Thursday, August 9, 2007

K1 Heroes expanderar

Det verkar som att K1 Heroes har lite seriösa planer. Efter att deras USA satsning spektakel blev en stor flopp så verkar dom fokusera mer på den japanska marknaden igen.
Från och med nästa år ska man införa en 65kg division och samtidigt höja gränsen för deras nuvarande 70 kilo till 73 kilo, antagligen för att matcha Prides gamla gränser och att göra det lättare för fighters därifrån att klara vikten. Jag måste säga att jag är lite förvånad och att jag hade fel om K1, jag trodde dom var nöjde med att bara ha freakshows och så som värsta dragplåstret men dom ser antagligen utrymme att expandera nu när Pride är borta och UFC gjort ett så dåligt jobb med att expandera i Japan och att signa japanska fighters. Samtidigt så kan dom signa massa fjäderviktare innan WEC växt till sig och börjat signa japanska stjärnfjäderviktare. Det här ska bli intressant att se och det verkar som att Zuffa-koncernen får konkurrens iaf vad gäller dom lättare viktklasserna även i fortsättningen. Det ser dock inte ljust ut för Shooto som lär bli av med dom flesta av sina topprankade killar i divisionen. Läs mer hos mmaweekly.

2 comments:

Lars said...

Rykten florerar att k-1 är när att signa Fedor.

Mattias S. said...

Rykten om var Fedor ska signa florerar flitigt, ett tag var det i princip klart att han skulle signa med Bodog och i nästa är det helt uteslutet. Jag har inte hört någonting som får K1 ryktet att verka troligare än något annat för tillfället...