Tuesday, April 10, 2007

Ingen Nick Diaz i Pride LWGP

Vi var nog väldigt många som hoppades på att se Nick Diaz i Pride lättviktsturnering som drar igång i Maj.
Nick Diaz var på utfrågningen av NSAC för att försöka få sitt slutgiltiga straff för marijuanaanvändandet sänkt från 6 månader till 3 månaders avstägning som dom flesta andra fått. Men hans THC-halt var så hög att sportkommissionen menade att han var hög i ringen när han mötte Takanori Gomi. Och inte bara höll dom fast vid 6 månaders avstägning och 3000 dollar i böter utan dessutom ändrar dom den officiella utgången till en No Contest. Jämför med Diego Sanchez i Kalifornien som fick 3 månaders avstängning och 500 dollar i böter.
Helt jävla absurt om ni frågar mig.
När folk åker fast för användandet av steroider så får dom inte ens så här kraftiga straff.
Jag säger inte man ska tillåta marijuana men att hur man än vrider och vänder på det så ser jag det som ett större regelbrott att använda doping som steroider.
Det här får NSAC att se ut som ett stort skämt.
Läs mer hos MMAWeekly, Sherdog.com, UFCJunkie och lyssna på Beatdown på Sherdog.com där dom pratar med Nick Diaz tränare Ceasar Gracie om avstängningen.

2 comments:

Mary Lady Luck said...

Verkligen märkligt beslut, tråkigt för Nick.. Som om marijuana skulle vara en prestationshöjande drog i en fight med Gomi ha ha! Istället för No Contest borde han ha medalj.

Mattias S. said...

Ja, precis. Om man nu hävdar att han var hög skulle han fått en medalj. Mycket märkligt faktiskt. Synd för Diaz.