Monday, April 9, 2007

Nytt om Prides lättviktsturnering 20e Maj

Man har ju inte ens hunnit analysera helgens galor innan nyheter om nästa ploppar upp.
Det har cirkulerat en bild på en marknadsföringsbroschyr som delades ut till fans, nämligen den här:
Frågan här hur mycket den säger egentligen men det är ju alltid kul att spekulera. Vänster till höger är det för er som inte är så duktiga på japanska: Luiz Azeredo, Joachim Hansen, Tatsuya Kawajiri, Shinya Aoki, Matt Hughes, Takanori Gomi, Hayato "Mach" Sakurai, Diego Sanchez, Gilbert Melendez, Mitsuhiro Ishida, Marcus Aurelio och Luiz "Buscape" Firmino. Jag tror inte Hughes tar sig ner till lättvikt utan att offra ett ben eller något men Diego kan absolut komma ner utan större problem.
Nick Diaz och hans representanter försöker få med honom men dom har både en allvarlig skada och en Marijuanaavstägning att kämpa emot. Men man kan snacka rykten hur mycket som helst. Detta är däremot bekräftade deltagare av turneringen:
Takanori Gomi
Hayato "Mach" Sakurai
Tatsuya Kawajiri
Mitsuhiro Ishida
Shinya Aoki
Gilbert Melendez
Joachim Hansen
Luiz Azeredo
Marcus Aurelio
Vinnaren av Satoyru Kitaoka vs. Fabricio Monteiro (Avgörs på DEEP 13e April)
Sen är det också bekräftat att det kommer vara iaf en UFC representant med i turneringen men inga ord om vem.
Då är det alltså sex stycken icke namngivna fighters kvar varav minst en från UFC.
Kenny Florian kommer från en imponerande vinst över en japan, han kan vara något.
Joe Stevenson har nyligen en vinst mot samma japan och en mycket snabb vinst över Melvin Guillard nu senaste. Det är mina två hetaste tips på UFC representanter iaf.

5 comments:

shoulder said...

Hoho, det där ser ju löjligt roligt ut. Hoppas på Diaz, men om Hughes på något sätt skulle lyckas gå ner vore ju inte det fel heller. Jag kan se få vinster som skulle sitta så bra som Hansen stampa sönder Hughes...

Mattias S. said...

Jag hoppas verkligen Nick Diaz lyckas komma med, men det ser inte ljust ut.

Jag tror inte Hansen hade haft mycket att sätta emot Hughes, Hansen är relativt liten tom för lättvikt och Hughes är stor för weltervikt.
Dessutom kommer det tyvärr vara "UFC regler" under den här turneringen.

shoulder said...

Nooo, så får de inte ha det. När Dana snackar om MMAs Super Bowl blir det ju bara löjligt om man inte kör med det bästa regelpaketet, och det är ju knappast något de ändrar till kommande turnerngar antar jag. Om inte Diaz klarar det, får man hoppas på Sanchez...

Nä, Hansen skulle åka på däng, han såg bra ut senast, men det är mer hjärtat än hjärnan som säger att han kommer gå fantastiskt långt.

Lite konstruktiv kritik på sidan är att du öppnar både länkar och kommentarer i ett nytt fönster, så navigerar man inte bort från huvudsidan, mycket skönare så...

/njurpaj.

Mattias S. said...

Ja, det skulle vara roligt med Diego som lättviktare.

Konstruktiv kritik uppskattas alltid! Jag har funderat på hur jag ska formatera länkarna, men det är mer jobb att göra så då öppnas i nytt fönster och vissa gillar inte det. Sen är det väldigt enkelt att själv välja att öppna länkarna i nytt fönster så det blir enklare för alla så.

Mary Lady Luck said...

Herregud vad spännande!! Kommer bita sönder knogarna totalt :)