Friday, December 14, 2007

Rankingsuppdatering post WEC31

Lätt Tungvikt:
Orankade Doug Marshall imponerade lite men han har fortfarande grymt långt kvar till att bli relevant vad gäller rankings.

Mellanvikt:
#3 rankade Paulo Filho vann över #13 rankade Chael Sonnen och som jag sade innan blev det en av hans tuffast matcher hittils.
Sonnen dominerade Filho och jag undrar vad fan han tänkte när han valde att ta det till marken.
Filho visade att han inte ger upp i första taget och alltid är farlig på marken, domaren bröt matchen lite tidigt men om man skriker så där är det inte konstigt eller fel att domaren bryter.
Jag är fortfarande inte alls såld på Filho som en dominant toppfighter i divisionen men med den här vinster klättrar han rankingsmässigt en placering, tar andra platsen och puttar ner Rich Franklin till tredjeplatsen.
Sonnen tappar tre placeringar och hamnar på en 15e plats.
Matt Lindland tappar 4 placeringar pga inaktivitet.
Dan Henderson har kvar sin placering trots sin aktivitet eftersom han kommer möta Andersson Silva inom en snar framtid.
Mike Swick har äntligen en match schemalagd som welterviktare och stryks därmed från mellanviktsrankingsen vilket innebär att vi har en plats ledig och jag vet inte vem jag ska ge den platsen än, förslag?

Weltervikt:
Inget nytt.

Lättvikt:
Inget nytt.

Fjädervikt:
#4 rankade Urijah Faber slog #3 rankade Jeff Curran och imponerade verkligen på mig.
Med den här vinsten tar Faber över förstaplatsen eftersom Akitoshi Tamura inte direkt är en solid etta.
Curran tappar till en 7e plats.
Orankade Jens Pulver slog orankade Cub Swanson men om mina fjäderviktsrankings varit lite fylligare hade Swanson varit rankad och detta gör att Pulver tar sig in på 14e plats.

Bantamvikt:
Orankade Brian Bowles slog #2 rankade Marcos Galvao och tar sig in på en stjätteplats medans Galvao tappar till en åttondeplats.
Ryota Matsune tappar tre placeringar pga inaktivitet.

11 comments:

Lars said...

Tycker Sonnen såg riktigt bra ut, lite snöplig förlust efter total dominans i två ronder. 5 sek kvar av ronden :(

Spyder said...

Sonnen var bättre än jag väntade mig. Samtidigt var Filho väldigt blek men det är ju imponerande hur han kan ta så mycket stryk och sen så fort tillfället ges så sitter låset där blixtsnabbt

Anonymous said...

Alla som klagar på att dommaren bröt trots att han inte klappade vet inte vad dom pratar om. I SW/BJJ/MMA så kan man inte skrika rakt ut om man inte vill att matchen ska stoppas. Det kallas verbal tapout och alla som tränar vet detta.. Ibland hamnar man i positioner där man inte kan klappa med varken händer eller armar och då är att skrika rakt ut det sista alternativet.

Jag säger inte att du klagat på det jag bara ville skriva detta för på många forum tycker vissa att "men han klappade ju inte"

Anonymous said...

WEC31 var riktigt kul att se. Sonnen verkar vara samtalsämnet och där har jag inget att säga mer än att han var riktigt bra! Visst var Filho blek men det var Sonnen som gjorde honom så. I sin helhet var det skönt att få se matcher som "avslutas" utan att behöva ta till poäng. //T

spyder said...

jag tyckte att det var helt korrekt av domaren. man minns ju frank mir mot tim sylvia... som sagt, även om filho var blek så måste jag applådera hur snabbt han kan vända på allt efter att ha tagit så mycket stryk.

Ferocitas said...

Filho har inte samma aggressiva stil som förr då han oavbrutet gick på nedtagningar (vilka som oftast lyckades)... De senaste två matcherna har han valt att köra en mer passiv stil med mera striking, vilket jag tycker är ett stort misstag! Det var just tack vare detta som han blev knockad i denna matchen och därav blev dominerad under sin återhämtning. Han hade tur som vann denna matchen, hade han kört samma aggressiva stuk som förr hade han antagligen dominerat denna med. Och jo även om Sonnen är en bra brottare, brottning i MMA är inte i närheten av samma sak som vanlig brottning, se bara hur lätt GSP tog ner Koscheck som är en av världens bästa brottare.

Blejs said...

"Filho visade att han inte ger upp i första taget och alltid är farlig på marken, domaren bröt matchen lite tidigt men om man skriker så där är det inte konstigt eller fel att domaren bryter."

Lyssnar ni noga när det är 11sekunder kvar så säger han TAP.


Solklar verbal tapout.

Anonymous said...

Man måste inte säga TAP för att det ska vara verbal tapout, räcker med att skrika

Anonymous said...

"se bara hur lätt GSP tog ner Koscheck som är en av världens bästa brottare."

Så mycket snack om att Koscheck är MMAs bästa brottare (återfinns på andra forum). Själv tycker jag att det är väldigt mycket hype över detta. Finns många inom MMA med bättre meriter i amatörbrottning (läs grekromersk och fristil). BJJ och MMA är ju inte samma sak, så varför skulle brottning och MMA vara samma? Får man knäa och slå en kille i anskiktet samtidigt som man försöker ta ner honom så är det klart att det inte är samma sak som att få ner någon i amatörbrottning (än en gång, läses grekrom. och fristil).

Anonymous said...

Paul McVeigh fightas vid -61kg
http://www.sherdog.com/fightfinder/fightfinder.asp?FighterID=6923

Mattias S said...

Ok?
Jag vet inte varför du säger det direkt men det var ju trevligt. :)