Monday, October 29, 2007

Rankingsuppdatering post Hero's Korea 2007

Mellanvikt:
Jag har haft Yoshihiro Akiyama orankad under hans avstängning men han hade troligtvis varit topp 15 annars. När han nu vann över #7 rankade Denis Kang så gör han en snabb klättring och tar över 7e platsen. Jag hade tänkt putta ner Kang ett par placeringar till men så som divisionen ser ut just nu blir det inte så utan han slutar på en 8e plats.
Jag vill egentligen stryka Henderson från divisionen då han inte fightats där på hur länge som helst men det finns en möjlighet att han fightas där härnäst så jag väntar tills vi får veta det innan jag gör något med honom.
Lindland har varit väldigt inaktiv han också och han tappar mark varje dag.
Mike Swick har sagt att han ska gå ner till weltervikt men tills han faktiskt gör det eller iaf har en fight planerad där så är han rankad som mellanviktare.
Väldigt strulig division för tillfället.

8 comments:

Anonymous said...

Divisionen hade behövt Henderson men han har väl sagt att han föredrar att fortsätta som 205:a. Annars har jag svårt att se en intressant titelmatch i mellanvikt

Lars said...

Henderson ser alltid så loj ut i sina fajter. Kanske är han rejält avslappnad, men det blir lätt att man tolkar det som att han är ointresserad. Hade velat se lite mer GO från honom, han är ju grym i sina bästa stunder. Hoppas han går ner till MW nu, det behövs.

Mattias S. said...

Visst, en 100%-ig Henderson som mellanviktare hade varit underbart, men han har aldrig visat upp sig på det viset i divisionen. Antingen har högern hittat sitt mål eller så har det blivit ganska lojt.

Lars said...

Tyckte han var ganska loj mot Wanderlei och Rampage också. Hade velat se lite mer glöd och lite mer agressivitet, lite ilska rent av.

Martin said...

Förstår inte varför du rankat crocop så lågt. Josh Barnett är ju för fan 4?! Vad har han gjort menar du så att han förtjänar den platsen? han har ju inte gått match sen 12/31/2006 (enl sherdog).
T om Andrei Arlovski är bättre rankad. Tvätta brillorna och gör om!

Mattias S. said...

Martin: Du säger det så bra själv. Du förstår inte. Är du intresserad av att veta kan jag förklara det för dig.

Martin said...

Usch så elakt det lät det jag skrev, ber om ursäkt.
Jo jag vill veta, berätta! :)

Mattias S. said...

Trevligare! :)
Mina rankings speglar läget just nu, inte över att större perspektiv.
Dom är också helt dynamiska och rör sig hela tiden, fighters rankings påverkas inte heller retroaktivt.
Så Crocop var #2 när han vann över Barnett som just vunnit över Nog. Men sen har han förlorat mot två stycken icke top 10-killar irad och då har han tappat en hel del.
Barnett å andra sidan har bara förlorat mot #2 (Crocop) och #3 (Nog) och hamnar så högt upp. Han har varit inaktiv vilket försvagar hans position och hade det inte varit för att Sylvia hade en förlust mot en orankad Couture skulle Sylvia passerat honom.

Är du mer intresserad av mina rankings så läs alla rankingsuppdateringar.