Friday, September 7, 2007

WEC 30 recap

WEC 30 var en riktigt underhållande gala faktiskt. Flera bra fighter och då särskilt bantamviktstitelfighten, men mer om det senare. Jag gillar vad WEC gör även om jag har mina invändningar mot själva inramningen. Det känns verkligen som UFCs lillebror på något sätt. Dom lägger en bra grund för dom lättare viktklasserna samtidigt som dom ger orutinerade tyngre fighters en chans att skaffa sig lite erfarenhet. Det är dock lite patetiskt hur dom matchar marinkårssoldaten Brian Stann mot en kille som väger in på 5kg mindre och som troligen väger minst 10kg mindre i ringen. Jag har ingenting emot att man bygger en fighter och låter honom utvecklas, så som man gjort med till exempel Michael Bisping, Roger Huerta med flera, men det här är som sagt att gå för långt. Men nog om det och över till kvällens fighter.

Kvällen börjar direkt men en av kvällens mest intressanta matcher Jeff Bedard vs. Miguel Torres där vi fick se Torres imponera. Bedard är en riktigt duktig brottare och lyckades ta ner Torres utan allt för stora bekymmer men väl där dröjde det inte länge innan Torres fick honom i en triangelstrypning och han tvingades klappa. Jag har många gånger tidigare sagt att jag är svag för långa spinkiga fighters och Torres är inget undantag. Jag vet inte varför men jag gillar ofta deras stil. Det ska bli kul att se Torres fightas regelbundet i relevanta sammanhang, jag tror han kan gå långt och att se honom gå en fight om titeln i nästa match vore inte fel.

Sen klämde man in Bryan Baker vs. Jesse Forbes där Jesse inledningsvis imponerade lite på mig men Baker tog strax över och dunkade till sig en TKO vinst.

Sen fick vi se Brian Stann vs. Jeremiah Billington där storleksskillnaden var närmast pinsam. Marinkårssoldaten Stann gjorde vad han skulle och vann på TKO i första ronden.

Efter dessa korta avslut hade man också tid att klämma in Blas Avena vs. Joe Benoit där Benoit rusar rakt in i en giljotin som Avena avslutar mycket säkert. Blas Avena har imponerat ordentligt med sina submissions i dom två fighter jag sett med honom här.

Sen var det då dags, bantamviktstiteln stod på spel med Chase Beebe vs. Rani Yahya. Rani kom ut helt grymt imponerande, han hade mycket lättare att ta ner Beebe än jag trodde och väl på marken verkade han mycket starkare än jag väntat mig. Hur han helt galet hittar submission efter submission från alla positioner är nästan overkligt, helt galet. Beebe hamnar i flera farliga positioner och framförallt då ett knälås som ser ut att avsluta matchen redan efter en minut eller så men Beebe behåller lugnet och jobbar sig ur det. Yahya dominerar nästan hela första rundan totalt och det utan att knappt försöka sig på ett enda slag. Shit alltså, vilken kille! Men Beebe verkar inte särskilt demoraliserad utan kommer ut likadant i andra ronden, Yahya börjar bäst men Beebe tar över allt mer och låter inte Yahya komma undan med att bara brottas utan straffar honom med slag allt mer när han får chansen. Och så fortsätter det i dom följande tre ronderna också, Yahya verkar helt slut men han ger aldrig upp och då och då blixtrar han till och man får se hans briljans men Beebe är med på noterna och kontrollerar resten av matchen. En riktigt grym tillställning där båda killarna imponerade ordentligt på mig. Ska bli jävligt kul att se båda två i framtiden. Och Chase Beebe vs. Miguel Torres hade som sagt varit en kanonfight tror jag.

Sen var det slutligen dags för "Razor" Rob McCullough vs. Richard Crunkilton om lättviktsbältet. Crunkilton kommer ut med en helt värdelös guard och slänger massor med halvfjösiga sparkar och slag. "Razor" Rob är inte sen med att straffa honom för det och det dröjer inte länge innan domaren kliver emellan. Jag kan inte ens analysera den här fighten, jag fattar inte vad som hände. Crunkilton brukar fightas smart och är en mycket komplett fighter. Vad han tänkte här förstår jag inte alls. "Razor" Rob visar vad han kan och var inte sen med att utnyttja dom chanserna han fick men det är svårt att säga något mer här egentligen. Ett väldigt anti-klimax för min del iaf. Hade gärna sett Crunkilton pressa McCullough och se hur bra han blivit på att försvara nedtagningar och submissions.

Det var trots det anti-klimastiska slutet en väldigt underhållande gala och jag känner mig duktigt laddad inför UFC 75 i helgen.
Fullständigt resultat från galan taget ifrån Sherdogs fightfinder:
1 Ian McCall Coty Wheeler TKO (Strikes) 3 4:34
2 Blas Avena Joe Benoit Submision (Guillotine Choke) 1 0:29
3 Donald Cerrone Kenneth Alexander Submission (Modified Triangle Choke) 1 0:56
4 Bryan Baker Jesse Forbes TKO (Punches) 1 4:15
5 Marcus Hicks Scott McAfee Submision (Guillotine Choke) 1 2:15
6 John Alessio Marcelo Brito Decision (Unanimous) 3 5:00
7 Miguel Torres Jeff Bedard Submission (Triangle Choke) 1 2:30
8 Brian Stann Jeremiah Billington TKO (Punches) 1 3:07
9 Chase Beebe Rani Yahya Decision (Unanimous) 5 5:00
10 Rob McCullough Richard Crunkilton TKO (Punches) 1 1:29


2 comments:

Lars said...

Stackars Billington är allt jag har att säga! Motståndaren såg ut att vara två viktklasser högre upp, snacka om missmatch...

Anonymous said...

Performity Picks för UFC75? Tänkte tippa på Unibet och det vore nice om det kom innan imorn.. // Maxibox