Sunday, June 3, 2007

K1 Dynamite!! USA recap

När det drog sig allt närmre blev jag faktiskt allt mer laddad inför den här galen, jag har drivit med, skämtat om och snackat skit om galan från första början. Men när det dragit sig allt närmre har jag ändå tänkt att det kan nog bli ett underhållande välproducerat spektakel av det hela iaf och jag såg faktiskt fram emot det hela. Det dröjde dock inte långt in på galan som jag insåg att jag hade låtit mig luras. Man fick genomlida över en halvtimme av en plågsamt usel show innan den första fighten drog igång med en helt horribel DJ som kallade Warpath för Warcraft och hade ett hårt R när han uttalade Royce Gracies namn för att nämna ett par saker. Dennis Rodman var där av någon outgrundlig anledning och nu ryktas det om att han både ska bli delägare i K1 Heroes USA och att han ska fightas, herre Jesus vår skapare, låt oss slippa! Att han blev utbuad var iofs lite kul och jag hoppas han lär sig av det. Sen var det trumpetspelande och lite sambarytmer av någon outgrundlig anledning, jag satt helt mållös i soffan och bara gapade, vad fan är det jag ser? Vem kom på det här? När det sen ÄNTLIGEN var dags för första fighten så märkte jag att fightern först ska gå nedför en halvmilslång trappa och sedan åka i någon sorts vagn fram till ringen. Var det särskilt lyckat? Battle at the Barn 3 hade en mer genomtänkt produktion än den här skiten.


I kvällens första PPV sända match såg vi iaf Johnnie Morton vs. Bernard Ackah som jag inte var särskilt exalterad av innan. Jag måste dock säga att jag underskattade Ackah. Han har haft två matcher nu där han iofs mött kompletta nollor i MMA sammanhang men han visar ändå på en ordentlig potential för att vara spektakel fighter. Morton åkte på en riktigt obehaglig knock och domaren kunde inte ens ta ut hans tandskydd när han låg där. Han ska dock ha klarat sig bra till slut men det såg lite läskigt ut ett tag, jag gillar inte när det blir läskigt så.

Sen var det dags för Siala "Mighty Mo" Siliga vs. Ruben "Warpath" Villareal som jag iofs hoppades skulle bjuda på ett HL värdigt KO avslut men inte ens det fick vi. Mighty Mo gjorde det han gör bäst, avlossa överhands högrar. Även om han inte träffade den här gången så satte det upp en vänstersmäll som fick "Warpath" att gå för en heltaskig nedtagning som Mighty Mo tog till vara på och avlutade med slag på marken.

Melvin Manhoef vs. Dong Sik Yoon var en av väldigt få matcher som jag verkligen såg fram emot. Redan när dom går fram mot ringen så bjuder Manhoef på en av kvällens höjdpunkter som ni ser är till höger. Jag var till en början helt övertygad om att Dong Sik skulle vinna men då tänkte jag inte på att han inte fick ha sin gi. Utan Gi var jag lite mer osäker men av vad jag sett av honom och Manhoef kände jag mig ändå ganska säker. Klarar han bara dom allra första slagen och sparkarna så ska han ta det här. Manhoef såg dock galet explosiv och farlig ut inledningsvis och träffade Yoon en hel del, men koreanen höll sig lugn och skyddade sig bra. Lyckades ta ner Manhoef på marken och hade honom i ett par farliga lägen som Manhoef drog sig ur mest på ren råstyrka. I andra ronden lyckas han dock få på ett mycket fint armlås och Manhoef tvingas klappa ur. En riktigt bra match faktiskt, Manhoef behöver träna enbart grappling i minst ett halvår om han vill bli en seriös utmanare till en stor titel.

Hideo Tokoro vs. Brad "One Punch" Pickett hade jag höga förväntningar på och även om den var ganska bra och Pickett faktiskt var en liten positivt överraskning för mig och Tokoro hade ett otroligt snyggt armlås avslut så kändes det för kort. Matchen han knappt komma igång innan det var slut och det extremt långa och dåliga mellansnacket mellan varje fight tog över för mycket. Tokoro är dock alltid ganska kul att se.

Returmötet Royce Gracie vs. Kazushi Sakuraba blev än mer ospektakulärt än jag hade väntat mig. Sakuraba bjöd nästan inte på någonting av det som gjort honom till en av dom största inom MMA någonsin. Royce å andra sidan bjöd inte på mycket mer men precis tillräckligt och vann klart om än inte särskilt imponerande på enhälligt domslut.

Kvällens main event Brock Lesnar vs. Min Soo Kim var också klart sämre än jag trodde. Jag trodde Lesnar skulle ha lite svårt att komma till och göra skada men han var både fysiskt och teknikmässigt vida överlägsen koreanen och vann på TKO efter en dryg minut. Eller ja, rent tekniskt var det en submission men jag kallar det för TKO om det är slag och submission om det är lås/strypning.

Showtime visade prelims en timme innan PPV galan drog igång och den första fighten som visades där var Tim "Big Perm" Persey vs. Jonathan Wiezorek som faktiskt var sämre än väntat. Jag vet inte vad som hände i slutet men Wiezorek fick ryggen på Big Perm och Big Perm verkade helt enkelt ge upp.

Sen fick vi också se Jake Shields vs. Ido Pariente där Parientes Jew-Jitsu inte var en match för Jake Shields. Jake Shields dominerade från början till slut och fick in en strypning efter drygt två minuter. Jag trodde Pariente hade rätt hyfsat groundgame och skulle kunna hänga med Shields ett tag då Shields grappling främst går ut på att kontrollera sin motståndare. Men icke, total dominans av Shields.

Bland dom matcher vi inte fick se så är det främst Gesias "JZ" Calvancanti vs. Nam Phan jag hade velat se. JZ vann på TKO efter bara 26 sekunder och man kan ju tro att dom kunde använt dom 13 minuter dom hade kvar på Showtime tiden att dom kunde ha visat den men icke, det fick vi inte se. Totalt uruselt producerat och produktionen var mest pinsam.

Katsuhiko Nagata vs. Isaiah Hill fick vi inte heller se men Nagata vann på delat domslut.

Riktigt pinsam gala faktiskt och trots ett par bra och ett par underhållande fighter så var det en usel gala. FEG hävdar att det var 54.000 personer i publiken men mer oberoende källor säger allt ifrån så lågt som 10.000 upp till 30.000. Men hur många som var där tycker jag inte är särskilt intressant utan frågan är hur många biljetter dom sålde och den siffrar sägs vara så låg som 1.000. Ett tusen sålda biljetter, i en arena som tar nästan 100.000 personer. Där snackar vi lyckat. Det sägs också att om man köpte 2 biljetter så fick man 10 gratis. Jag vet inte vad man ska säga, pinsamt fiasko. Jag är imponerad av att galan faktiskt ens blev av men resultatet blev sämre än jag hade väntat mig. Nu hoppas jag att WEC galan bjuder på något betydligt bättre.

5 comments:

Johan said...

Kul att K-1 misslyckas ivf. Jag tycker så illa om både organisationen som sådan, och om deras vulgära freakshows. Dessutom är de så arroganta att de bokar en lokal som rymmer nästan 100 000.
Mmm,skadeglädje.

Donk Sik Yoon var dock väldigt bra. Så bra att jag börjar bli lite av en fanboy.

Spyder said...

tragiskt att dom låter johnnie morton gå upp i ringen som är långt ifrån kvalificerad. vi lär nog få se fler otäcka KO's i framtiden om dom fortsätter skicka upp folk som inte kan försvara sig i ringen. skulle vilja gnälla lite på brock lesnar också men han har väl en riktig brottarkarriär bakom sig och vann ju trots allt sin match. sen var väl inte motståndarens CV så himla imponerande.

för övrigt borde väl saku lägga av nu. jag vill inte se min hjälte förnedra sig mer...

NonTelly said...

Tokoro och Yoon imponerade, så jag sitter nöjd.

Warpath visade att han sannerligen kan ta stryk med den äran och Mighty Mo visade att han kan ge stryk med den äran. Jag tror ändå att Mo är en budget-Hunt, så jag tror att han kommer få grava bekymmer med varje skaplig grappler. Hunt-Mo skulle för övrigt kunna bli en intressant match.

Royce-Sakuraba var förbluffande usel. Jag gillar generellt taktiska matcher, men det här var snarare som om de sparrat mot varandra efter en timmes stenhård träning. Saku verkade nöjd med att förlora på poäng och Royce verkade förvånad över att Saku inte gjorde motstånd. Plus ändå för att de visade respekt för varandra.

Lesnar såg precis ut som det monster han kommer marknadsföras som. Fin brottning som väntat och hårda slag; synd bara att han inte tog sig tid att visa om han lärt sig att försvara sig stående. Ska bli intressant att se hur de matchar honom framöver.

NonTelly said...

Eller vaffan, nöjd och nöjd - jag kollade bara de matcherna jag kommenterade och hade väl inga direkta förväntningar.

Nöjd efter omständigheterna var jag snarare än generellt nöjd, och ovationerna för Yoon värmde (koreanska applåder!).

Anonymous said...

Ville bara säga att jag också är lite besviken på eventet. Samt att Royce Gracie är en av dom tråkigaste fighters jag vet, visst extremt tekniskt kunnig och så. Men gråare och mindre charmig fighter får man leta efter.