Sunday, December 16, 2007

Couture vs. Fedor i Oktober 2008?

Enligt Randy Couture själv så går hans kontrakt ut i Juli och hans anställning hos UFC ut i Oktober och han menar att han troligen är tillgänglig då.
Det kanske känns lite löjligt av mig som inte läst kontraktet att säga något men jag tror han har fel. Jag tror det finns en klausul i kontraktet som säger att UFC har rätt att matcha vilket bud som helst 6 månader efter att kontraktet går ut.
Jag har inte läst kontraktet men jag tycker det är lite konstigt om det visar sig att dom inte har med en liknande paragraf i kontraktet.

Det ska bli intressant och se och jag hoppas jag har fel. Men jag tror det tidigaste vi kan komma att se Randy vs. Fedor utanför UFC är 2009.

12 comments:

spyder said...

jag tror du har rätt. förhoppningsvis kommer fedor gå några fighter mot kvalitetsmotstånd men randy kommer ju inte kunna matchas alls. risken finns att randy vs fedor kommer att vara ganska ointressant så långt fram i tiden. det är ju nu man vill se det

Anonymous said...

Men måste han ta det UFC bjuder isf då? Om han får en saftig summa så lär ju inte UFC bjuda över det och om det är under det som ett annat förbund/organisation bjuder kan han väl inte vara tvungen att ta det? För vad är det isf för mening med att de har rätt att "matcha erbjudandet"? Då är det ju att de genom att höja hans tidigare erbjudande med 1% kan tvinga honom att vara kvar. Eller hur går detta till isf?

Mattias S said...

Så länge UFC matchar hans andra bud måste han ta UFCs bud.
M1 då t.ex kan ju erbjuda mer pengar än UFC är villiga att betala men då pratar vi flera miljoner dollar, minst.
Men detta är bara spekulationer från min sida.

Anonymous said...

Så säg att M1 ger 3 miljoner till att börja med. Kan UFC ge 508 000 (eller strax över det Randy har) och då tvingas Randy ta UFCs bud framför M1s? Då är ju inte detta att "matcha" ett bud - snarare att höja det gamla lite och thats it..(!?)

Nu hittade jag på siffror och överdrev en aning, men ville få fram poängen.
Stämmer isf det ovan nämnda? Rent teoretiskt?

Mattias S said...

Nej, som jag säger så måste dom då matcha M1s bud, alltså det på 3 miljoner.

Anonymous said...

Tack för att du redde ut detta för mig Mattias!
Men då kan ju allt hända fortfarande - inte säkert att UFC vill ge Randy så mycket pengar, medan M1 verkar ha en del (och är villiga) att spendera.

Mattias S said...

Jag tror nog dom är villiga att hosta upp ett par miljoner dollar utan problem faktiskt.
Chuck Liddell fick ca. 3 miljoner dollar per fight mot Tito och Rampage om man räknar med % på PPV pengarna.
Och jag tror nog UFC är villiga att lägga mycket pengar på att bara hindra honom från att fightas.

Men allt det här är rena spekulationer från min sida.

spyder said...

än så länge finns ju randy kvar som titelhållar på ufc.com. någon som hört nåt rykte om vilka som är på g att gå om titeln för randy har väl avsagt sig titeln?

Mattias S said...

Nog vs. Sylvia om bältet på UFC 81 är ryktet som går...

Anonymous said...

Mattias S skriver: ""Chuck Liddell fick ca. 3 miljoner dollar per fight mot Tito och Rampage om man räknar med % på PPV pengarna.""

Här måste du ändå har fel, den enda i UFC som fått % på PPV är Couture ingen annan. Lidell har fått mer pengar men det är bonus pengar från UFC och inte från PPV.

Sen är det så tyvärr, konceptet som UFC kör gör att dom inte behöver eller känner sig tvingade att ta kontakt med andra organisationer
för att få fighter. Alla vet ju att Dana är speciell det kan man fråga Frank Shamrock eller Tito Ortiz som exemple. Blir fighten av mellan Randy och Fedor så blir det efter hans kontrakt går ut och jag misstänker HDNET "tar över" Randy så fall och då tar kontakt med M1.

Mattias S said...

Nej, jag har inte fel.
Vad får dig att säga att Randy är den enda som fått PPV %?

Och vad gäller Frank Shamrock och Tito Ortiz så är det två utav väldigt väldigt väldigt få personer jag tar mindre seriöst än Dana White. :)

Anonymous said...

Nu måste folk sluta bomba Tito. Man kan tycka vad man vill om hans personlighet men alla fighters i ufc har honom att tacka för att lönerna höjts i alla fall lite. Han var den första som tog strid mot de giriga jävlarna i UFC och fick skit för det som fan. Dana gjorde ju ett helt program där han bombade honom, men Tito stod på sig och fortstte att kämpa.