Wednesday, May 23, 2007

Om alla Shogun rykten

Som ni säkert redan hört så dök den här informationen:
Mauricio "Shogun" Rua has signed a contract with the UFC and may participate in UFC 72.
upp på chuteboxe-usa.com tidigare idag och har spridits som en löpeld över forumen och bloggarna.

Men Ivan Canello (skriver för sherdog och portal do valetudo) säger att Rudimar Fedrigo (huvudtränare och ledare för Chute Boxe) sade att han inte känner till någonting om det här när han pratade med honom tidigare idag.
Samtidigt säger en kille på mmaweekly följande:
"Let's put it this way, if Mauricio was fighting at UFC 72, that's news to him."

Hur det hela ligger till vet jag inte, men det verkar som vi kan sänka förväntningarna lite iaf.

UPDATE: Brasilianska tidningen Tatame intervjuade Shogun nyligen bland annat om dom här nya UFC 72 ryktena och Shogun svarade:
I signed with Pride and the UFC. I am waiting for them to define where and when I fight. The principle rumors are that I will fight at UFC 72, but I don't know yet. I am trained, ready, and in shape to fight.
Frågan är om UFC sett till att lägga locket på eller om ryktet helt enkelt var helt ogrundat till att börja med. Det ryktas om ett stort tillkännagivande på UFC 71, Shogun kan vara ett av dom men jag hoppas att det har med Prideaffären i stort att göra.

3 comments:

Lars said...

Som jag fattade det så var inte chuteboxe-usa.com först med nyheten. Så när den dök upp där tog många det som en bekräftelse. Det återstår att se om det är sant eller inte, men som UFC 72 ser ut nu lär de inte sälja många PPV.

Om det nu är sant att Shogun möter Sobral som ryktet på nätet är så är läget ett helt annat. Den fighten lär lyfta UFC 72 rejält om den blir av.

Mattias S. said...

Beror på vilken nyhet du menar, ryktet att Shogun skrivit på för UFC och Pride har cirkulerat länge men dementerats från officiellt håll.
Men just det här att han kanske skulle vara med på UFC 72 har jag inte sett någon annan källa på.

Lars said...

Jag skummade bara igenom forumen förut och såg att http://www.topfighterstandings.com/ var angivet som källa. Först senare nämndes Chute boxe USA. Kollade nu och ser att de hänvisat till en andrahandskälla, så visst är det som du säger.