Wednesday, December 12, 2007

WEC 31 preview

Fan, är alltid så sent ute, fan MMA galor hela tiden och med mitt lite mer pressade tidsschema känns det som jag alltid är ute i sista sekunden med mina previews.
Jag kommer nog i fortsättningen inte göra så mycket recaps utan mer köra rankingsuppdateringar och där i spekulera och prata mer om var olika fighters befinner sig och vad jag tycker dom ska göra härnäst.
Men men, nu är det WEC 31 det ska handla och och för ett WEC card är det ruskigt bra!
Fightcardet är nämligen som följer:

Main Card:
Urijah Faber vs. Jeff Curran
Jens Pulver vs. Cub Swanson
Paulo Filho vs. Chael Sonnen
Doug Marshall vs. Ariel Gandulla
John Alessio vs. Todd Moore

Prelims:
Bryan Baker vs. Eric Schambari
Alex Karalexis vs. Ed Ratcliff
Ian McCall vs. Charlie Valencia
Brian Bowles vs. Marcos Galvao

Urijah Faber vs. Jeff Curran är en riktig kanonfight och Fabers största test sen, ja, sen kanske någonsin. Fabers två tidigare tuffaste motståndare är Tyson Griffin & Ivan Menjivar och då det bara var Tysons tredje fight och han ändå vann och att han vann mot Menjivar efter att Menjivar sparkat på Faber när han låg ner och blev diskad. Har för mig att matchen var ganska jämn fram tills dess.
Curran däremot har vunnit mot ev av världens bästa fjäderviktare i Antonio Carvalho men också förlorat mot en i Hatsu Hioki och har överlag mött mycket tuffare killar än Faber.
Men att säga vem som är bäst är jävligt svårt och det är en mycket intressant fight och vinnaren här kommer inte bara bli WEC mästare utan även ta förstaplatsen på mina rankings.
Jag har dock ingen aning om vem som kommer ta det, Faber ser ostappbar ut men det mot motstånd som inte alls är i klass med Curran.
Jag vet inte, jag tror Faber kommer ta det här ändå och få tyst på sina kritiker.
Faber på TKO i tredje ronden.

Jens Pulver vs. Cub Swanson är Pulvers debut som fjäderviktare och det är då fan ingen bjudning han får med Cub Swanson som motståndare. Jag har bara sett dom två senaste av Swansons fighter och då har han imponerat på mig och lägg där till att han har 11 raka vinster så är det banne mig ingen lätt match för Pulver. Jag vet inte vem jag ska välja faktiskt, Pulver har inte vunnit över någon riktigt bra sedan BJ Penn för 5-6 år sedan så det är så det är svårt att veta hur han står upp mot dagens unga toppfighters. Han har imponerat i en del fighter men det är mot motstånd som är svårt att väga och det är inte lättare vad gäller Swanson heller.
Jag vet inte, Pulver ser mer fokuserad ut och använder hela sin arsenal på ett sätt han inte gjort på länge så ja, frågan är. Vem vinner? Jag vet fan inte, kan inte ens gissa på något.
Spännande och intressant matchning iaf.

Paulo Filho vs. Chael Sonnen är banne mig inte illa det heller. Sonnen kanske inte är ett stort namn men är enligt mig en av dom bästa fighter som Filho har mött och det ska bli väldigt intressant att se hur den här fighten utvecklar sig. Filho såg seg och matt ut i sin WEC debut men var sjuk och grejer så vi får se hur han ser ut här mot en så bra kille som Sonnen.
Jag tror dock Filho tar det här, submission i tredje ronden.

Doug Marshall vs. Ariel Gandulla är också en titelfight men en som jag inte bryr mig om särskilt mycket. Ingen är särskilt relevant öht.

John Alessio vs. Todd Moore är där emot ganska intressant då Alessio jobbar sig tillbaka till en titelfight och obesegrade Todd Moore skulle ta honom ett steg närmre det.
Obesegrade Todd Moore däremot har chansen att ta en fin vinst över en mycket duktig och välkänd fighter och ge lite tyngd till sitt obesegrade record. Intressant fight och vet inte riktigt vem som tar det då jag inte sett så något av Moore men jag tror Alessio är allt för skicklicklig och vinner det här i en riktigt bra fight.

Tror det här kan bli en riktigt kul gala men mycket relevanta fighter, kul att se WEC bjuda på sånt här och jag längtar till vi får se Takaya i buren och jag hoppas fler fjäder och bantamviktare kommer över snart!

4 comments:

Anonymous said...

**spoiler**
**spoiler**

Shit Pulver:D vilken fight Så jävla skönt att Cub fick stryck han e otrolgit störig Den karln!!

Hoppas vi får se Pulver vs Faber tror det kan bli en grym match om Pulver är i så bra form som han verkar vara i.

spyder said...

pulver var grym men det är svårt att säga något om en så snabb fight. faber däremot var mycket imponerande. jag ska villigt erkänna att jag varit tveksam till om faber är så bra som han hypas i staterna men på denna galan var han helt fantastisk mot en riktigt bra motståndare.

är det någon mer än jag som stör sig på ring announcern eller? fan vilken irriterande röst.

Anonymous said...

Hahaha mjo Spyder!!
Va fan hände med hon Galna pride tanten som i princip bara skrek?? dEt va grejer det

Spyder said...

pride ja... det var tider det. pridetanten har väl vissa likheter med paolo roberto va? :)