Thursday, February 14, 2008

Rankingsuppdatering post Pancrase: Shining 1

Fan, missat att Pancrase: Shining 1 redan varit, var ett par intressanta fighter där som jag såg fram emot.

Weltervikt:

Orankade Katsuya Inoue besegrar #23 rankade Satoru Kitaoka vilket gör att han klättrar närmre men inte in på topp 25 och Kitaoka ramlar ur.
Tråkigt, såg fram emot att Kitaoka skulle vinna och gärna ta sig till WEC och en rematch med Carlos Condit.

Lättvikt:

Orankade Shoji Shoji besegrar #21 rankade Artur Oumakhanov men lyckas inte klättra in på rankingsen med den vinsten men Oumakhanov ramlar ur.

Rankingsuppdatering post WEC 32

Wow, många härliga fighter här alltså.
WEC är nördarnas UFC.

Weltervikt:

#11 rankade Carlos Condit besegrar orankade Carlo Prater men det är så tätt där att även en sån seger betyder något och Condit klättrar förbi Yoshiyuki Yoshida till #10.

Lättvikt:

Orankade Jamie Varner besegrade orankade Rob McCullough men tar sig med det här in på en 25e plats och puttar ner Sam Stout till #26.

Fjädervikt:

För det första gick #8 rankade Yoshiro Maeda ner en viktklass till bantamvikt och stryks därmed.

Orankade Leonard Garcia gick ner från lättvikt och besegrar #4 rankade Hiroyuki Takaya i sin fjäderviktsdebut. Garcia tar med det 7e-platsen medans Takaya tappar till #11.

#17 rankade Micah Miller besegrar orankade Chance Farrar och klättrar en placering till #16.

Bantamvikt:

#2 rankade Miguel Torres besegrade mästaren och #3 rankade Chase Beebe och tar med det över förstaplatsen från Koetsu Okazaki. Beebe tappar en placering till #4.

Orankade Manny Tapia besegrar orankade Antonio Banuelos men Tapias streak som obesegrad med 9 raka vinster gör att han tar sig in på en 12e plats.

Coty Wheeler vann med en flying armbar vilket bara det borde göra honom rankad men tyvärr kan jag inte med att göra det.

Yoshiro Maeda gjorde bantamviktsdebut med en imponerande seger över Charlie Valencia och eftersom han hade ganska tung ranking från viktklassen över gör det att han tar sig in på en 10e plats före Ryota Matsune som dessutom fortsätter tappa pga sin inaktivitet.
Matsune kommer troligen strykas snart, tyvärr.

Wednesday, February 13, 2008

Yarennoka nyheter.

Önskar jag hade haft lite mer tid och energi för att skriva en fylligare sammanfattning av allt som händer borta i Japan just nu men det har jag tyvärr inte.

Men Yarennoka höll iaf en presskonferans idag där man presenterade lite nyheter.
Ni kanske ser att Crocop är med på bilden till att börja med.
Han kommer vara med på galan som hålls den 15e Mars.

Man kommer hålla en Lättviktsturnering med start 15e Mars.
JZ vs. Aoki kommer gå av stapeln då också.
Man kommer också ha en mellanviktsturnering som startar 29e April.

Ny organisation typ, K1 Heros och annat, blir Dream.
Har inte så mycket mer detaljer jag är säker på än.
Men det här ska bli intressant.
Mirko lämnat UFC eller på utlåning?

Tuesday, February 12, 2008

Rankingsuppdatering post Cage Force EX

Fjädervikt:

#18 rankade Akiyo " Wicky" Nishiura knockade #9 rankade Jong Man Kim vilket leder till att Nishiura klättar till en 11e-plats medans Jong Man Kim tappar till en 12e-plats.

Thursday, February 7, 2008

Rankingsuppdatering efter massa grejer.

Tungvikt:

#3 rankade Antonio Rodrigo Nogueira besegrade #4 rankade Tim Sylvia och klättrar med det till en andraplats. Fedor lyckas på något outgrundligt sätt behålla förstaplatsen men Noguerias förlust mot Barnett håller honom nere trots att han hämnats den.
Sylvia behåller fjärdeplatsen då Barnetts inaktivitet gör att han inte passerar.

Vill också gärna ranka Frank Mir men än är han inte tillbaka rankingsmässigt, tyvärr.

Lätt tungvikt:

#15 rankade Antonio Rogerio Nogueira besegrade orankade Todd Gouwenberg och lyckas inte klättra på stegen men han förstärker sin position i topp 15.

Mellanvikt:

#16 rankade Patrick Cote vann över orankade Andrew McFedries och även om det inte väger jättetungt så är det nog för att han ska klättra två placeringar till en #14e plats och passerar därmed Matt Lindland som fortsätter tappa pga inaktivitet.

#24 rankade Gegard Mousasi vann över orankade Evangelista "Cyborg" Santos och klättrar med det 2 placeringar till #22.

#5 rankade Nathan Marquardt vann över #23 rankade Jeremy Horn och klättrar inte på stegen men befäster sin position och Horn tappar till #25.

Orankade Marvin Eastman besegrade #23 rankade Terry Martin och slår sig in på en 24e-plats medans Martin tappar till #26.

Orankade Ricardo Almeida gjorde comeback efter nästan 4 års inaktivitet och det kanske är lite snällt men jag låter honom slå sig in på en 27e-plats på mina rankings med segern över obesegrade Rob Yundt.

Weltervikt:

Welterviktsorankade men föredetta topp 10 mellanviktaren Mike Swick besegrade #16 rankade Josh Burkman och slår sig helt enkelt in på Burkmans 16e plats medans Burkman tappar ytterligare en placering till #18.

#22 rankade Eddie Alvarez besegrade orankade Ross Ebanez och klättrar med det en placering och passerar Antonio McKee.

#13 rankade Nick Thompson vann över orankade men obesegrade John Troyer och klättrar förbi #12 rankade Marcus Davis.

Jag vill så gärna ranka Chris Lytle men än kan jag inte göra det med gott samvete.

Lättvikt:

#13 rankade Tyson Griffin besegrade orankade Gleison Tibau och att Tibau inte var rankad säger en hel del om hur tight det är i divisionen. Att Griffin dessutom står kvar på en 13e-plats med en så högkvalitativ vinst säger en del det också.
Han gör sin ställning tyngre men lyckas inte klättra förbi Frank Edgar.

Fjädervikt:

#12 Bao Quach passerar #11 Danny Batten med sin vinst över Bobby McMaster.

Bantamvikt:

#13 rankade Masakatsu Ueda besegrade #3 rankade Atsushi Yamamoto och klättrar med det upp till en femteplats medans Yamamoto tappar till en sjätteplats.

#7 rankade Ryota Matsune tappar några placeringar pga inaktivitet till en elfteplats och frågan är om han inte kommer strykas snart.

#1 rankade Akitoshi Hokazono har dragit sig tillbaka och stryks därmed från rankingsen.

Flugvikt:

#1 rankade flugviktaren Shinichi "BJ" Kojima förlorade men han förlorade inte som flugviktare och även om det känns förjävligt att ha kvar honom som #1 så vet jag inte hur jag ska göra.
Yasuhiro Urushitani har 2 oavgjorda på sina tre senaste matcher och Mamoru Yamaguchi har 2 förluster på sina 3 senaste, mot just #1 och #2 här.
Tills divisionen rätar ut sig får BJ fortsätta vara #1.