Tuesday, October 16, 2007

UFC 77: Hostile Territory preview

Sist jag skrev en UFC preview klagade jag nästan på hur mycket galor det är och nu känner tvärtom, det var då fan vad länge sen det var. Man hinner ju nästan glömma hur spännande det kan vara, dom får altl ha galorna lite tätare tycker jag. Att man aldrig är nöjd!
UFC 77 är kanske inte den hetaste galan i år direkt och efter dom senaste två galorna blir det nog svårt att leva upp till den nivån. Men så här ser iaf galans fightcard ut:

Main card:
Rich Franklin vs. Anderson Silva
Tim Sylvia vs. Brandon Vera
Eric Schafer vs. Stephan Bonnar
Alan Belcher vs. Kalib Starnes

Prelims:
Jason MacDonald vs. Yushin Okami
Alvin Robinson vs. Jorge Gurgel
Demian Maia vs. Ryan Jensen
Josh Burkman vs. Forrest Petz
Donald Matthew Grice vs. Jason Black

Rich Franklin vs. Anderson Silva är en mycket spännande rematch enligt mig. Inte för att jag så mycket tror att Franklin kommer vinna men för att se hur han hanterar Silva och om han lyckas pressa Silva. Jag har svårt att se hur Franklin ska vinna det här men han bör göra bättre ifrån sig än i första mötet. Jag ser Franklins största chans till seger är på marken men han får det svårt att ta det dit och även om han gör det ser jag inte hur han avslutar det snabbt. Nä, Silva tar det här, TKO i andra eller tredje ronden.

Tim Sylvia vs. Brandon Vera har efter Randys avhopp blivit en väldigt viktig contenderfight. Vera har varit inaktiv i nästan ett år pga kontraktsbråk efter flera imponerande matcher på raken. Men nu är han tillbaka och ställs inför sitt första stora prov, är han på riktigt eller inte? Sylvia har jag försvarat mycket och han är fortfarande väldigt underskattad. Men Vera har dom verktyg som behövs mot en fighter som Sylvia, hans snabbhet och rörelse borde bli avgörande. Arlovski visade i sin tredje fight med Sylvia hur effektivt man kan använda bensparkar mot honom och Vera har bättre sparkar än Arlovski och jag tror det kommer spela en väldigt stor roll. Jag tror Vera tar det här på TKO eller submission i tredje ronden men skulle inte bli förvånad om Sylvia vinner.

Eric Schafer vs. Stephan Bonnar på main cardet? Varför? Jag tror Bonnar vinner, bryr mig inte riktigt om hur.

Alan Belcher vs. Kalib Starnes hör kanske hemma på main cardet men det är knappt. Starnes är en väldigt duktig tekniker men han saknar ett riktigt fighterhjärta och den tuffhet som krävs för att vara en del av världseliten. Han bet dock ihop bra mot Leben senast så det kan hända att jag har missbedömt honom. Belcher har imponerat en del på mig även om han blev totalt dominerad av Kendall Grove. Jag tror Belcher är tuffare och starkare än Starnes samt mycket bättre stående. Belcher via TKO i andra ronden.

Jason MacDonald vs. Yushin Okami borde absolut vara på main cardet då det i princip är en #1 contender fight. Vinnaren här blir troligen nästa utmanare till bältet och jag tror att UFC räknar med att Okami tar det, jag gör det iaf. Okami har oupklarade affärer med både Silva och Franklin och det vore väldigt kul att se honom möta dom igen. Han vann över Silva efter att Silva blivit diskad i Rumbe on the Rocks 175lbs turnering för knappt 2 år sedan. I matchen med Franklin var han väldigt avvaktande i dom första två ronderna men i tredje uträttade han en hel del och hade Franklin i ett par riktigt farliga lägen. MacDonald är BRA men jag tycker inte han har vad som krävs för att hålla sig till den absoluta eliten. Okami via domslut är min gissning.

Alvin Robinson vs. Jorge Gurgel är lite intressant. Robinson imponerade på mig i hans möte med Kenny Florian även om han förlorade på TKO redan i första ronden. Gurgel å andra sidan har man hört mycket bra av och jag vet att han är bra på marken men jag har aldrig sett honom uträtta något märkvärdigt i buren. Han lyckas inte använda sina BJJ tekniker effektivt i MMA, han har rätt dåliga nedtagningar och hans boxning är hyfsad för en grappler men han använder den inte till att sätta upp nedtagningar utan för att slugga. Nä, jag tror på Robinson tar det här i en tuff och hård match. Har en känsla av att det här kan bli en riktig kanonfight faktiskt.

Demian Maia vs. Ryan Jensen är ADCC mästaren Maias UFC debut. Jensen känns som ett lagom test för den orutinerade men obesegrade Maia. Om Maia lyckas föra över sina BJJ och submission wrestling kunskaper från mattan in i buren kan han bli mycket farlig. Mot Jensen tror jag han är det och vinner på submission i första eller andra ronden.

Josh Burkman vs. Forrest Petz är intressant då det är två kvalitativa welterviktare som möts men båda har en del förluster och en bra bit upp till toppen, men en vinst här är ett bra första steg. Jag tror Burkman är den bättre av dom två och tar det här på submission i tredje ronden efter en tuff och hård fight.

Donald Matthew Grice vs. Jason Black är också intressant då det är två rätt kvalitativa lättviktare som möts. Jag hypade Grice rätt rejält inför hans möte med Terry Etim och blev smått chockad när Etim vann. Här vet jag faktiskt inte alls vem som vinner. Har ingen som helst aning. Men jag säger Black eftersom han är mer erfaren.

Inte ett extremt engagerande fightcard överlag, många bra fighter men inga som riktigt intresserar mig personligen sådär lite extra. Ska ändå bli en jävligt kul gala.

9 comments:

Anonymous said...

2 _ Rich Franklin vs. Anderson Silva
2 _ Tim Sylvia vs. Brandon Vera
1 _ Eric Schafer vs. Stephan Bonnar
2 _ Alan Belcher vs. Kalib Starnes
1 _ Jason MacDonald vs. Yushin Okami
2 _ Alvin Robinson vs. Jorge Gurgel
1 _ Josh Burkman vs. Forrest Petz
2 _ Donald Matthew Grice vs. Jason Black

odds: 113.30 :D

Demian Maia vs. Ryan Jensen går inte att betta på.

Anonymous said...

ovanstående var alltså min betting på expekt.. får se om man blir ett par tusenlappar rikare.

Lars said...

Okami = gäsp, gäsp, gäsp och dubbelgäsp.

Nej det är endast två fighters som är av maincard status och det är de två huvudfighterna.

Funderar på Franklin till 2.80, men tvekar. Annars har jag inte så bra koll att det blir några bets. Oddsen tycker jag är på bokiens sida i de flesta matcherna, ingenting sticker ut.

Cyberninja said...

Hoppas Okami får spö så man slipper se mer domslutskarate.

Anonymous said...

Har inga erfarenheter av betting. Hur många av dem måste du pricka in för att vinna några pengar?

Anonymous said...

Beting wtf kolla in ufcmania istället har tillkännagivit wand vs liddell på ufc 79 där main event är serra vs hughes!!!!!
Galen gala någon??

Anonymous said...

Hoppas Okami vinner så att vi får se mer av honom - jag gillar Okami =)

Lars said...

Okami = Machida light, boring värre...

Lars said...

Det blev spel på Franklin till 2.86 hos Pinnacle