Sunday, September 9, 2007

Rankingsuppdatering post UFC 75 & Cage Force 4

Tungvikt:
Oj, Cheick Kongo besegrar Mirko Filipovic som nu har två raka förluster mot orankade eller lågt rankade motståndare, en sådan förlust kan man ta men inte två. Han tappar flera placeringar med det här. Kongo har dock en bra bit att klättra efter förlusten mot Carmelo Marrero och frågan är om han passerar Crocop eller inte här. Ja, när jag funderar och inte kan bestämma mig så kör jag linjärt. Kongo tar 8e platsen och Crocop tar 9e platsen. Fan, jag gillar det inte alls, men men, så får det bli.

Lätt Tungvikt:
Till att börja med måste jag säga att Houston Alexander närmar sig en topp 10 placering med stormsteg men än är han inte där.
Sen funderade jag på om Quinton Jackson skulle kliva upp på första platsen med den här vinsten och det är bra nära att han gör det. "Shogun" Rua har bara en rankingsvärd vinst sedan turnerning för över 2 år sedan och det är svårt att hålla fast vid en första plats med det. Men samtidigt har "Rampage" bara två vinster som är värda att nämnas öht när det kommer till rankings sedan förlusten mot Rua. Men å andra sidan har dom varit mot #2 och #4. Ja, banne mig. "Rampage" tar förstaplatsen ifrån Rua som suttit helt given där dom senaste två åren. Med tanke på att jag foksuerar mina rankings väldigt mycket på just NU och inte i ett mycket större perspektiv känns "Rampage" som en mer given etta. Dan Henderson förlorar men förlorar mot en högre rankad kille och tappar bara en placering. Det gör iofs att Sokoudjou hamnar på 4e plats vilket inte känns helt rätt men det är inget jag kan påverka.

Mellanvikt:
Inget nytt

Weltervikt:
Marcus Davis är inne i ett jävla stim och börjar bli aktuell för en topp 10 placering och med tanke på att Akira Kikuchi förlorade mot Yoshiyuki Yoshida blir det lite att tänka på. Sen ligger Carlos Condit precis där på gränsen också. Ah, när jag inte vet hur jag ska göra så litar jag mig på linjära rankings. Yoshiyuki Yoshida tar 10e platsen på mina rankings.

Lättvikt:
Koutetsu Boku tog ännu en seger i Cage Force och även om det inte var mot det bästa motståndet så är det nog för att klättra en placering och ta sig förbi Mitsuhiro Ishida som blir nedpetad til 10e platsen.

Fjädervikt:
Hiroyuki Takaya hade en mycket framgångsrik återkomst till fjäderviktsdivisonen och det skulle inte förvåna mig om han snart tog en plats i min topp 10 men det är en bit kvar dit.

4 comments:

Anonymous said...

Bisping-Hamil, förmodligen det värsta domslutet ever. Tragiskt.

Anonymous said...

Ja, det domslutet var pinsamt.

Lars said...

Kan bara hålla med, skandal...

simon said...

Håller med Bisping-Hamil domslutet var skandal, Hamil vann den matchen tyckte jag. Jag trode Dan skulle vinna men Quinton var grym igår ändå tyckte jag det var närmare en draw än split decision. Ser fram emot 22:a har saknat Shogun och jag hoppas vi får höra nåt om Fedor i den galan.