Friday, September 21, 2007

UFC Fight Night 11 recap

Då var ännu en gala över och det var banne mig inte illa pinkat den här gången heller. UFC Fight Night 11 bjöd på en hel del godis faktiskt och det var kul att se prelimsen tillgängliga direkt på förmiddagen efter. Det borde dom se till att alltid göra. Det här var en rejäl munsbit och jag känner mig nästan lite mätt på MMA och med tanke på att jag dels ska äta upp båda mössa och hatt samt att det går tre galor på lördag där UFC 76 på pappret ser helt galet bra ut så blir det bara att bita ihop, trycka i sig och njuta ändå.

Dustin Hazelett vs. Jonathan Goulet var första prelimen på galan och Hazelett imponerade stort till min stora glädje. Goulet är en bra fighter men Hazelett bara körde över honom med sitt mycket fina markarbete. Mycket fin övergång från en Kimura till en armbar som han inte gav upp trots att Goulet gjorde flera bra försök att ta sig ur. Jag blir glad varje gång jag ser så här fint markarbete där dom nästan inte slåss alls. Jag tycker det blivit allt ovanligare i alla organisationer och främst i UFC med renodlade submissionförsök. Det är enklare att slå någon i ansiktet och undvika submissions och det är vad dom flesta i toppen verkar satsa på men jag tror submisson gamet är underskattat och kommer komma tillbaka.

Thiago Alves vs. Kuniyoshi Hironaka var en grymt imponerande uppvisning av Alves. Stående var Hironaka chanslös. Han blev träffad av en del jabbar men framförallt ett gäng bensparkar som såg ut att vara kraftfulla nog att sänka en flodhäst. För att då och då bli pressad upp mot buren där han blev träffad med hårda slag som skakade honom och en del tunga knän mot kroppen. Inte ens när han väl fick tag i Alves och försökte jobba i klinchen där han är riktigt duktig var det inte mycket han kunde göra då Alves var starkare, större och fräschare eftersom han knappt hade fått ett slag på sig. Mot slutet av andra ronden pressar Alves Hironaka med slag så domaren tvingas gå emellan. Det sägs som TKO på galan men i resultatet står det: "Submission (Verbal - Low Kicks)". Jag tror Hironaka var på väg att ge upp innan Alves sista attacker, han såg passiv ut och tittade konstigt mot domaren. Aja, hur nu än segern ska klassas så var det grymt imponerande av Alves och han ser bara bättre och bättre ut för varje gång.

Gray Maynard vs. Joe Veres blev ingen långlivad historia då Maynard sänker Veras med det första slaget han avslossar och sen följer upp med ännu ett slag innan domaren kommer emellan. Officiellt delad andra plats för snabbaste knock i UFCs historia efter Don Fryes knock av Thomas RamirezUFC 8 men inoffeciellt så är Duane "Band" Ludwigs knock av Jonathan GouletUFC Fight Night 3 snabbast med 4 sekunder. Varför det officiellt är 11 sekunder vet jag inte. Det är alltid lustigt att se så här snabba knockar men man får inget svar på hur bra endera fighter är öht vilket att lämnar mig otillfredställd ändå.

Cole Miller vs. Leonard Garcia var en riktig höjdare. Garcia kanske inte är den bästa fightern i världen men jädrar vilka fighter han bjuder på. Vare sig han vinner eller inte så lär han bli långlivad i UFC tror jag, det är en sån kille Dana White bara älskar. Jag vill gärna se honom möte en kille som Clay Guida härnäst, Guida förtjänar en "enkel" fight vid det här laget också. Fighten i sig var riktigt bra med Miller jobbandes efter submissions mest hela tiden och använda sin långa spinkiga kropp till att kontrollera och så Garcia från avstånd på marken han inte kunde försvara sig ifrån. Garcia fick in ett par hårda smällar stående och Miller behöver träna lite på att försvara sig stående. Men långa killar har ofta en svaghet där då dom är så vana med att kunna hålla sig undan slagen utan att hålla händerna uppe ordentligt. Men när ett slag glider igenom som dom inte är beredda på kan det straffa sig ordentligt. Imponerande uppvisning av Miller och det ska bli kul att se honom i framtiden.

Luke Cummo vs. Edilberto "Crocata" de Oliveira var en rätt underhållande fight den också. Jag gillar "Crocatas" tokigheter i ringen och hans udda stil. Tyvärr är det inte riktigt något som håller på den här nivån och det straffade sig tidigt när Cummo träffar med ett riktigt bra slag som förvirrar "Crocata" så till den grad att han stirrar ut i tomma intet till vänster om Cummo. Om han tittar efter sin tränare eller ser i syne eller vad han pysslar med vet jag inte, men han tittar inte på Cummo iaf och blir träffad hårt igen och sänkt. Cummo småimponerar allt lite på mig. Han har bra skit alltså, tror inte han kommer bli en contender i divisionen direkt men några bra fighter kan han nog bjuda på. Vad "Crocata" har att erbjuda i framtiden är mer osäkert. WEC kanske är ett alternativ för honom annars.

Nathan Quarry vs. Pete Sell var kvällens första tv-sända fight. Quarry såg ganska stel ut i sin comeback och han var inte särskilt bra på att försvara sig och blev träffar en hel del. Sell är i världsbäst han heller. Det var en tuff och ganska underhållande fight där jag tyckte Sell hade ett ganska klart övertag och hade Quarry nere en gång. När Quarry i tredje ronden får in en rejäl träff och sänker Sell så var jag nog inte ensam om att bli överraskad. Quarry kanske var lite ringrostig och vi får se om han ser bättre ut i sin nästa fight.

Nathan Diaz vs. Junior Assuncao var en mycket underhållande och teknisk fight där Assuncao hade ett litet övertag tills han blev träffad hårt och Nate tog chansen att låsa in en giljotinstrypning av något slag. Fightfindern säger Ten-Finger Guillotine och någon sade Peruvian Necktie när han såg det live och vad det än var för något så funkade det bra och Assuncao klappar ut drygt 4 minuter in i första ronden. Imponerande av Nate, fina scrambles och även om Assuncao hade ett litet övertag poängmässigt dittils så visar Nate att han alltid är farlig. Han verkar dock ganska klen fortfarande och behöver nog växa till sig lite innan han möter några större utmaningar. Men om han får fortsätta möta bra motstånd av den här kalibern ett tag till tror jag han kan utvecklats till en riktig toppfighter.

Chris Leben vs. Terry Martin var kvällens övveraskning för min del. Leben såg ut som en helt annan fighter i ringen, mer teknisk och samlad än någonsin, skotträddheten som Andersson Silva satte i honom var helt bortblåst. Han blundade och såg skakad ut varje gång Jorge Santiago jabbade lite löst i ansiktet på honom. Men här såg han helt obekymmrad ut när Martin träffade med en del tunga slag. Han kontrollerade fighten och Martin såg ut att vara i mycket dålig form. Aja, bara för mig att tugga i mig min mössa och min hatt. Jag blev dock inte helt imponerad av Leben, fortfarande mycket kvar att jobba på. Avslutningen var rätt lustig i tredje ronden när Martin ser ut att knocka Leben och Leben bara svingar vilt och träffar. Galet. Leben behöver hitta en balans mellan aggresiviteten och att vara samlad. Här var han lite för samlad tills han blev träffad och började svinga vilt. Hittar han en kombination där kanske han kan klättra vidare på stegen. Svårt att veta.

Kenny Florian vs. Din Thomas som var kvällens main event började riktigt bra om än lite avvaktande. Dom kände på varandra ganska länge och jag tänkte att det här är en sån fight som absolut borde vara 5 ronder. Men när Thomas pikar Florian genom att jogga lite lustigt så drar KenFlo upp tempot ordentligt och jobbar på bra mot Thomas. Men Thomas är rutinderad och sparkar ifrån sig Florian utan större bekymmer men Florian pressar och fortsätter. Sen i en nedtagning så skadar Thomas sitt knä och Florian kan slå sig till Thomas i ett läge där han ger upp en strypning som Florian sätter direkt. Tråkigt slut på fighten. Även om Florian klart var före på poäng så var det inte med mycket och dom hade precis kommit igång. Hade gärna sett den få fortsätta lite till. Ändå bra gjort av Florian och han fortsätter klättra på lättviktsstegen. Så jävla tråkigt bara att killar som Kawajiri, Aoki, Melendez, Calvancanti, Gomi, Boku, Ishida, Ribero, "Dida", Hansen med flera inte finns tillgängliga för Florian och andra lättviktare i UFC att möta. En så galet späckad division men ändå blir det ganska fattigt när så många av eliten inte är i den största organisationen. Jag hoppas vi får se några av dom killarna i buren snart iaf.
Så här trodde vi innan fighten:
Kenny Florian
28 (71%)
Din Thomas
11 (28%)
Röster: 39

Mycket trevlig gala på det stora hela. Ruggigt bra prelimfighter också faktiskt. Fullständigt resultat från Sherdogs fightfinder:
1 Dustin Hazelett Jonathan Goulet Submission (Armbar) 1 1:14
2 Thiago Alves Kuniyoshi Hironaka Submission (Verbal - Low Kicks) 2 4:04
3 Gray Maynard Joe Veres KO (Punch) 1 0:09
4 Cole Miller Leonard Garcia Decision (Unanimous) 3 5:00
5 Luke Cummo Edilberto de Oliveira TKO (Strikes) 1 1:45
6 Nathan Quarry Pete Sell KO (Punch) 3 0:44
7 Nathan Diaz Junior Assuncao Submission (Ten-Finger Guillotine) 1 4:10
8 Chris Leben Terry Martin KO (Punch) 3 3:56
9 Kenny Florian Din Thomas Submission (Rear-Naked Choke) 1 4:31

4 comments:

Lars said...

Bara jag som inte tyckte Maynards slag inte såg speciellt hårt ut?

Mattias S. said...

Hela kroppen bakom och rakt på käken, då blir det godnatt även om det inte var jättehårt.

Lars said...

Tycker bara han petar på honon lite med en kort vänsterkrok. Suspekt haka på Veres...

Lars said...

Hazelett visar upp fint ground game :)

Vad sysslar Crocota med :p?