar med den vinsten in sig på den lediga 20e platsen.

Friday, December 14, 2007

Rankingsuppdatering post WEC31

Lätt Tungvikt:
Orankade Doug Marshall imponerade lite men han har fortfarande grymt långt kvar till att bli relevant vad gäller rankings.

Mellanvikt:
#3 rankade Paulo Filho vann över #13 rankade Chael Sonnen och som jag sade innan blev det en av hans tuffast matcher hittils.
Sonnen dominerade Filho och jag undrar vad fan han tänkte när han valde att ta det till marken.
Filho visade att han inte ger upp i första taget och alltid är farlig på marken, domaren bröt matchen lite tidigt men om man skriker så där är det inte konstigt eller fel att domaren bryter.
Jag är fortfarande inte alls såld på Filho som en dominant toppfighter i divisionen men med den här vinster klättrar han rankingsmässigt en placering, tar andra platsen och puttar ner Rich Franklin till tredjeplatsen.
Sonnen tappar tre placeringar och hamnar på en 15e plats.
Matt Lindland tappar 4 placeringar pga inaktivitet.
Dan Henderson har kvar sin placering trots sin aktivitet eftersom han kommer möta Andersson Silva inom en snar framtid.
Mike Swick har äntligen en match schemalagd som welterviktare och stryks därmed från mellanviktsrankingsen vilket innebär att vi har en plats ledig och jag vet inte vem jag ska ge den platsen än, förslag?

Weltervikt:
Inget nytt.

Lättvikt:
Inget nytt.

Fjädervikt:
#4 rankade Urijah Faber slog #3 rankade Jeff Curran och imponerade verkligen på mig.
Med den här vinsten tar Faber över förstaplatsen eftersom Akitoshi Tamura inte direkt är en solid etta.
Curran tappar till en 7e plats.
Orankade Jens Pulver slog orankade Cub Swanson men om mina fjäderviktsrankings varit lite fylligare hade Swanson varit rankad och detta gör att Pulver tar sig in på 14e plats.

Bantamvikt:
Orankade Brian Bowles slog #2 rankade Marcos Galvao och tar sig in på en stjätteplats medans Galvao tappar till en åttondeplats.
Ryota Matsune tappar tre placeringar pga inaktivitet.

Thursday, December 13, 2007

August Wallén pratar MMA

August Wallén pratar MMA i Spelplats Världens som sänds på Kunskapskanalen. Han ger ett sympatiskt intryck och ger många bra, smarta svar på programledarens frågor.

UPDATE:Ni kan se hela filmen på SVT Play.

Wednesday, December 12, 2007

WEC 31 preview

Fan, är alltid så sent ute, fan MMA galor hela tiden och med mitt lite mer pressade tidsschema känns det som jag alltid är ute i sista sekunden med mina previews.
Jag kommer nog i fortsättningen inte göra så mycket recaps utan mer köra rankingsuppdateringar och där i spekulera och prata mer om var olika fighters befinner sig och vad jag tycker dom ska göra härnäst.
Men men, nu är det WEC 31 det ska handla och och för ett WEC card är det ruskigt bra!
Fightcardet är nämligen som följer:

Main Card:
Urijah Faber vs. Jeff Curran
Jens Pulver vs. Cub Swanson
Paulo Filho vs. Chael Sonnen
Doug Marshall vs. Ariel Gandulla
John Alessio vs. Todd Moore

Prelims:
Bryan Baker vs. Eric Schambari
Alex Karalexis vs. Ed Ratcliff
Ian McCall vs. Charlie Valencia
Brian Bowles vs. Marcos Galvao

Urijah Faber vs. Jeff Curran är en riktig kanonfight och Fabers största test sen, ja, sen kanske någonsin. Fabers två tidigare tuffaste motståndare är Tyson Griffin & Ivan Menjivar och då det bara var Tysons tredje fight och han ändå vann och att han vann mot Menjivar efter att Menjivar sparkat på Faber när han låg ner och blev diskad. Har för mig att matchen var ganska jämn fram tills dess.
Curran däremot har vunnit mot ev av världens bästa fjäderviktare i Antonio Carvalho men också förlorat mot en i Hatsu Hioki och har överlag mött mycket tuffare killar än Faber.
Men att säga vem som är bäst är jävligt svårt och det är en mycket intressant fight och vinnaren här kommer inte bara bli WEC mästare utan även ta förstaplatsen på mina rankings.
Jag har dock ingen aning om vem som kommer ta det, Faber ser ostappbar ut men det mot motstånd som inte alls är i klass med Curran.
Jag vet inte, jag tror Faber kommer ta det här ändå och få tyst på sina kritiker.
Faber på TKO i tredje ronden.

Jens Pulver vs. Cub Swanson är Pulvers debut som fjäderviktare och det är då fan ingen bjudning han får med Cub Swanson som motståndare. Jag har bara sett dom två senaste av Swansons fighter och då har han imponerat på mig och lägg där till att han har 11 raka vinster så är det banne mig ingen lätt match för Pulver. Jag vet inte vem jag ska välja faktiskt, Pulver har inte vunnit över någon riktigt bra sedan BJ Penn för 5-6 år sedan så det är så det är svårt att veta hur han står upp mot dagens unga toppfighters. Han har imponerat i en del fighter men det är mot motstånd som är svårt att väga och det är inte lättare vad gäller Swanson heller.
Jag vet inte, Pulver ser mer fokuserad ut och använder hela sin arsenal på ett sätt han inte gjort på länge så ja, frågan är. Vem vinner? Jag vet fan inte, kan inte ens gissa på något.
Spännande och intressant matchning iaf.

Paulo Filho vs. Chael Sonnen är banne mig inte illa det heller. Sonnen kanske inte är ett stort namn men är enligt mig en av dom bästa fighter som Filho har mött och det ska bli väldigt intressant att se hur den här fighten utvecklar sig. Filho såg seg och matt ut i sin WEC debut men var sjuk och grejer så vi får se hur han ser ut här mot en så bra kille som Sonnen.
Jag tror dock Filho tar det här, submission i tredje ronden.

Doug Marshall vs. Ariel Gandulla är också en titelfight men en som jag inte bryr mig om särskilt mycket. Ingen är särskilt relevant öht.

John Alessio vs. Todd Moore är där emot ganska intressant då Alessio jobbar sig tillbaka till en titelfight och obesegrade Todd Moore skulle ta honom ett steg närmre det.
Obesegrade Todd Moore däremot har chansen att ta en fin vinst över en mycket duktig och välkänd fighter och ge lite tyngd till sitt obesegrade record. Intressant fight och vet inte riktigt vem som tar det då jag inte sett så något av Moore men jag tror Alessio är allt för skicklicklig och vinner det här i en riktigt bra fight.

Tror det här kan bli en riktigt kul gala men mycket relevanta fighter, kul att se WEC bjuda på sånt här och jag längtar till vi får se Takaya i buren och jag hoppas fler fjäder och bantamviktare kommer över snart!

Sunday, December 9, 2007

Rankingsuppdatering post TUF 6 finale

Recap kommer lite senare.

Lättvikt:
#16 rankade Roger Huerta slog #17 rankade Clay Guida och jag kanske borde haft Guida lite högre efter vinsten mot Aurelio men han har förluster mot relativt svagt rankade killar i Din Thomas och Tyson Griffin så även om hans ranking var mycket tyngre och stabilare så var Huertas luftslott nog för att hamna precis före. Den här vinsten ger dock en stabil och tung grund för Huerta som med det här hoppar upp till en 12e plats medans Guida faktiskt stannar kvar på sin 17e plats.

Det är då ta mig fan på tiden att dom gamla Pride killarna fightas också så jag ser verkligen fram emot nyår då vi kommer att få se dom flesta mötas.
Alla förlorare i matcherna kommer troligen tappa ganska mycket placeringar pga inaktivitet kan jag säga redan nu och vinnaren i matchen JZ vs. Aoki kommer bli ny #1.

Jag funderade också på att stryka Sherk från rankingsen då han blev slutgiltigt dömd och dessutom av med bältet men jag väljer till slut att inte göra det då han snart är tillbaka igen.

Sen när det gäller BJ Penn så kommer han få särbehandling i mina rankings, egentligen är han helt orankad men oavsett hur det går mot Stevenson så kommer han ha stor betydelse.

Saturday, December 8, 2007

The Ultimate Fighter 6 finale preview

Inatt är det alltså dags för finalen av The Ultimate Fighter säsong 6.
I final har vi storfavoriten Mac Danzig och han möter överraskningen Tommy Speer.
Som main event på galan har vi en fantastisk matchning med Roger Huerta vs. Clay Guida som om den lever upp till förväntningarna nästan är given som Fight of the Year. Tyvärr blir det ju sällan så men man kan hoppas.
Jag tycker själv att den här säsongen av The Ultimate Fighter har varit lite sådär och jag känner att jag inte alls engagerar mig på samma sätt i serien längre även om jag ser fram emot varje avsnitt så tycker jag intrigerna i huset känns allt tråkigare.
Vi ska tydligen få se stora förändringar till nästa säsong och det tror jag skulle pigga upp lite.
Men nu var det finalen det skulle handla om och fullständigt fightcard är som följer:

Main Card:
Roger Huerta vs. Clay Guida
Mac Danzig vs. Tom Speer
George Sotiropoulos vs. Billy Miles
Jared Rollins vs. Jon Koppenhaver

Prelims:

Dan Barrera vs. Ben Saunders
Matt Arroyo vs. John Kolosci
Troy Mandaloniz vs. Richie Hightower
Roman Mitichyan vs. Dorian Price
Paul Georgieff vs. Jonathan Goulet

Roger Huerta vs. Clay Guida är som sagt main event för galan och det är en väldigt intressant matchning inte bara för att den verkar så lovande utan för att båda killarna har saker att bevisa.
Huerta må ha ett grymt record och är 5-0 i UFC på bara ett år men om man tittar
närmre på hans motstånd är det en hel del rätt bra killar men ingen som håller direkt världsklass. Han har också en kontroversiell No Contest med Melvin Guillard för 2½ år sedan där Guillard vann på domslut men efter att Huerta och hans ringhörna klagat på att Guillard hade smörjt in sig blev det senare omvänt till en No Contest.
Huerta har blivit mycket bättre sedan dess men det bidrar också till att förstärka vilket frågetecken han är.
Han är riktigt grym men hur hanterar han motstånd av lite högre klass?
Det kommer Clay Guida svara på. Guida har mött flera av världens bästa lättviktare med blandat resultat. Han har även i förluster imponerat men hans vilda stil är inte bara en fördel utan har straffat sig mot bland andra Yusuke Endo där han fastnade i ett armlås. Hans stil stöter också på problem då någon gör det han gör bättre, då kan han inte ta till något annat utan han känns ganska begränsad i sin stil.
Huerta däremot tror jag har betydligt fler redskap att ta till men frågan är om han är duktig nog för att stå emot Guidas styrkor.
Jag har faktiskt ingen aning om vem jag tror ska vinna här, dels tror jag helt enkelt Guida är för bra och kan kontrollera Huerta tillräckligt i tre ronder för att vinna men samtidigt ser jag mer potential i Huerta och tror som sagt han har fler redskap som kan ge honom en vinst.
Så jag säger Huerta på submission i tredje ronden efter en fantastiskt fight.

Mac Danzig vs. Tommy Speer är finalen och även om jag har Danzig som favorit så tror jag Tommy kan bli farlig med sin brottning, styrka och storlek mot Danzig som hör hemma bland lättviktarna.
Men jag tror Danzig är bra nog och kan avsluta Tommy förr eller senare.
Jag tror han gör det i andra ronden.

Dom andra matchningarna har jag inte så mycket att säga om men jag tror det kommer bli en underhållande gala.

Friday, December 7, 2007

I gymmet med Roger Huerta

Sherdog Insider hälsade på hos Roger Huerta i Minneapolis där han tränar inför mötet med Clay Guida imorgon.

Thursday, December 6, 2007

Rankingsuppdatering post Cage Force 5

Hela galan blev ett riktigt antiklimax med oavgjort, diskning och delat domslut i dom tre intressantaste matcherna så det blir ingen recap men här är iaf hur det påverkade rankingsen.

Weltervikt:
#10 rankade Yoshiyuki Yoshida vann över orankade Dan Hardy och det är inte alls tillräckligt för att klättra men han stärker sin position något även om den fortfarande är bra skakig.

Lättvikt:
Till mitt stora förtret så förlorade #9 rankade Koutetsu Boku mot orankade Artur Oumakhanov och Boku ramlar ner till 22a plats medans Oumakhanov tar 21a platsen.

Flugvikt:
#2 rankade Yasuhiro Urushitani gick oavgjort mot orankade nykomlingen Jesse Taitano vilket inte påverkar Urushantis ranking men sätter Taitano på kartan och han tar 8e platsen.

Blogger är dumt

Ok, detta har ingenting med MMA att göra men jag får bara mina egna kommentarer via mail på mina blogspot bloggar.
Det är otroligt frustrerande och jag undrar om någon läsare vet något?

Uppdaterat Schema och en liten titt på det

Det ser bra späckat ut framöver alltså och inte mig emot, tänkte bara ta en liten snabb genomgång med dom rykten som går.
  • 8e December: TUF6 Final, TUF finalen lär bli kul och Guida vs. Huerta är en riktig lågoddsare för FOTY.
  • 12e December: WEC 31, Tre titelfighter och Pulver vs. Swanson, bra skit.
  • 15e December: HDnet Fights 2, Trigg vs. Dewees och Mayhem lär bli kul.
  • 15e December: Icon Fearless, Lawler blir en allt mer relevant mellanviktare.
  • 29e December: UFC 79, GSP vs. Hughes, Sokoudjou vs. Machida och Liddell vs. Silva är galet bra.
  • 29e December: IFL GP Finals, Lierley vs. Horodecki och Radach vs. Horwich
  • 31a December: K1 Dynamite!!!, "Kid" Yamamoto vs. Rani Yahya, Sakuraba vs. Funaki
  • 31a December: Yarennoka!, "JZ" vs. Aoki, Sakurai vs. Hasegawa, Kawajiri vs. Azeredo, Melendez vs. Ishida, Fedor vs. Choi
  • 19e Januari: UFC 80, Penn vs. Stevenson, Gonzaga vs. Werdum
  • 23e Januari: UFC Fight Night 12, Burkman vs. Swick, Cote vs. McFedries, Diaz vs. Robinson
  • 2a Februari: UFC 81, Sylvia vs. Nog, Lesnar vs. Mir, Leites vs. Marquardt
  • ?? Februari: WEC 32, McCullough vs. Varner, Condit vs. TBA, Takaya vs. TBA
  • 23e Februari: Strikeforce, Shamrock vs. TBA, Le vs. TBA
  • 1a Mars: UFC 82, Silva vs. Henderson, Fitch vs. Gono, Koscheck vs. Hazelett
  • 8e Mars: UFC i England, Bisping vs. McCarthy
  • 8e Mars: Cage Rage 25, Turner vs. Alturk
  • 26e Mars: Heros, TBA
  • 29e Mars: Strikeforce, Melendez vs. Thomson
  • ?? April: UFC Fight Night 13, TBA
  • 19e April: UFC 83, Shogun, MacDonald, Joslin vs. TBA
  • 3e Maj: UFC 84, Ortiz vs. TBA
Phew, det är en del att se fram emot ändå.
Har jag missat något?

Wednesday, December 5, 2007

Sean Sherk får sin avstägning kortad

Efter sin överklagan fick Sean Sherk sin avstägning kortad från 1 år till 6 månader vilket innebär att han kan vara tillbaka redan i Januari.
Det tror jag innebär att UFC inte strippar honom på titeln eftersom han i princip är redo att gå en fight väldigt väldigt snart.

Tuesday, December 4, 2007

Angående dödsfallet

Det är egentligen ingen stor grej att någon dör när dom håller på med en sport, framförallt inte en sport som MMA.
Bara i Sverige dör flera personer varje år när dom spelar fotboll.
Paris-Dacar rallyt kräver några liv varje år.
Boxningar kräver flera liv varje år osv. osv. osv.
Det dör ett par personer varje år genom att ramla ur sängen.
Så MMA är statistiskt sett säkrare än att ligga och sova i sin säng och det finns många sporter som kräver fler liv.
Men det känns ändå tråkigt, jag tror det kommer ta ett litet tag innan jag kan uppskatta en fin knock på samma sätt som innan.
Nu har iofs just knocken inte varit alls det jag uppskattat mest med sporten men det känns ändå lite olustigt helt plötsligt.
Men jag har en känsla av att Huerta vs. Guida kommer visa upp just det jag älskar med sporten på lördag och jag kan komma bort ifrån den här känslan i och med det.

Omständigheterna kring fallet är lite oklara och det finns mycket vi inte vet eftersom vissa uppgifter inte är offentliga.
Jag tror inte alls det här kommer bli något hinder för sportens fortsatta utveckling men det känns alltid tråkigt när någon dör och nu kan man inte längre säga att den reglerade sporten inte haft ett enda dödsfall.

(Och jag vet att jag använder statistiken fel, jag ville bara ta det som exempel för att förstärka att allt har sina risker. Och för att driva med diverse andra "journalistiska" institutioner som gör liknande statistiska blundrar.)

I gymmet med Clay Guida

Sherdog Insider hälsade på hos Clay Guida när han tränar inför mötet med Roger Huerta på The Ultimate Fighter finalen som är på lördag.
Även om jag lägger upp videon här tycker jag det är en bra idé att gå med i Sherdog insider, det kostar inte så mycket och ger dom möjlighet att ge oss ännu mer och bättre material.

Monday, December 3, 2007

Första dödsfallet i sanktionerad MMA

Sherdog rapporterar.
Vi visste alla att det skulle hända förr eller senare.
Känner mig tom och olustig.
Känner inte att jag har energi att skriva mer just nu.

Saturday, December 1, 2007

Cage Rage 24 preview

Cage Rage 24 ser på pappret ganska svagt ut även för att vara ett Cage Rage card tycker jag.
Fightcard ser iaf ut som följer:

Murilo Rua vs. Xavier Foupa-Pokam
Elvis Sinosic vs. Paul Cahoon
Drew Fickett vs. Mark Weir
Marius Zaromskis vs. Ross Pointon
Tom Watson vs. Mark Epstein
George Castro vs. Mark Buchanan
Robert Berry vs. Neil Grove
Ivan Serati vs. Lee Hasdell
Robbie Olivier vs. Abdul Mohamed
Robert Paczkow vs. James McSweeney
Jordan Miller vs. Ronnie Mann


Murilo Rua vs. Xavier Foupa-Pokam kan nog bli en kul fight ändå och jag undrar om inte Rua förtjänar att rankas med en vinst här. Men även om han inte borde ha problem med "Professor X" så vet man aldrig. Om han är smart tar han ner det här på marken men han har en tendens att vilja hålla det stående vilket inte alltid är så lyckat. Men jag tror ändå "Ninja" tar det här.

Elvis Sinosic vs. Paul Cahoon känns inte särskilt spännande, Sinosic ersätter skadade "Cyborg". Jag vet inte riktigt hur det går här och det känns helt enkelt väldigt ointressant.

Drew Fickett vs. Mark Weir däremot kunde varit kul att se, Weir har dock verkligen inte varit särskilt framgångsrik på sistone medans Fickett bara förlorar mot toppmotstånd och har flera fina vinster. Konstigt att vi inte ser Fickett i UFC längre men jag antar han behöver plocka upp lite vinster på andra ställen för att skapa lite momentum och komma tillbaka. Jag tror inte han får några större problem att plocka en vinst här.

Robert Berry vs. Neil Grove är väll en annan fight av visst intresse då Grove kanske kan bli någon relevant men det säger mer om hur tunn tungviktsdivisionen är än om honom.

Ja, det var dom fighterna jag hade intresse av, ser inte direkt lovande ut.