Sunday, July 8, 2007

Rankingsuppdatering post UFC 73

Tungviktsdivisionen:
Antonio Rodrigo Nogueira vann övertygande över Heath Herring trots att han åt en spark och nästan blev avslutad i första ronden. Han behåller därmed sin andraplats bakom Fedor Emelianenko. Heath Herring såg ändå ganska bra ut och jag tycker han har en bra plats som gatekeeper i UFC tungviktsdivision men någon topp 10 placering blir de inte av en förlust.

Lätt tungvikt:
Det här blir ju lite knepigt då det blev oavgjort. Tito Ortiz har fortfarande ingen rankningsvärd vinst på över 6 år och kommer inte in på topp 10 med en oavgjord mot #8 rankade Rashad Evans. Rashad Evans är fortfarande obesegrad och stannar kvar på sin 8e plats.

Mellanvikt:
Anderson Silva imponerar stort mot en högt rankad och stilmässigt svår motståndare i Nathan Marquardt och förstärker sin plats som #1. Nathan Marquardt förlorade iofs mot #1 i divisionen men tappar ändå en plats i listan.

Weltervikt:
Chris Lytle hade en mycket fin submission men det är inget som ger en topp 10 placering.

Lättvikt:
Sean Sherk imponerade stort trots bristen av avslutningsmöjligheter. Han har dock bara två vinster som lättviktare och det mot en ganska grön Kenny Florian och en topp 15 kille i Hermes Franca. Eftersom han har ett ganska hyfsat record som welterviktare och bara verkar ha blivit bättre som lättviktare har han lite lättare att klättra på stegen och tar en 8e plats. Tyvärr måste jag göra en omvärdering av mina lättviktsrankings då Koutetsu Boku verkligen förtjänar en topp 10 placering. Och Ishida är en kille som jag egentligen inte vill ha i min topp 10 då han kommer åka ut illa kvickt så fort han möter stilmässigt svårare motståndare men tills han gör det måste jag ha kvar honom. Då blir det istället Joachim Hansen som får lämna topp 10 då han är 2-3 i sina fem senaste matcher. Iofs har dom förlusterna varit mot typ topp 5 rankade motståndare men vinsterna har inte varit mot särskilt högt rankade killar. Ett sådant record är tyvärr inte nog för en topp 10 placering i en så tät och späckad division även om man varit topp 3. Det tar emot men så får det bli!

No comments: