Tuesday, January 22, 2008

Om Per Eklunds insats

Många verkar väldigt väldigt besvikna på Pers Eklund, den sämsta prestationen i UFCs historia är inte ovanligt att höra.
Jag tycker folk överdriver, mycket.
Han gjorde bra ifrån sig stående mot en mycket duktig fighter i Sam Stout.
Han såg ut att vara lite tagen av stundens allvar och var så inställd på att ta ner Stout till marken att han inte lät sina slag och sparkar jobba.
Det låste sig mentalt för honom tror jag och det säger han ju själv också.
Det gör också att man tröttnar väldigt snabbt när man inte får till något på det viset.
Stout såg mycket starkare och tyngre ut och jag vet att han har tränat mycket på nedtagningsförsvar sen förlusten till Kenny Florian så det var ingen lätt uppgift för Eklund.

Jag hoppas han får chansen igen och kan komma in lite mer avslappnad och låter sina slag och sparkar jobba lite mer.

10 comments:

NonTelly said...

Jag håller med - han såg skaplig ut i den stående fighten, men var uppenbart skrämd av Stout.

Eklunds nertagningar var däremot riktigt, riktigt urusla, och Stouts nertagningsförsvar var bra.

Bättre taktik och han hade haft skaplig chans att vinna, nu var det mest tråkigt att han valde en så extremt uttröttande taktik att han blev utbuad för att han inte orkade röra sig. Men han blev åtminstone inte sönderslagen, så media får vänta ett tag till på att kapa sporten längs fotknölarna.

Jag har hittills inte sett något av Eklund som visar att han håller UFC-klass, men han får väldigt gärna visa det i de kommande matcherna.

Alex said...

Ja, men varför inser han inte själv - eller hans corner, att han borde gå över till att stå mot Sam Stout. Efter första ronden tyckte jag att Per Eklund klarade sig bra stående, och uruselt med nertagningarna. Han hade haft mer energi kvar och kanske fått visa sin riktiga arsenal.
Tycker man ser det rätt ofta på förstagångs-fighters i UFC, att det låser sig mentalt och att de själva inte inser att deras taktik inte fungerar. Det är ju då cornern ska komma in i bilden och verkligen få fightern att förstå att han måste byta taktik.

rickard said...

som sagt, stående gick det ju helt OK. coacherna till per eklund var under all kritik och gjorde ej sitt jobb. gameplanen var, som vi såg, att få ner stout på mattan, men när detta misslyckades ca 100ggr borde de fått honom att ändra taktik till stående där det faktiskt funkade bra. som fighter är detta inte helt självklart att se själv, men som coach måste man informera om sånt.

sen undrar jag om eklund nyligen har varit förkyld eller tokbantat? han verkade ha dålig kondis samt såg "tunn" och blek ut. detta är bara en fundering.

Spyder said...

jag håller med er till viss del. jag tror att om han stått hela matchen så hade han blivit knockad. anledningen att han såg ut att ha ett övertag stående vara att stout var rädd för nedtagningar. hade stout märkt att inga nedtagningar kom så hade han tagit över stående delen lätt. däremot, om han hade varit lite mer varsam med sina nedtagningar, typ byggt upp dem lite bättre under den stående delen så hade det lyckats bättre.

Skånefansen said...

1.Coacherna var riktigt dåliga, hur kan man stå sidan om och bara inte säga till Eklund att ge fan i att försöka ens att ta ner Stout?

Tyckte det var synd att Eklund brändre sig på det sättet, självklart nervös men va fan kom igen, bättre taktik så får Dana W upp ögonen för han garanterat.

2.Stående hela matchen hade gett Eklund mer poäng och matchen hade blivit mkt svårare för domarna att
döma eftersom han uppenbarligen var bättre på händerna tyckte jag.

3. Paulo gummibollen Roberto, vem släppa in han i den studion, och den andra tomten, så tröttsamt att höra dom två. Inte pålästa ett skit om Stout, nä bort med dom så hade jag sluppit sitta och reta mig på 2 väldigt obegåvade MMA wannabes.

Spyder said...

men anledningen till att han såg dominant ut stående var ju att stout var rädd för nedtagningarna. hade stout märkt att det inte kom några dyk så hade den stående delen sett helt annorlunda ut i andra och tredje ronden. garanterat

Anonymous said...

han var en skamm för sverige helt enkelt, pinsam, hoppas jag slipper se den mesen i ufc igen..fy fan vad dåligt

Mattias S said...

Så jävla respektlöst.
Precis som du är så jävla tuff Herr Anonym...

Martin said...

du jag brukar få mina brev publicerade i sherdog radio network så jag vet vad jag talar om...Martin var namnet.
O ja han har hånat svenska folket som fegisar, mesar. Det han gjorde i matchen var inte alls som en viking beter sig. En riktigt lam insats. Vad gjorde han bra. Han borde sätta mössan över huvudet eller borra ner huvudet i jorgen. Jag skämdes hela matchen över att vara svensk.

**UFCsucker said...

Någon som har koll på när Eklund går nästa ufcmatch?