Wednesday, March 5, 2008

Rankingsuppdatering post UFC 82 och WVR 1

Tungvikt:

Orankade Heath Herring besegrade #8 rankade Cheick Kongo vilket gör att Herring klättrar till en 12e-plats medans Kongo tappar till #13.

#5 rankade Josh Barnett besegrade orankade Hidehiko Yoshida och klättrar inte med det men det hindrar honom från att tappa pga inaktivitet.

#6 rankade Andrei Arlovski besegrar #17 rankade Jake O'Brien men lyckas inte klättra förbi Barnett med det men O'Brien tappar till #19.

Lätt tungvikt:

#3 rankade Dan Hendersson gick senast match som mellanviktare och borde strykas från rankingsen men jag låter honom vara kvar tills jag vet var han kommer fightas härnäst.

Mellanvikt:

#1 rankade Anderson Silva besegrar #9 rankade Dan Henderson och förstärker sin förstaplats rejält återigen.
Henderson har inte en vinst i viktklassen på snart 2 år och borde egentligen strykas även här men tills jag vet vad han gör härnäst låter jag honom vara kvar även här.

#4 rankade Yushin Okami hade en fin vinst över orankade veteranen och före detta mästaren Evan Tanner men det väger inte tungt nog för att han ska passera Rich Franklin.

#13 rankade Chris Leben hade en fin vinst över orankade Alessio Sakara men eftersom #12 rankade Kazuo Misaki också hade en fin vinst över en orankad men bra motståndare i Siyar Bahadurzada så stannar dom kvar på sina platser då ingen gjorde något för att passera någon ovanför.

Weltervikt:

#7 rankade Diego Sanchez besegrade orankade David Bielkheden och förstärker men stannar på sin plats.

#6 rankade Josh Koscheck besegrade orankade Dustin Hazelett och förstärker men stannar på sin plats.

#4 rankade Jon Fitch besegrar #24 rankade Chris Wilson och passerar med det #3 rankade Matt Hughes som inte har en vinst över en rankad motståndare sen Frank Trigg 2005.
Wilson stannar på sin 24e-plats.

#12 rankade Nick Thompson besegrade orankade Fabricio Monteiro men lyckas inte klättra förbi Yoshiyuki Yoshida.

Lättvikt:

#3 rankade Takanori Gomi är äntligen tillbaka och besegrar orankade Duane Ludwig och lyckas inte klättra från sin tredjeplats men en vinst mot bara hyfsat rankat motstånd skulle ge honom förstaplatsen tillbaka.

Tror aldrig jag sett så mycket rankingsuppdateringar med så få positionsförändringar.

8 comments:

Anonymous said...

usch ja vad svensken var dålig...
det är pinsamt att vara svensk, tappa ur för lite slag, vad har man då att göra i ufc. Ingen tappar ur för slag, fråga kimbo.Det är så jäkla fegt. Byt land. De skojar över svenskarna på sherdog.com.
Shit vi måste få bort paolo bröderna från tv4 sport i ufc, de är för jäkla usla.../Martin i Västerås

Hieronymus said...

ah, intressant blogg. hit får man ju återkomma!

Cyberninja said...

Snart dags att ta bort Fedor.

Torsten said...

skulle vara intressant att se Martin i Västerås säga det där till David Bielkheiden irl..lol

Anonymous said...

Ja, en himla massa rankinguppdatering..

Anonymous said...

Ja men den där David är inte en äkta svensk, han är ju typ brasilianare så. Inte äkta viking.
Nästa gång hoppas jag att vi får se en äkta svensk fightas o inte bara mesa ur som dessa två tidigare har gjort. Det är för jävla pinsamt det David gjorde./Martin

Anonymous said...

Visst skulle det varit kul om det gått bättre för David, men vi måste också komma ihåg att det inte alltid är så lätt, det krävs en hel del bara för att sätta sin fot i UFC, prova själv...

Måste också passa på att säga att jag saknar den här bloggen, förstår att du har mycket att göra, men jag saknar dig i alla fall, förut så var du den bästa MMA bloggen, hoppas du kommer tillbaka.

Läser fortfarande dina rankingar, tycker att dom håller mycket hög klass.

Anonymous said...

Martin du vet inte mycket om MMA.