Thursday, September 27, 2007

Strikeforce: Palyboy Mansion preview

Efter den fullkomligt galna veckan som varit är det nu ganska glest fram tills December med lite galor här och där bara. Nu på lördag är det dags för Strikeforce som håller en gala i the Playboy Mansion. Det såg länge ut att bli en riktigt intressant gala men sen tycker jag matchningarna inte visade sig vara så intressanta som jag hoppats. Flera bra och intressanta namn men inte mot särskilt spännande motstånd. Jag är inte helt säker på att detta fightcardet stämmer då det inte står särskilt mycket på deras hemsida och det ser lite olika ut beroende på var man tittar men jag hoppas och tror det är komplett och rätt.
Det fightcard jag har är som följer:

Gilbert Melendez vs. Tetsuji Kato
Joe Riggs vs. Eugene Jackson
Josh Thomson vs. Adam Lynn
Bobby Southworth vs. Bill Mahood
Daniel Puder vs. Richard Dalton
Trevor Prangley vs. Emyr Bussade
Jorge Masvidal vs. Matt Lee
Billy Evangelista vs. Anthony Njokuani


Gilbert Melendez vs. Tetsuji Kato ska ändå blir kul att se då Melendez varit inaktiv i snart 10 månader efter sin vinst över Tatsuya Kawajiri. Men Tetsuji Kato? Jag vill inte vara respektlös men vad fan. Kato är ingen sopa och har faktiskt förlorat på domslut mot UFCs mellanviktsmästare Anderson Silva, iofs för 6 år sedan men ändå. Kato ska inte vara några större problem för Melendez som mött några av dom bästa lätt- och fjäderviktarna i världen utan att förlora. Frågan är bara hur imponerande Melendez kommer se ut eller om year of the upset visar sitt fula tryne igen. Melendez via dominerande enhälligt domslut är min gissning.

Joe Riggs vs. Eugene Jackson finns väll inte så mycket att säga om, två bra mellanviktare möts och jag tror Riggs är för mångsidig och rutinerad för Jackson. Riggs vinner, hur vet jag inte, kanske submission i andra ronden.

Josh Thomson vs. Adam Lynn är lite intressant för Thomson var länge ansedd som en av världens allra bästa lättviktare innan UFC lade ner sin lättviktsdivision och efter det var han ganska inaktiv och kom tillbaka mot Clay Guida där han var storfavorit men förlorade ett enhälligt domslut. Guida har sen dess visat sig vara klart bättre än dom flesta av oss trodde då men Thomson har det inte pratats om så mycket sedan dess. En vinst över Adam Lynn lär väll knappast ändra på det heller men det är iaf ett stag i rätt riktning. Jag tror Thomson tar det på TKO eller submission i första ronden.

Bobby Southworth vs. Bill Mahood har jag inget större intresse av. Southworth är väll Strokeforcemästare i lätt tungvikt tror jag men jag gillar honom inte alls. Tyckte han var en riktig skitstövel i The Ultimate Fighter och har visat upp flera dåliga sidor i andra sammanhang också. Jag hoppas Mahood tar det här men jag tror nog ändå Southworth gör det, hur han gör det skiter jag i.

Daniel Puder vs. Richard Dalton är den föredetta WWE stjärnan Puders tillfälle att öka på sin meritlista lite. Puder har en bra fysik, en bra brottningsgrund och ett väldigt bra team i AKA och har lite potential att bli relevant tror jag. Men det är svårt att säga och han har en bra bit dit och en vinst över Dalton för honom knappast närmre. Puder på submission eller tko i första ronden.

Trevor Prangley vs. Emyr Bussade är jag också lite intresserad av då jag tycker Prangley är en klart underskattad mellanviktare och det är synd att vi inte får se honom i en relevant division. Emyr har rätt bra submissions men det är inget som jag tror hotar Prangley och Prangley vinner nog på TKO eller domslut.

Jorge Masvidal vs. Matt Lee är också av lite intresse då Masvidal har ett rätt bra record och vann över Yves Edwards senast med en fin knock. Matt Lee är väll inte världsbäst direkt men han är en bra värdemätare och kommer nog ge svar på frågan var Masvidal är för tillfället. Jag tror Masvidal är rätt bra och vinner det här på domslut.

Billy Evangelista vs. Anthony Njokuani har jag ingen koll på men båda har bra records även om Njokuani är klart mer rutinerad.

En hel del bra och relevanta fighters men tyvärr inte så många bra eller relevanta matchningar.
När det ändå är glest som det är nu är det dock bättre än inget.

UPDATE: Prangley fighten blir tydligen inte av och det är en del andra fighter på cardet men ingen som jag ser som särskilt intressant.

5 comments:

Spyder said...

kul att få se melendez som är lite av en favorit men han borde ju vara i en bättre organisation

Lars said...

Har aldrig sett Melendez måste jag erkänna (skäms), så det skall bli skoj :)

Lars said...

Babalu skall tydligen ha skrivit kontrakt med Strikeforce...

spyder said...

får vi en recap på detta event?

Mattias S. said...

ja, en recap och rankingsuppdatering kommmer om några dagar. :)