Wednesday, January 23, 2008

Roan Carneiro ute pga skada

Roan Carneiro skulle ha mött Diego Sanchez på UFC 82 men tvingades dra sig ur pga skada eller sjukdom.
Diego kommer istället möte svensken och Prideveteranen David Bielkheden!

Kul! Ännu en svensk i UFC!
Hoppas han gör lite bättre ifrån sig än Eklund men Diego är en mycket tuffare motståndare.
Om Bielkheden blev kontrollerad av pyttelilla Ishida så har jag svårt att se att den mycket större Diego ska ha några problem faktiskt.
Men Bielkheden tränar med Brazilian Top Team och ska kanske lycka hitta på något.
Ska bli en väldigt kul match att se iaf.

Tuesday, January 22, 2008

Rankingsuppdatering post Misaki/Akiyama NC

#7 rankade Kazuo Misaki tappar ner till 12e plats och #8 rankade Yoshihiro Akiyama bumpas upp till #7.

Misaki vs. Akiyama döms till No Contest

Kazuo Misaki besegrade Yoshihiro Akiyama med en ganska uppenbar soccerkick vilket inte var tillåtet i Yarennoka.
Bilden här bredvid är tydligt bevis enligt mig.
Akiyama valde också att överklaga och nu ändras domslutet till en No Contest rapporterar Sportsnavi.

Om Per Eklunds insats

Många verkar väldigt väldigt besvikna på Pers Eklund, den sämsta prestationen i UFCs historia är inte ovanligt att höra.
Jag tycker folk överdriver, mycket.
Han gjorde bra ifrån sig stående mot en mycket duktig fighter i Sam Stout.
Han såg ut att vara lite tagen av stundens allvar och var så inställd på att ta ner Stout till marken att han inte lät sina slag och sparkar jobba.
Det låste sig mentalt för honom tror jag och det säger han ju själv också.
Det gör också att man tröttnar väldigt snabbt när man inte får till något på det viset.
Stout såg mycket starkare och tyngre ut och jag vet att han har tränat mycket på nedtagningsförsvar sen förlusten till Kenny Florian så det var ingen lätt uppgift för Eklund.

Jag hoppas han får chansen igen och kan komma in lite mer avslappnad och låter sina slag och sparkar jobba lite mer.

Monday, January 21, 2008

Rankingsuppdatering post UFC 80

Tungvikt:

#10 rankade Fabricio Werdum besegrade #6 rankade Gabriel Gonzaga och med det tappar Gonzaga till en 9e-plats medans Werdum klättrar till en 7e plats. Det puttar ner Crocop till en 10e plats och Andrei Arlovski puttas upp till 6e-platsen.
#4 rankade Josh Barnett tappar en placering pga inaktivitet vilket gör att Tim Sylvia övertar 4e-platsen.
#1 rankade Randy Couture tappar sin placering till Fedor Emelianenko då han tackade nej till att möta Antonio Rodrigo Nogueira.
Om han också tackar nej till nästa erbjudande kommer jag stryka honom från mina rankings och betrakta honom som pensionerad.
Vinnaren av Sylvia vs. Nogueira kommer att bli ny #1.

Lätt tungvikt:

#12 rankade Jason Lambert förlorade mot orankade Wilson Gouveia men som troligen skulle varit topp 25 om jag haft så bred ranking.
Samtidigt tappar Antonio Rogerio Nogueira, Ricardo Arona och Tito Ortiz i ranking pga inaktivitet vilket gör att Lamberts fall inte blir så långt. Han faller bara till 14e plats medans Gouveia slår sig in på 13e.

Mellanvikt:

Kendall Grove såg efter matchen mot Alan Belcher ut att vara påväg till att bli en värdig titelutmanare. Men tyvärr lär det aldrig bli så, spelar ingen roll hur bra du är om du har en så svag käke.
Jorge Rivera behöver nån vinst till innan han blir rankad dock.

Weltervikt:

#14 rankade Marcus Davis fortsätter sin win streak och även om Jess Liaudin inte var någon jättestark vinst så är det så jämnt där i welterviktsdivisionen att det är nog för att han ska klättra två placeringar till #12.

Lättvikt:

Det här är svårt, hur hanterar man B.J. Penn egentligen?
B.J. Penn vann iaf över #8 rankade Joe Stevenson och eftersom det dels är så knas i divisionen just nu och dels att hans enda förluster dom senaste 5 åren är mot personer som är topp 5 i tyngre viktklasser hamnar han till slut på en 6e plats.
Vinnaren av Sean Sherk vs. B.J. Penn kommer troligen ta över 1a platsen och om det inte händer ordentligt med saker borta i Japan ser jag att UFCs lättviktare kommer börja dominera mina rankings under 2008.
Sam Stout kniper också 25e platsen med sin vinst över Per Eklund.

Thursday, January 17, 2008

Cage Force turneringar under 2008

Under 2007 höll Cage Force 2 turneringar, en i weltervikt och en i lättvikt. Yoshiyuki Yoshida som vann weltervikts turneringen är på väg till UFC lär ska bli mycket intressant att se där.

I år ska dom ha en fjäderviktsturnering och en bantamviktsturnering.
Så här ser uppställningen ut:

Featherweights

Antonio Carvalho
Armando Sanchez
Adrian Pang
'Wicky' Akiyo Nishiura
Daiki Ozaki
Yuji Hoshino
Takeshi Yamazaki
Jong-Man Kim

Bantamweight

Daichi Fujiwara
Taiyo Nakahara
Takeya Mizugaki
Paul McVeigh
TBA
TBA
TBA
TBA

Jag hejar stort på Carvalho och önskar honom lycka till.

Sunday, January 13, 2008

Japansk MMA

MMA i Japan är verkligen i kaos just nu och jag önskar jag hade mer tid att sätta mig in i allt som händer och skriva om det här.

Jag menar, vilka stod egentligen bakom Yarennoka?
Jag vet att det var massa gamla Pride killar som stod bakom och att dom samarbetade med K1 Heros (FEG).

Nu verkar det som att DSE och Heros ska fortsätta sitt samarbete och rent av gå ihop och bilda Dreams, hört det pratas om det i några dagar nu och läste det senast här.
The story of the day is this report about a new Japanese event produced by K-1 and DSE called “Dreams.” The long and the short of it — K-1 gets all the TV revenue, DSE gets the house show revenue, and Akira Maeda is gone. This makes total sense given what has been speculated on this site for the past two weeks — that Ishii, in jail, is calling the shots and is basically isolating all MMA companies from TV except for K-1. If anyone in Japan wants on TV, they have to go through him. Kawamata, likely, is helping Ishii execute his plans. Tanigawa is, at this point, demoted. Maeda is not going to hang around with anyone cooperating with DSE, as DSE went after talent in RINGS. This leaves DSE (w/ Sakakibara’s production company helping) to basically do all the work and apply the elbow grease. Ishii and K-1 get the easy TV money while DSE has to work for their cash. K-1 is in total control of the major Japanese MMA scene for 2008.
Så det verkar bli så. Sen har vi World Victory Road med Sengoku och massa annat.
Svårt att få en överblick av allt som händer där borta men jag ska försöka hålla ögonen öppna iaf.

Friday, January 4, 2008

TV4 Sport visar mycker UFC under 2008

TV4 Sport kommer att visa alla UFC galor under 2008 sägs det.
Om detta även innebär TUF finaler och Fight Nights vet jag inte helt säkert men ska ta reda på det.

Tuesday, January 1, 2008

Rankingsuppdatering post UFC 79, IFL GP Finals, Yarennoka & K1 Dynamite

Tidsbrist och energilöshet gör att det verkar bli mest rankings här på bloggen.

Tungvikt:
Så som tungviktsdivisionen ser ut idag så börjar Roy Nelson te sig som en relevant kille men som tur är har han en bit kvar.
Michael Russow närmar sig ännu mer och kommer kanske ta en plats när jag fyller på till en topp 20.
Eddie Sanchez kanske man borde börja se på också trots hans horribla match så vann han övertygande.
Fler tips på tungviktare?

Lätt tungvikt:
#2 rankade Rameau Thierry Sokoudjou förlorade mot #9 rankade Ryoto Machida vilket gör att Lyoto klättrar enda upp till andraplatsen medans Sokoudjou som hade en väldigt hög men instabil ranking tappar ända ner till en 11e plats. Kan tyckas att det är ett väl kraftigt tapp men med tanke på att hela hans ranking bara byggde på två vinster och att hans record i övrigt inte var värt ett dugg blir en förlust väldigt tung.
Det omvända gäller Machida som har haft en otroligt stabil och stark ranking om än inte så hög som med en vinst över ett luftslott som Sokoudjou får det han behöver för att hoppa upp i rankingen.
Alla killarna där emellan har haft förluster inbördes men med sina fina rankingsvärda vinster och obesegrade record är Machida en given #2 i dagsläget.
#8 rankade Chuck Liddell vann över #6 rankade Wanderlei Silva och klättrar med det till sjätteplatsen medans Silva tappar till #8. Dom byter plats helt enkelt.
#3 rankade Dan Hendersson ska ju gå sin nästa match som mellanviktare och jag funderar på att stryka honom men jag låter honom vara kvar här ändå.

Mellanvikt:
#14 rankade Kazuo Misaki vann över #7 rankade Yoshihiro Akiyama och med det klättrar han upp och tar sjundeplatsen men Akiyama tappar ingenting utan blir bara nedputtad till åttonde plats då det inte direkt är någon annan som känns given.
Mellanviktsdivisionen är märklig för tillfället.

Weltervikt:
#1 rankade Georges St. Pierre besegrade #3 rankade Matt Hughes och båda behåller sina positioner. GSP stärker sin rejält medans Hughes är nära att tappa en plats.
Hayato Sakurai gick en match som welterviktare men han har inte tillräckligt med visnter här nyligen för att få en ranking.

Lättvikt:
Till att börja med så stryks nyss nämnda Hayato Sakurai då han numera är welterviktare igen.
#2 rankade Gilbert Melendez förlorade mot #9 rankade Mitsuhiro Ishida, #6 rankade Tatsuya Kawajiri vann över orankade men tuffa Luiz Azeredo, #23 rankade Joachim Hansen vann över orankade Kazuyuki Miyata, #3 rankade Shinya Aoki vann över orankade men tuff matchningen Bu Kyung Jung.
Samtidigt har #1 rankade Takanori Gomi inte vunnit en match på över ett år.
Och vad i helvete gör man av allt det här?
Jag hade så hoppats på att se Gesias Calvancante möta Shinya Aoki för att få en klockren #1.
Men när den matchen inte blev av så hoppades jag att Melendez skulle besegra Ishida så han kunde ta förstaplatsen.
Men icke sade nicke.
Men resultatet blir iaf så här, först stryks Sakurai och alla nedanför puttas upp ett steg, Melendez tappar till en femteplats, Ishida klättrar till en fjärdeplats, Aoki kommer upp ett steg till en andraplats eftersom Melendez försvann ner, Kawajiri blir kvar på sin sjätteplats då han klättrar ett steg när Sakurai försvinner men tappar det när Ishida går om honom, och till slut så tappar Gomi två placeringar pga inaktivitet och vi har en ny #1 i Aoki och en #2 i JZ Calvan.

Fjädervikt & Bantamvikt:
Frågan är vilken viktklass Norifumi "Kid" Yamamoto ska placeras i, jag vill helst ha honom i fjädervikt då jag tycker det skulle vara lättare att placera och hantera honom där men den vikt han fightas vid nu är bra mycket närmre bantamvikt så där kommer jag att ranka honom.
Han har två bra men inte särskilt rankingsstarka vinster där nu och har ett riktigt bra men inte så rankingsstarkt record, mest mot lättviktare.
Hur ska man väga det vidare till en lättare vikt är svårt, skillmässigt tror jag han är #1 men rankingsmässigt blir det svårt.
Alla shooto killar vid dom här vikterna är inte lika aktiva som jag tror WEC killarna kommer vara så dom kommer nog börja tappa sina platser under 2008 och WEC killarna kommer börja ta över.
Så, var ska man sätta "Kid" vid det här laget?
Jag väljer att sätta honom som #10, han har inte gjort så mycket vid den här vikten för att ens förtjäna det egentligen men han har gjort mycket i MMA och får lite gratis vid den här vikten.