Monday, April 2, 2007

Icon: Epic recap

I helgen höll Icon sin Epic gala i Blaisdell Arena på Honolulu, Hawaii.
Det var rätt många bra fighter överlag men här ska jag bara fokusera på dom tre stora.

Utav dom tre stora var Jason Miller vs. Hector Urbina först. Inte så mycket att säga om den egentligen. Miller såg riktigt bra ut och inledde med att dominera stående för att sedan ta ner Urbina och leverera ett par knän mot huvudet för att till slut vinna på TKO med slag.

Nästa match var Renato "Charuto" Verissimo vs. Lars Haven. Lars Haven kom ut väldigt aggressivt men Charuto höll sig undan och tog snart ner Haven. Sen dröjde det inte lång tid innan jag tog fullmount och regnade ner slag tills domaren klev emellan.

Kvällens main event var Robbie Lawler vs. Frank Trigg där Icons mellanviktstitel stod på spel.
Första ronden börjar med att Trigg tar ner Lawler ganska enkelt och Lawler ser inte särskilt oroad ut. Han håller Trigg i sin butterfly guard och Trigg lyckas inte utdela särskilt mycket skada. Inte särskilt spännande rond men inte så tråkig som det låter heller.
Andra ronden är dock betydligt mer händelse rik. Lawler får in ett par rejäla slag som sänker Trigg. Medans Trigg är på marken så får Lawler även in ett hårt knä rakt i ansiktet som gör att Trigg näsa börjar rinna av blod. Han fortsätter med ner och försöker avslutta men Trigg överlever ronden.
I tredje ronden tror jag Lawler ska köra över Trigg men inte då. Båda ser väldigt trötta ut men Trigg får klart mer uträttat inledningsvis. Eller, han får inte så mycket uträttat egentligen, men det ser ut som det iaf. Mot slutet av ronden så kommer Lawler tillbaka och träffar ordentligt några gånger. Mycket fram och tillbaka men Lawler ser aldrig ut att ta någon riktig skada.
Fjärde ronden fortsätter i samma stil som tredje slutar med Lawler som kontrollerar matchen. Och det dröjer inte länge förrens han jagar in Trigg i ett hörn där han avlossar slag efter slag och till slut tok-knockar Trigg med en klockren höger rakt på hakan och följer upp med en än mer klockren vänster rakt på hakan och ett par slag till.
Robbie Lawler återerövrar Icons mellanviktstitel som han förlorade till Jason "Mayhem" Miller i september förra året.
Han snor även åt sig 10e platsen på min mellanviktsranking. Kanske inte helt välförtjänt men så får det bli.

Fullständigt resultat ifrån Sherdogs fightfinder:
1 Duane Haney Devon Damo Submission (Triangle Choke) 2 1:09
2 Ryan Lee Jay Bolos Decision (Unanimous) 3 3:00
3 Scott Anderson PJ Dean Decision (Unanimous) 3 3:00
4 Kimo Wolfel Dereck Keasley Decision 3 3:00
5 Kala Kolohe Hose Ron Verdadero KO (Punches) 1 0:38
6 Justin Buchholz Marshall Harvest KO (Punch) 1 0:31
7 Jeremy Williams Charles Jones TKO (Exhaustion) 3 1:22
8 Poai Suganuma Nate Carey Decision (Unanimous) 3 3:00
9 Jason Miller Hector Urbina TKO (Punches) 1 1:11
10 Renato Verissimo Lars Haven TKO (Punches) 1 2:09
11 Robbie Lawler Frank Trigg KO (Punches) 4 1:40

No comments: