Monday, December 3, 2007

Första dödsfallet i sanktionerad MMA

Sherdog rapporterar.
Vi visste alla att det skulle hända förr eller senare.
Känner mig tom och olustig.
Känner inte att jag har energi att skriva mer just nu.

11 comments:

Spyder said...

fy fan vad tråkigt. man hoppas att detta inte skadar mma men samtidigt känner man sig jävligt cynisk att man tänker på det när någon har dött. finns ju viktigare saker.

jojje said...

kan inte tänka mig att det kommer påverka särskilt mycket.. se bara på hur många dödsfall boxning har haft..

jojje said...

men samtidigt är det ju tråkigt att det har hänt.. men som sagt så visste ju vi att det var förr eller senare.

Danko said...

Jag känner själv inte killen i fråga och känner därför inget speciellt medlidande. Det dör tusentals människor världen över varje dag lixom.. Men visst är det tråkigt!

Att han nu höll på med mma och dog av skador han åsamkades i ringen tror jag inte skadar sporten. Som föregående talare nämnde så dör det många fler inom sporten boxning, till exempel. Jag tror också att alla som håller på med mma är medvetna om de risker som finns. Det är en risk man tar.. Dessutom tycker jag inte att det är en speciellt våldsam sport, oftast. Dessutom har sporten utvecklats mycket under åren och innehåller mycket mer än bara slag och sparkar. Framför allt så har domarna blivit bättre..

Kritikerna har nu något att använda som argument, men det håller ju som sagt inte.. Jag såg ett inslag där Joe Rogan och en boxnings-snubbe satt i en debatt och Joe fick försvara mma. Det enda egentliga argumentet mot mma som nämndes då, var att det var s.k "cockfighting", att man lixom går ut för att skada motståndaren, antar jag.. Det roliga är att cockfighting påminner mer om boxning än mma.. De små rackarna gör inte direkt några sparkar, armbågar eller submissions..

Vi behöver nog inte oroa oss för att ett dödsfall ska skada sporten iaf.

Alex said...

danko drar fram väldigt bra argument som jag bara kan instämma i.
vi kan också dra paralleller till fotbolle, där det dött ett par spelare på senare tid pga hjärtproblem, något som kunde undvikas om man haft mer ingågna läkarundersökningar innan matcher.
känns som om det kanske var det som felade även i denna matchen, tror inte en helt frisk människa ådrar sig dessa skador i en regulerad mma-fight.

Cyberninja said...

Det kan nog bara bli en stor grej om det skulle råka vara nyhetstorka på redaktionerna under veckan. Det ska nog till att nån dör i UFC för att det ska bli riktigt "nyhetsvärde".

Finns det nån film på nätet från matchen? Jag har hört att både att han ska ha blivit knockad av slag, och att han ska ha slagit skallen i en burstolpe.

Nu är jag ju inte insatt i hur sådana skador uppkommer, men det känns som om nånting måste gått fel till. Slag mot bakhuvudet, dåligt vadderad stolpe eller att killen var trasig redan innan, för att skadan ska ha uppkommit.

Mattias S said...

Många bra kommentarer, alltid trevligt att läsa.
Men har inte så mycket att tillägga.

Danko said...

http://nonstopmma.com/2007/sam-vasquez-released-from-hospital/

Här står det lite mer, för de som är intresserade.

Mattias S said...

Länken funkar bra. :)

Danko said...

Säker? Sista delen av länken kommer inte med, iaf inte i min browser :)

Mattias S said...

Jodå, kopiera texten så får du med hela om du inte ser hela. :)
Jag ser iofs hela. :)