Tuesday, January 1, 2008

Rankingsuppdatering post UFC 79, IFL GP Finals, Yarennoka & K1 Dynamite

Tidsbrist och energilöshet gör att det verkar bli mest rankings här på bloggen.

Tungvikt:
Så som tungviktsdivisionen ser ut idag så börjar Roy Nelson te sig som en relevant kille men som tur är har han en bit kvar.
Michael Russow närmar sig ännu mer och kommer kanske ta en plats när jag fyller på till en topp 20.
Eddie Sanchez kanske man borde börja se på också trots hans horribla match så vann han övertygande.
Fler tips på tungviktare?

Lätt tungvikt:
#2 rankade Rameau Thierry Sokoudjou förlorade mot #9 rankade Ryoto Machida vilket gör att Lyoto klättrar enda upp till andraplatsen medans Sokoudjou som hade en väldigt hög men instabil ranking tappar ända ner till en 11e plats. Kan tyckas att det är ett väl kraftigt tapp men med tanke på att hela hans ranking bara byggde på två vinster och att hans record i övrigt inte var värt ett dugg blir en förlust väldigt tung.
Det omvända gäller Machida som har haft en otroligt stabil och stark ranking om än inte så hög som med en vinst över ett luftslott som Sokoudjou får det han behöver för att hoppa upp i rankingen.
Alla killarna där emellan har haft förluster inbördes men med sina fina rankingsvärda vinster och obesegrade record är Machida en given #2 i dagsläget.
#8 rankade Chuck Liddell vann över #6 rankade Wanderlei Silva och klättrar med det till sjätteplatsen medans Silva tappar till #8. Dom byter plats helt enkelt.
#3 rankade Dan Hendersson ska ju gå sin nästa match som mellanviktare och jag funderar på att stryka honom men jag låter honom vara kvar här ändå.

Mellanvikt:
#14 rankade Kazuo Misaki vann över #7 rankade Yoshihiro Akiyama och med det klättrar han upp och tar sjundeplatsen men Akiyama tappar ingenting utan blir bara nedputtad till åttonde plats då det inte direkt är någon annan som känns given.
Mellanviktsdivisionen är märklig för tillfället.

Weltervikt:
#1 rankade Georges St. Pierre besegrade #3 rankade Matt Hughes och båda behåller sina positioner. GSP stärker sin rejält medans Hughes är nära att tappa en plats.
Hayato Sakurai gick en match som welterviktare men han har inte tillräckligt med visnter här nyligen för att få en ranking.

Lättvikt:
Till att börja med så stryks nyss nämnda Hayato Sakurai då han numera är welterviktare igen.
#2 rankade Gilbert Melendez förlorade mot #9 rankade Mitsuhiro Ishida, #6 rankade Tatsuya Kawajiri vann över orankade men tuffa Luiz Azeredo, #23 rankade Joachim Hansen vann över orankade Kazuyuki Miyata, #3 rankade Shinya Aoki vann över orankade men tuff matchningen Bu Kyung Jung.
Samtidigt har #1 rankade Takanori Gomi inte vunnit en match på över ett år.
Och vad i helvete gör man av allt det här?
Jag hade så hoppats på att se Gesias Calvancante möta Shinya Aoki för att få en klockren #1.
Men när den matchen inte blev av så hoppades jag att Melendez skulle besegra Ishida så han kunde ta förstaplatsen.
Men icke sade nicke.
Men resultatet blir iaf så här, först stryks Sakurai och alla nedanför puttas upp ett steg, Melendez tappar till en femteplats, Ishida klättrar till en fjärdeplats, Aoki kommer upp ett steg till en andraplats eftersom Melendez försvann ner, Kawajiri blir kvar på sin sjätteplats då han klättrar ett steg när Sakurai försvinner men tappar det när Ishida går om honom, och till slut så tappar Gomi två placeringar pga inaktivitet och vi har en ny #1 i Aoki och en #2 i JZ Calvan.

Fjädervikt & Bantamvikt:
Frågan är vilken viktklass Norifumi "Kid" Yamamoto ska placeras i, jag vill helst ha honom i fjädervikt då jag tycker det skulle vara lättare att placera och hantera honom där men den vikt han fightas vid nu är bra mycket närmre bantamvikt så där kommer jag att ranka honom.
Han har två bra men inte särskilt rankingsstarka vinster där nu och har ett riktigt bra men inte så rankingsstarkt record, mest mot lättviktare.
Hur ska man väga det vidare till en lättare vikt är svårt, skillmässigt tror jag han är #1 men rankingsmässigt blir det svårt.
Alla shooto killar vid dom här vikterna är inte lika aktiva som jag tror WEC killarna kommer vara så dom kommer nog börja tappa sina platser under 2008 och WEC killarna kommer börja ta över.
Så, var ska man sätta "Kid" vid det här laget?
Jag väljer att sätta honom som #10, han har inte gjort så mycket vid den här vikten för att ens förtjäna det egentligen men han har gjort mycket i MMA och får lite gratis vid den här vikten.

No comments: