Monday, January 21, 2008

Rankingsuppdatering post UFC 80

Tungvikt:

#10 rankade Fabricio Werdum besegrade #6 rankade Gabriel Gonzaga och med det tappar Gonzaga till en 9e-plats medans Werdum klättrar till en 7e plats. Det puttar ner Crocop till en 10e plats och Andrei Arlovski puttas upp till 6e-platsen.
#4 rankade Josh Barnett tappar en placering pga inaktivitet vilket gör att Tim Sylvia övertar 4e-platsen.
#1 rankade Randy Couture tappar sin placering till Fedor Emelianenko då han tackade nej till att möta Antonio Rodrigo Nogueira.
Om han också tackar nej till nästa erbjudande kommer jag stryka honom från mina rankings och betrakta honom som pensionerad.
Vinnaren av Sylvia vs. Nogueira kommer att bli ny #1.

Lätt tungvikt:

#12 rankade Jason Lambert förlorade mot orankade Wilson Gouveia men som troligen skulle varit topp 25 om jag haft så bred ranking.
Samtidigt tappar Antonio Rogerio Nogueira, Ricardo Arona och Tito Ortiz i ranking pga inaktivitet vilket gör att Lamberts fall inte blir så långt. Han faller bara till 14e plats medans Gouveia slår sig in på 13e.

Mellanvikt:

Kendall Grove såg efter matchen mot Alan Belcher ut att vara påväg till att bli en värdig titelutmanare. Men tyvärr lär det aldrig bli så, spelar ingen roll hur bra du är om du har en så svag käke.
Jorge Rivera behöver nån vinst till innan han blir rankad dock.

Weltervikt:

#14 rankade Marcus Davis fortsätter sin win streak och även om Jess Liaudin inte var någon jättestark vinst så är det så jämnt där i welterviktsdivisionen att det är nog för att han ska klättra två placeringar till #12.

Lättvikt:

Det här är svårt, hur hanterar man B.J. Penn egentligen?
B.J. Penn vann iaf över #8 rankade Joe Stevenson och eftersom det dels är så knas i divisionen just nu och dels att hans enda förluster dom senaste 5 åren är mot personer som är topp 5 i tyngre viktklasser hamnar han till slut på en 6e plats.
Vinnaren av Sean Sherk vs. B.J. Penn kommer troligen ta över 1a platsen och om det inte händer ordentligt med saker borta i Japan ser jag att UFCs lättviktare kommer börja dominera mina rankings under 2008.
Sam Stout kniper också 25e platsen med sin vinst över Per Eklund.

11 comments:

Alex said...

rykten går om att Tito pensionerat sig, någon som har mer info?

Anonymous said...

Kan du inte bara lägga ner den här bloggen? vem är intresserad av dina privata rankingar? Så länge du inte skriver nånting annat så är bloggen bara skräp, tyvärr.

Mattias S said...

Alex: Inte hört något om det.

Anonym: Om du inte är intresserad behöver du inte läsa.
Jag började skriva den här bloggen för min egen skull och det var kul att många gillade det jag skrev.
Tyvärr har jag inte haft tid eller energi att göra det jag vill med den men mina rankings vill jag ändå hålla uppdaterade då jag förhoppningsvis kommer kunna lägga mer energi här snart igen.

Tycker det är ett tråkigt och otrevligt inlägg du kommer med, varför ska jag lägga ner bara för att du inte är intresserad?
Jag skriver inte här för din skull, jag skriver här för min skull.

Anonymous said...

Korkat inlägg som den förre anonyme kom med. Surfa ngn annanstans då om du inte gillar det. Däremot är det väldigt synd att Mattias orkar skriva så ofta längre. Hoppas du kommer tebax snart!

Mattias S said...

Tack, det känns lite bättre att höra. :)

Får lust ibland att komma tillbaka men så får man lite prestationsångest och känner att man inte kan göra ämnet man vill skriva om rättvisa utan att läsa på lite först och sen tar energin och tiden slut, vi får se. :)

Anonymous said...

Klart du ska skriva för din egen skull! det är vad som gör bloggen bra..vi vill inte att du ska skriva massa bara för att någon vill det..
Keep up the good work!
Mvh Torsten

Johnney said...

mkt positivt överraskad av ufc80, tyckte det var lite tråkiga matcher men mkt knockouts o liknande så det var kul!

men gonzaga - werdum... :( kändes som Napao la sig?? vekt

Johnney said...

rättning*
tyckte det var tråkiga matcher när jag såg fightcardet

Mattias S said...

Jag tror aldrig Gonzaga hämtade sig efter ett knä som Werdum fick in.
Verkar inte som han hanterar att ta en smäll så bra, när han blir pressad efter en smäll så verkar han bara ge upp.
Tuff som fan och farlig men den positionen han var i såg inte omöjlig att ta sig ur.

Anonymous said...

vad tyckte ni om per eklunds prestation.. håller med kommentatorerna om att han borde kört det stående längre, såg ut som han ödslade mängder med energi på att få ner stout

nichlas said...

Hej gillar alltid när det kommer nytt material till bloggen, ett sätt att få det rullande utan att du behöver sätta dig in allt för mycket är ju att skriva något kort och sedan låta de som är intresserade fylla i med kommentar. Verkar finnas en del som är insatta och säkert kan komma med synpunkter.