Wednesday, August 8, 2007

Rankingsuppdatering post WEC 29

Tungvikt:
Inget nytt.

Lätt tungvikt:
Inget nytt.

Mellanvikt:
Paulo Filho har jag för tillfället som #4 men tycker inte det känns bra, han har inte vunnit över någon topp 10 rankad motståndare förutom Kazuo Misaki som var det vid tillfället dom möttes men Misakis topp 10 placering var motvillig. Samtidigt har han visat upp skills som pekat på att han skulle kunna vinna över vem som helst och varit obesegrad vilket ändå gett honom en såpass hög placering. Jag hade hoppats på att hans placering skulle kännas mer given efter det här mötet men det gör den inte. Han stannar ändå kvar på sin fjärde plats men det känns fortfarande inte helt rätt.

Weltervikt:
Carlos Condit fortsätter imponerade och hade det inte varit för hans förlust mot Pat Healy för ett drygt år sedan hade han nog puttat ner Jake Shields för även om Shields har en vinst över Condit så har Condit gjort betydligt mer sedan dess.

Lättvikt:
Jamie Varner imponerade men har fortfarande en bra bit kvar till topp 10.

Fjädervikt:
Jeff Curran imponerade kanske inte överdrivet mycket mot Ledbetter men han vann ändå klart och kommer ta en 8-10e plats på min fjäderviktsranking när den blir klar. Jag är inte riktigt nöjd med den än men den kommer upp här på bloggen inom kort vare sig jag är det eller inte.

2 comments:

NonTelly said...

Hur rankar du BJ Penn?

Och var ungefär skulle du ranka Sergei, Aleksander och Overeem? Topp 15? Topp 20?

Mattias S. said...

BJ Penn? Inte alls.
Hans senaste rankingsvärda vinst var för över 3½ år sedan.
Om jag skulle göra en lista över hur bra jag tycker olika fighters är skulle jag ha honom som #1 bland lättviktarna.

Sergei är väll topp 15 iaf och Aleksander är väll 12 på min lista just nu, han hade nästan lika gärna kunnat vara 9 men det har inte blivit så.

Overeem är svårrankad, han är 5-5 i sina 10 senaste fighter men alla förluster är mot riktigt bra killar men inga av hans vinster under den perioden känns särskilt starka så jag har honom för tillfället helt orankad, men han är kanske ändå topp 15 om jag skulle bestämma mig för att göra en sån ranking.