Monday, March 5, 2007

UFC 68: The Uprising preview

UFC 68

På lördag är det dags igen. UFC kommer till Ohio med UFC 68.

Main UFC 68 FightcardCard:
Tim Sylvia vs. Randy Couture
Chris Lytle vs. Matt Hughes
Rich Franklin vs. Jason MacDonald
Jason Lambert vs. Renato Sobral
Andrew McFedries vs. Martin Kampmann

Prelims:
Jon Fitch vs. Luigi Fioravanti
Rex Holman vs. Matt Hamill
Gleison Tibau vs. Jason Dent
Jason Gilliam vs. Jamie Varner

Det är en rätt imponerande uppställning dom kommer med ändå. Kul att se dom försöker pusha Kampmann hårt genom att låta honom inleda kvällen. Men lite synd att det är på bekostnad av topp 5 rankade welterviktaren Jon Fitch som mycket snart kan vara utmanare om bältet. Nästan inga av hans fighter har visats på TV så jag undrar om den breda publiken ens har koll på vem han är.

Kvällens Main Event är en tungviktstitelmatch mellan Tim Sylvia och Randy Couture. Randy Couture är en före detta tungviktare men som gick ner till lätt tungvikt för att killarna började bli för stora i tungvikt. Nu kommer han tillbaka och möter sin största motståndare hittils. Hade inte Couture varit Couture så hade jag tyckte att det var en helt sanslöst idiotisk matchning. Men Couture har varit kraftig underdog 10 gånger i sin karriär, 9 gånger av dom har han vunnit. Hans enda förlust som underdog var hans tredje möte med Chuck Liddell. Men trots det så tror jag inte han har mycket att hämta mot Tim Sylvia. Men det vore helt otroligt om han lyckades chocka MMA världen än en gång och bli trefaldig tungviktsmästare. Men som sagt tror jag Sylvia är för stor och för bra för en gammal Couture. Sylvia via TKO i andra eller tredje ronden.

Chris Lytle vs. Matt Hughes är Matt Hughes första fight efter det förödande förlusten mot Georges St.Pierre. Lytle är en tuff rätt bra fighter men han är inte alls på samma nivå som Hughes. Hughes måste dock vara i ordentlig form för se bra ut mot Lytle och hur han lyckas här kommer nog säga en del om hur hungrig han är. Han har pratat om att lägga av och dra sig tillbaka en del på sistone, och hade han vunnit mot St.Pierre hade det nog varit nära. Nu tror jag den förlusten sporrar honom och att han hittat sin hunger igen. Hughes via TKO/SUB i första ronden.

Rich Franklin vs. Jason MacDonald är Rich Franklins första fight efter sin förödande förlust mot Andersson Silva. Jason MacDonald är en otroligt hungrig submissionspecialist som imponerat med snabba submission vinster mot både Ed Herman och Chris Leben. Stående har han dock fortfarande mycket att lära och jag tror inte han lyckas ta ner Franklin länge nog för att lyckas få in något. Men det är ändå en farlig matchning för Franklin att komma tillbaka till. En sån fight som han hade med Andersson Silva kan sätta griller i huvudet. Och mot någon så hungrig som MacDonald kan det ställa till problem. Jag höjer ett varnandes finger för MacDonald men tror ändå Franklin tar det här. Franklin via TKO i andra eller tredje ronden.

Jason Lambert vs. Renato "Babalu" Sobral är Babalus första fight efter sin förödande förlust mot Chuck Liddell. Hmm, jag tycker mig ana ett mönster. Det är också Jason Lamberts första fight efter hans förlust mot Rashad Evans. Lambert var av många rankad som #10 i världen inför den fighten. Jag gillar den här matchningen, vem kommer att studsa tillbaka direkt och vem kommer få börja om för att hitta tillbaka? Båda två har submission grappling som specialitet men Babalu är betydligt snabbare och explosivare och är dessutom mycket bättre stående. Jag tror han kommer visa att han är mycket mycket bättre än hans rent av pinsamma insats mot Chuck Liddell visade. Babalu via TKO/SUB i första ronden.

Andrew McFedries vs. Martin Kampmann är den fight som inleder den tv-sända delen av galan. Kul att dansken Martin Kampmann får chansen att visa upp sig på det viset. McFedries var killen som blev dominerad av Alessio Sakara men lyckades få in en träff som sänkte Sakara. Här har han gått ner en viktklass och möter alltså Martin Kampmann. Kampmann har imponerat på mig och han har ett mycket bra record. Han verkar inte ha riktigt med knockoutkrut i nävarna men han har en pepprande stil som påminner lite om Nick Diaz på det viset. Jag tror han öppnar kvällen med en mycket underhållande fight. Kampmann via TKO i tredje ronden.

Jon Fitch vs. Luigi Fioravanti är den intressantaste av alla prelims. Rent av en av dom intressantaste matchningarna på hela galan faktiskt. Jon Fitch är förbannad att han hamnar i en prelim igen, han tycker han har gjort sig förtjänt av att vara mer i rampljuset. Fitch har nämligen 11 raka vinster och hans senaste 5 är alla mot riktigt kvalitativa motståndare. Vad mer kan man kräva? Fioravanti har bara en förlust och det var på domslut mot Chris Leben där han bjöd på bra motstånd. Det var också i en tyngre viktklass än det här är. Sen den förlusten har han 4 vinster och hans senaste mot Dave Menne var riktigt imponerande. Ännu en tuff matchning för Fitch. Men jag tror han är ett framtidsnamn i welterviktsdivisionen och hans ilska över att inte få den uppmärksamhet han förtjänar kommer innebära en mycket lång kväll för Luigi. Jon Fitch tar det här i imponerande stil och vinner via TKO sent i andra eller tredje ronden.

Rex Holman vs. Matt Hamill är också ganska intressant. Matt Hamill är känd som den döva killen med grym brottning från den tredje säsongen av The Ultimate Fighter. Rex Holman är också en mycket stark och duktig brottare. Båda är ifrån Ohio där galan hålls så det kommer nog bidra till stämningen inne på arenan. Intressant matchning att se hur Hamill ser ut när han möter en motståndare med imponerande brottning.Jag har inte sett Holman fightas men med så mycket hype det varit kring Hamill så antar jag att det är tänkt att Holman ska förlora här. Men jag har för dålig koll för att säga hur jag tror det går egentligen.

Gleison Tibau vs. Jason Dent är inga jag har någon riktig koll på. Tibau hade lite hype runt sig när han kom till UFC och mötte Nick Diaz men i den fighten såg han inte bra ut och blev totalt dominerad av Nick Diaz som inte ens såg ut att anstränga sig. Båda kommer från förluster och det gäller att visa att man förtjänar att stanna i UFC. Kan bli en kanonfight ändå.

Jason Gilliam vs. Jamie Varner är inga killar jag har särskilt bra koll på heller. Varner förlorade mot Hermes Franca på UFC 62 efter en bra insats om jag minns rätt. Gilliam är obesegrad med 9 segrar, alla på avslut. Kan bli en riktig kanonfight det här också.

Allt som allt är det här en riktigt bra gala, det saknas kanske en sån där dunderfight. Sylvia vs. Couture gör det inte för mig helt enkelt. Här kan ni se UFCs 10 minuters Promo för galan:

No comments: