Monday, March 5, 2007

UFC Fight Night 7

UFC Fight Night 7

På onsdag är det dags för UFC Fight Night 7. Det här är en lite speciell gala som sänds från marinkårsbasen Miramar i San Diego, Kalifornien. Alla åskådare är amerikanska soldater som bjuds på en riktigt fin gala. 5 biljetter har dock auktionerats ut och pengarna där går till nån välgörenhetsfond för krigsveteraner. Ganska smart PR-Jippo av UFC faktiskt som garanterat lär löna sig i längden. Mer om galan efter hoppet.

Main Card, matcher som kommer visas live på TV:
-Diego Sanchez vs. Joe Riggs
-Karo Parisyan vs. Drew Fickett
-Josh Koscheck vs. Jeff Joslin
-Shonie Carter vs. Marcus Davis

Prelimins, matcher som kommer visas bandat om det blir tid över:
-Luigi Fioravanti vs. Dave Menne
-David Heath vs. Victor Valimaki
-Brock Larson vs. Keita Nakamura
-Jorge Santiago vs. Alan Belcher
-Logan Clark vs. Steve Byrnes

Det är helt fullspäckat med welterviktare i absolut världsklass. Framförallt då Diego Sanchez som har imponerat stort på mig efter att han vann den första säsongen av The Ultimate Fighter. Jag tyckte han hade en lite lätt resa där och var inte så imponerad. Hade inte sett honom fightats innan utan bara hört lite saker. Jag var iaf inte ett dugg imponerad.

Men så visade han i matchen mot Nick Diaz hur jävla bra han verkligen är. Det är förövrigt en helt fantastisk match med sinnessjukt tempo och bländande teknik. För ett oerfaret öga kan det dock svårt att se alla små detaljer som gör den så fantastisk. Den här fantastiska matchen fick mig också att leta upp lite äldre matcher med Diego och när jag såg dom så undrar jag varför jag någonsin tvivlade över hans förmåga. Även om jag var lite förbannad över att han vann över min favoritfighter Nick Diaz. Men jag kunde trösta mig med att Nick Diaz bara blev omplåstrad i omklädningsrummet medans Diego skickades raka vägen till sjukhuset för att undersökas närmre och sy.
I hans nästa match kom Diego tillbaka från en svår sjukdom och vann trots allt över John Alessio via ett kontroversiellt domslut. Han såg inte alls lika explosiv och stark ut som han brukar i den matchen men lyckades ändå övertyga domarna om att han förtjänade att vinna.
I hans senaste fight mötte Diego #3-4 rankade judospecialisten Karo Parysian i ännu en helt galet fantastisk match. Diego lyckas tidigt få in ett riktigt bra slag träffade Karo i ögat och jag trodde att han skulle fullfölja och stoppa Karo redan där. Men Karo imponerar och lyckas hålla sig kvar i matchen. Han kommer tillbaka ordentligt och briljerar med sin fantastiska Judo och kastar Diego som en vante ett par gånger. Han lyckas dock aldrig få en bra position för Diego tar sig upp direkt igen. Dom 2 första ronderna är väldigt jämna och vissa hävdar till och med att Karo vinner båda två, men i min mening så vinner dock Diego båda två. I den tredje ronden är Karo helt slut efter det galna tempot Diego håller. Diego kan tack vare sin fantastiska uthållighet dominerar totalt och vinner slutligen på domslut.

Här möter han alltså Joe Riggs som rankningsmässigt är ett steg ner, Riggs är bara rankad #9-13 typ. Men i matchning kan det faktiskt vara hans tuffaste match hittills. Joe Riggs är en stor stark welterviktare med hyfsad brottning och bra stående. Diegos stående fighting har iofs blivit mycket bättre men är helt klart hans svagaste sida. Om Riggs lyckas hålla det stående utan att vara för passiv som Allesio var så kan det bli tufft. Jag tror dock att Diego precis som alltid kommer arbeta riktigt hårt och köra slut på Riggs och vinna med en sen TKO.

Även Karo Parisyan vs. Drew Fickett är en riktigt bra matchning och vi får se om Karo kommer tillbaka starkt från hans förlust till Diego, det tror jag han gör.

Josh Koscheck vs. Jeff Joslin ska bli kul att se den också. Joslin verkar dock bara vara där för att få Koscheck att se bra ut. Koscheck som också var med i TUF1 där han vann över Chris Leban men förlorade mot Diego Sanchez. Men då var han i princip bara en ren brottare som precis börjat med MMA. Nu har han lärt sig mycket mer och han ser ruggigt bra ut. Potential som få och är redan nu top 10 rankad.

Till sist är jag även väldigt nyfiken på Brock Larson vs. Keita Nakamura. Kul att UFC tar in fler och fler japaner. Nakamura har fightats överallt i Japan verkar det som och har 13 vinster och inga förluster. Larson har 18 vinster, varav 6 vinster bara i år, och bara 1 förlust. Det var förra året mot top5 rankade Jon Fitch.

Sen den 30:e December är det dags för UFC 66, men mer om det och PrideFC Shockwave senare.

No comments: