Friday, April 6, 2007

UFC Fight Night 9 recap

På pappret tyckte jag UFC Fight Night 9 såg ut som en riktig kanon gala med många bra matchningar men tyvärr så levde den inte alls upp till mina förväntningar. Det var ändå en hyfsat underhållande gala och Joe Rogan hade många härliga kommentarer. Eftersom jag stannade uppe och såg på den live så fick jag även se all reklam som är specifikt riktad till MÄN 18-39. Det är ganska roligt faktiskt hur stereotypt det blir ibland. Men dom här var faktiskt riktigt roliga.

Men nog pratat om det och över till fighterna. Kvällens första visade match var Kenny Florian vs. Dokonjonosuke Mishima. Första ronden var ganska jämn, hände inte så mycket men Florian vann den ändå klart tack vare några fina slag på marken och han straffade Mishima stående i slutet.
I andra ronden börjar Florian släppa lös sin muay-thai med brutala bensparkar och Mishima har inget svar och blir straffad hela ronden, han försöker en nedtagning men Florian hamnar överst och i mount. Han försöker lite flashiga saker men till ingen nytta. Florian får dock se till att hålla händerna uppe och sätta upp sparkarna med slag om han möter en bättre striker men här ser han riktigt bra ut. Efter att ha straffat Mishima med låga sparkar hela ronden försöker han sig på en hög spark men den träffar inte rent. Precis i slutet av ronden går Florian för en nedtagning och fastnar i en mycket lös giljotin men ronden är slut innan Mishima ens hinner försöka avsluta med den.
I tredje ronden kommer Florian ut aggressivt och får in ett par bra slag och ett mycket fint knä när Mishima försöker ta ner honom och Florian hamnar i Mishimas guard och dom rullar runt lite och Florian delar ut slag och förbättrar sin position och lyckas ta mount men Mishima gör det bra och får honom tillbaks i sin guard. Florian ser lite väl avslappnad ut och när Mishima får tag i hans ben så rycker han inte undan för fullt utan istället låter han Mishima verkligen ta tag i benet och sätta upp ett benlås. Mishima sätter upp en kneebar och han har den bra, det ser sjukt smärtsamt ut och Florian ser ut som han är påväg att klappa ut men lyckas hålla ut och undkomma när Mishima ändrar sitt grepp lite. Men Mishima fortsätter jobba och går över till en heelhook som är en mycket farlig submission. Florian försöker kontra med en toe hold men är inte ens nästan nära och ger upp den snabbt och börjar slå Mishima i ansiktet istället och träffar väldigt rent eftersom Mishima är upptagen med sina händer och inte kan försvara sig och när han till slut släpper Florians ben och börjar försvara sig fortsätter Florian bara att slå och avslutar med en mycket fin rear naked choke som han bara glider in.
Mycket bra fight av Kenny Florian men han såg ut som ett fån när han efter fighten låtsades dricka ur en oöppnad xyience energidryck flera gånger, det var ganska kul faktiskt.

Sen var det dags för Justin McCully vs. Antoni Hardonk där jag hade stora förhoppningar på Hardonk. Men Hardonk kommer ut med en hög spark det första han gör i rond 1 och McCully tar ner honom snabbt och håller honom nere med lite GnP. Inte tillräckligt för att göra någon rejäl skada men inte så lite att att dom blir uppställda.
Andra ronden ser PRECIS likadan ut, Hardonk öppnar med hög spark, blir nedtagen och slagen på. I tredje ronden ser båda trötta ut men Hardonk verkar något fräschare och börjar med en låg spark som träffar. Han lyckas få en klinch där han träffar med flera bra knän. Båda jag och Joe Rogan undrar dock varför i helvete han inte skapar lite avstånd och avlossar lite slag och sparkar på distans istället. Och som väntat så fångar McCully ett knä till slut och ligger ovanpå Hardonk resten av fighten. Hardonk har två hyfsade armbar försök under matchen men han var för oerfaren för att avsluta dom. Mycket tråkig fight och jag blev förbannad på Hardonks dåliga taktik.
När matchen var över och Goldie som vanligt hypar upp vinnaren svarar Joe Rogan med:"And Goldberg selling it! I almost thought it was an exciting fight." Vilket jag tyckte var väldigt roligt. Jag gillar kemin mellan Rogan och Goldberg. Framförallt Goldberg får mycket skit men han gör bara sitt jobb och han gör det ruggigt bra. Visst blir jag också lite irriterad ibland men det är inte Goldies fel. Efter att Mauro har försvunnit från Prides sändningar har jag verkligen börjat uppskatta det jobb en bra PBP kommentator faktiskt gör.

Men nog om det och över till nästa fight som var den bandade visningen av Kurt Pellegrino vs. Nate Mohr. Mohr såg ruggigt rapp ut stående, väldigt explosiv, atletisk och imponerade på mig inledningsvis. Men han fick inget uträttat och Pellegrino tog ner snabbt honom på marken och väl där dröjde det inte länge innan han föll bakåt och tog ett fint benlås. Joe Rogan hade ännu en härlig replik när han i intervjun med Pellegrino säger: "If I had a booger comming out of my nose as big as yours I would want someone to tell me so Im gonna tell you"

Sen var det dags för kvällens main event där vi fick se Joe Stevenson vs. Melvin Guillard. Och det blev ingen lång historia. Guillard öppnar med att svingaa lite och försöka hitta rätt avstånd och Stevenson kontrar med en hård vänster jabb som får Guillard att tappa balansan och Stevenson dyker in direkt och försöker göra något men Guillard kommer snabbt upp igen men på vägen dit tar Stevenson honom i en giljotin och avslutar den direkt. Mycket imponerande av Stevenson men så här korta fighter är alltid lite antiklimatiska.

Även om det inte var en kanongala så blir jag iaf hungrig på mer och ser fram emot UFC 69 på lördag och Pride 34 på söndag.

Alla resultat tagna ifrån Sherdogs fightfinder:
1 Thiago Tavares Naoyuki Kotani Decision (Unanimous) 3 5:00
2 Roan Carneiro Rich Clementi Decision (Unanimous) 3 5:00
3 Kuniyoshi Hironaka Forrest Petz Decision (Unanimous) 3 5:00
4 Kurt Pellegrino Nate Mohr Submission (Ankle lock) 1 2:58
5 Drew Fickett Keita Nakamura Decision (Unanimous) 3 5:00
6 Wilson Gouveia Seth Petruzelli Submission (Guillotine choke) 2 0:39
7 Kenny Florian Dokonjonosuke Mishima Submission (Rear Naked Choke) 3 3:57
8 Justin McCully Antoni Hardonk Decision (Unanimous) 3 5:00
9 Joe Stevenson Melvin Guillard Submission (Guillotine Choke) 1 0:27

Dom matcher man inte kan se kan man alltid läsa en play-by-play på.
Jag trodde verkligen att Keita Nakamura skulle vinna men han har varit en stor besvikelse i UFC så här långt.
Jag trodde också Hironaka skulle dominera Petz ordentligt och även om han tydligen ska ha vunnit väldigt enkelt så hade jag hoppats och trott på ett avslut. Men Petz är ingen sopa så det är ändå en bra vinst, jag hade bara högre förhoppningar.
Det är lite intressant hur många icke-amerikanska BRA fighters kommer till UFC och underpresterar och ofta går till domslut. Om det beror på att amerikanska "dussin fighters" är underskattade, ovana med Oktagonen, press och nervositet av att så många tittar, en kombination av allt eller något helt annat vet jag inte men det är ofta det händer.

1 comment:

Mary Lady Luck said...

Ha ha, ja Joe Rogan var ju nästan kvällens stjärna kan man säga, i brist på spännande matcher. Men jag saknar Mauro & Bas i Pride, vilket radarpar..