Sunday, August 19, 2007

SHOOTO: The Arrival recap

Igår höll Shooto Japan deras första gala på det Amerikanska fastlandet. Shooto: The Arrival skulle vara en presentation av Shooto i USA med Japanska fighters som "Wicky" Akiyo Nishiura, Kenichiro Togashi och Tenkei Fujimiya. Nick Diaz skulle också ha mött Shinji Sasaki i en grappling match men CSAC satte stopp för det då Diaz är avstängd från allt tävlande. Både Tenkei och Kenichiro förlorade sina matcher som dom borde ha vunnit medan "Wicky" Akiyo klarade sig undan med oavgjort men det mot en kille han absolut borde ha vunnit över. Av Sherdogs play-by-play att döma och vad man har hört så ska Tenkei Fujimiya ha förtjänat segern egentligen men faktum är att han förlorade. Jag vet att många Shooto fans är otroligt besvikna över resultaten här och jag förstår dom.
Antonio Carvalho sade att det är väldigt stor skillnad på att fightas i Japan och i USA och att det här var första gången dom fightades utanför Japan. Lägg där till att dom flögs över till USA två dagar innan och det gör att man inte hinner ställa om dygnet samt att man får stressa med att klara vikten. Sånt gör att man inte är 100%-ig i ringen. Aja, nu vet dom hur det är att gå bortamatcher och det är en erfarenhet i sig.
Fullständigt resultat taget ifrån Sherdogs fightfinder:
1 Steve Grode Carlos Fuentes Decision (Unanimous) 3 5:00
2 Martin Bautista Albert Hill TKO 1 2:56
3 Leo Hirai Raja Shippen Submission (Heel Hook) 2 1:32
4 Rick McKorkal Kelvin Nimsiriruengphal TKO 2 2:17
5 Richie Collingham Travis McRoberts Submission (Rear Naked Choke) 1 2:05
6 Brett Cooper Vince Guzman Submission (Anaconda Choke) 1 1:58
7 Joe Camacho Akiyo Nishiura Majority Draw 3 5:00
8 Brian Cobb Kenichiro Togashi TKO 3 2:20
9 Bao Quach Tenkei Fujimiya Decision (Split) 3 5:00

2 comments:

Anonymous said...

Är nästan helt säker på att denna galan inte var den första Shooto-galan i USA.

Mattias S. said...

Nej, det var det inte. Men det var den första Shooto Japan galan på det amerikanska fastlandet och den första galan i en serie galor där man kommer införa nordamerikanska shoototitlar.