Monday, October 22, 2007

Brock Lesnar skriver på för UFC

Låtsasbrottnings stjärnan Brock Lesnar är alltså klar för UFC. Hr han än presterar tror jag det är ett smart drag av UFC och kommer antagligen vara en bidragande orsak till deras fortsatta expansion i USA.

Men vad kan vi vänta oss av honom? Många verkar övertygade om att han kommer prestera riktigt bra och bli en relevant tungviktare ganska omgående. Men det finns många brottare med mer imponerande meritlistor som inte presterat inom MMA. Det lilla vi har sett av Brock säger inte mycket. Ta någon som Sylvester "The Predator" Terkay som har en mer framgångsrik karriär som college brottare, tränat MMA längre, gått mer fighter och som dessutom borde blivit tilldelad segern över Remy Bonjasky i K1, varför pratar ingen om honom?

Men det ska bli jävligt intressant att se vad Lesnar har att erbjuda inom MMA och med tanke på att Fedor går till M-1, Randy har dragit sig tillbaka, Crocop underpresterar, Sylvia är tråkigare än någonsin, Nog ser långsam och otränad ut, Barnett är osäker, Vera imponerade inte mot Sylvia, Werdum är gud vet var, Arlovski är i en kontraktsdispyt, Kongo inte kan försvara en nedtagning om hans liv hängde på det, Aleksander allmänt omotiverad och i HCF, Kharitonov allmänt kass och i K1 så är det inte konstigt att många sätter sitt hopp till Lesnar. Tungviktsdivisionen ser fan inte kul ut just nu.

7 comments:

Lars said...

Hade hellre sett Kimbo i UFC än Lesnar =(

Anonymous said...

Kan väl inte direkt påstå att jag någonstans hittar att Sly skulle ha haft bättre brottar meriter under colledgetiden. Det jag kan hitta är att de båda har vunnit NCAA ett år och varit tvåa året innan (wikipedia). Visst det året som Sly var tvåa blev han slagen av Angle som senare vann OS, men Lesnar ska ha haft ett 106-5 record under sina 4 University år. Står tyvärr inte vad Sly hade.

Mattias S. said...

Record säger ju inte allt, beror ju på vilken nivå matcherna är på också.
Kan hända att jag har fel, men det är vad jag har hört iaf.
I vilket fall som helst är det en intressant liknelse.

Anonymous said...

Håller med dig. Men å andra sidan kan man bara tävla mot dem som ställer upp - och bådas records är från div I NCAA.
En annan sak som skiljer dem åt är marknadsföringen samt att det skiljer "gubbarna" 7 år emellan. Sly är "gammal" medan Lesnar är i sina mogna år.

NonTelly said...

Lesnar var en megastjärna inom wrestlingen, och kunde sannerligen ta den typen av smällar med den äran och göra långa matcher i högt tempo; Terkay var en av tusentals medelmåttor. Att det pratas mer om Lesnar än Terkay är fullständigt självklart.

Lesnar är ett fysiskt fenomen, och jag tycker också att det ska bli intressant att se vad han lyckas åstadkomma.

Ett annat fenomen som skulle kunna göra tungvikten intressantare är Roger Gracie. Kanske Roger Gracie mot Werdum och Gonzaga skulle kunna bli intressant om några matcher?

spyder said...

jag är inte ett skit intresserad av att se lesnar. lay-n-pray någon?

Lars said...

steroider någon? host host...