Tuesday, September 18, 2007

UFC Fight Night 11 preview

Det är då fan vad galor det är och den ena verkar mer lovande än den andra. Här är en hel del bra fighter men det är riktigt synd att vi inte får se Mike Swick göra debut som welterviktare, det är något jag verkligen såg fram emot och istället tar Dustin Hazelett hans plats. Så här ser fightcardet ut:

Main Card:

Kenny Florian vs. Din Thomas
Chris Leben vs. Terry Martin
Nathan Diaz vs. Junior Assuncao
Pete Sell vs. Nathan Quarry

Prelims:
Dustin Hazelett vs. Jonathan Goulet
Joe Veres vs. Gray Maynard
Edilberto de Oliveira vs. Luke Cummo
Leonard Garcia vs. Cole Miller
Kuniyoshi Hironaka vs. Thiago Alves

Det är banne mig inte illa pinkat för en UFC Fight Night och det är fullt med matchningar som jag är intresserad av. Att en sån kanonfight som Hironaka vs. Alves hamnar bland prelimsen är riktigt synd.

Kenny Florian vs. Din Thomas är en riktigt trevlig fight och passar ganska bra som main event på en UFC Fight Night. Det var först tänkt att Thomas skulle möta Spencer Fisher men Fisher blev infekterad av stafylokocker i epedimin som härjade på MFS och drabbade nästan varenda en. Stafylokocker verkar bli ett allt större problem på allt fler gym inom MMA och jag hoppas dom tar och förbättrar hygienen innan någon råkar allt för illa ut. Men Florian vs. Thomas är en minst lika bra fight om det inte vore för att det är svårare för mig att välja vem jag ska heja på då jag är ett stort fan av båda. Thomas har smugit sig upp lite i skymundan med vinster över bland annat Clay Guida och det här är hans chans att ta klivet in i rampljuset. Florian har imponerat, imponerat och imponerat på mig som lättviktare. Han fick en titelfight alldeles för tidigt egentligen och gjorde bra ifrån sig där även om Sherk vann klart. Hans stående tekniker imponerade ordentligt mot Dokonjonosuke Mishima och då framförallt hans bensparkar. Han använde dom effektivt och bra redan mot Sherk men mot Mishima såg dom ännu bättre ut och gav verkligen utdelning. Mot underskattade Alvin Robinson var det hans grappling och framförallt hans judokast som imponerade mest på mig. Jag märker tydligt när jag skriver här att jag ändå tror och hoppas på Florian. Din Thomas är dock ingen lätt match då han också är riktigt bra på marken och är bra stående. Florian tar ett stort kliv upp på stegen med en vinst här och jag tror han vinner på domslut eller en sen TKO. Men det här är en fight som borde vara 5 ronder och inte 3. Hur det än går tror jag det kommer bli en riktigt bra fight även om dom kanske tar ut varandra lite på marken.

Om inte Chris Leben vs. Terry Martin slutar på knock i första ska jag äta upp min hatt. Och om inte Terry Martin står som segrare ska jag äta upp min mössa också. Leben hade en bra streak ett tag även om det fanns en oförtjänt seger över Patrick Cote där i. Han såg ut att kunna bli en mycket relevant fighter i mellanviktsdivisionen men sen sprang han in i Anderson Silvas knän och knytnävar och hans tuffhet och förmåga att ta stryk, dom få egenskaper som gjorde honom till en bra fighter, verkar som bortblåsta sen dess. Inte alls samma självsäkerhet längre och det ska bli kul att se om han hittat tillbaka till det här eller inte. Men om han har gjort det eller inte tror jag spelar mindre roll. Martin har imponerat duktigt på mig sen han gick ner till mellanvikts divisionen, riktigt riktigt tunga nävar och en stark och bra brottning samt en väldigt smart person som verkar fightas allt smartare. Jag tror han kommer ta hand om Leben ordentligt här och avsluta på knock i första ronden. Jag tror också Leben är klar i UFC efter det här och vi kommer troligen se honom i Icon i framtiden.

Nathan Diaz vs. Junior Assuncao ska också bli riktigt kul att se men jag har inte så mycket att säga. Diaz må ha vunnit förra säsongen av The Ultimate Fighter men han har fortfarande mycket kvar att lära och utveckla innan han tar klivet upp bland dom stora grabbarna. Assuncao är ett bra och lagom test i det här laget och en jättechans för Assuncao att sno rampljuset från Diaz. Jag tror dock Diaz är för skicklig och tar det här på en submission i andra ronden.

Pete Sell vs. Nathan Quarry är en välförtjänt rematch för Sell då den förra matchen stoppades lite väl tidigt. Också en lagom fight för Quarry att komma tillbaka till efter nästan 2 års frånvaro. Jag vet inte riktigt vad jag ska tro om den här fighten men jag tycker Quarry verkar vara en allt för stor favorit. Jag vet inte i vilken form Quarry är i och det samma gäller Sell. Har en känsla av att Sell tar det men Quarry är bättre tror jag. Vette fan alltså, Sell är stor underdog så jag säger att han vinner vilket inte känns helt orimligt då Quarry nog är lite ringrostig.

Dustin Hazelett vs. Jonathan Goulet har jag inte så mycket att säga om mer än att det är riktigt synd att Swick blev skadad. Jag har lite svårt för Goulet av någon anledning och med hans glaskäke kommer han aldrig bli särskilt relevant så jag hoppas och tror på Hazelett här, submission i andra ronden.

Joe Veres vs. Gray Maynard är Maynards första match efter dubbelknocken senast med Robert Emerson och Veres debut i UFC. Maynard imponerade i förra matchen och även om Veres inte är någon pushover så tror jag han tar det här ganska klart på TKO i andra ronden.

Edilberto "Crocata" de Oliveira vs. Luke Cummo tror jag kommer bli en riktigt bra fight. "Crocata" hade en del underground hype bakom sig när han gjorde debut i UFC men förlorade där mot Paul Taylor. Ska bli kul att se honom möta en kille som Cummo här. Cummo hade en riktigt snygg knock senast av Josh Haynes och hans stående teknik är riktigt bra. Jag tror Cummo tar det här också då han är bra nog på marken att klara sig och bättre stående. Cummo på sen TKO eller domslut.

Leonard Garcia vs. Cole Miller är inte så tråkig den heller. Garcia hade ett riktigt krig med Roger Huerta, ett ganska ensidigt krig men ändå ett riktigt krig. Han är tuff och rätt bra men det är Cole Miller också. Jag tror Cole tar det här på domslut.

Sist men absolut inte minst har vi Kuniyoshi Hironaka vs. Thiago Alves som på förhand är en av galans höjdpunkter enligt mig. Jag är riktigt förtjust i båda dessa herrar och det är svårt att välja vem man ska heja på. Men jag tror Alves har större potential i divisionen så därför hejar jag och tror på honom. Han har mer kraft i nävarna och har fler verktyg vad gäller att dela ut skada. Men Hironaka är teknisk och jävligt bra i klinchen och på marken och är ingen man kör över stående heller. Men jag tror Alves ändå tar det här på domslut genom att dela ut mer skada.

Tror det här kommer bli en riktigt underhållande gala och jag hoppas prelimfighterna läggs ut på UFC on demand kort efter galan. Sen har vi UFC 76, Cage Rage 23 och Shooto: Back to our Roots 5 på lördag, har jag sagt galet?

8 comments:

Spyder said...

jag känner på mig att leonard garcia vinner men annars håller jag med dig. förresten, borde inte florian ha en plats på din topp 15?

Mattias S. said...

Skulle inte bli förvånad om du har rätt.

Florian är bra nära men jag vägde Thomas vinst över Guida högre och Spencer Fishers förlust mot Franca jämbördig med Florians mot Sherk och då hade Fisher bättre meriter.
Men efter den här fighten kommer rankingsen bli ännu tydligare.
Lättviktarna var ett helvete att sålla ner till 15, svårt att veta hur jag ska bedömma massa shooto snubbar och grejer också.
Här är listan på killar som utöver dom 5 som är med på listan slogs om platserna:
Rob Mccullough
Roger Huerta
Kenny Florian
Clay Guida
Thiago Tavares
Tyson Griffin
Yusuke Endo
Takashi Nakakura
Chris Horodecki
Marcus Aurelio
Josh Thomson

Lars said...

Jag hoppas på Assuncao, Hironaka, Garcia, Leben, Verez och Thomas.

Gillar varken Maynard, Miller eller Diaz. Martin borde varit diskad förra matchen, 10 slag mot bakhuvudet och det vann han matchen på.

Mattias S. said...

3-4 hammerfists mot sidan på huvudet var det faktiskt, inte 10 mot bakhuvudet. Ser inte alls vad du klagar på. http://i134.photobucket.com/albums/q83/Mattiasblogger/UFC71/MartinSalaverry4.gif

Lars said...

Ok, jag mindes det lite fel, det var ett tag sedan. 3 av 4 landar dock på bakhuvudet i min mening, endast den första på sidan.

Spyder said...

ja lättvikten är ett jävla ormbo där det finns typ 20 personer som kan argumenteras för att ha en topp 10 placering. jag håller också på leben lite men jag skulle bli mycket förvånad om han vann. tycker inte heller att det var så farligt med hammerfistsen av martin

Johnney said...

leonard garcia är ju skit. Kommer ihåg att jag var grymt irriterad på honom när han mötte Huerta då han gjorde nada. Sämsta groundgame jag sett.

Johnney said...

japp det är bevisat, garcia kan inte avsluta helt enkelt.