Thursday, May 24, 2007

UFC 75 i London

Den 22a September är det dags för UFC 75 som kommer ta plats i London.
Ryktat fightcard än så länge är:
Michael Bisping vs. TBA
Jess Liaudin vs. TBA
Sen har jag även hört om:
Kongo vs. Arlovski
Mirko vs. Vera

Men när jag försöker få det bekräftat får jag bara det här som svar: ":)"

6 comments:

Peloquin said...

Om det skulle vara så att matchningarna ovan stämmer så tycker jag personligen att UFC har gjort en liten blunder. Iofs är båda matchningarna hög-intressanta men jag tror ändå att de skulle vara bättre om man mixade upp dem till Cro Cop - Kongo och Vera - Arlovski.
Cro Cop vs. Kongo skulle vara en ordentlig kick-boxnings match där vi nog skulle få se ett fyrverkeri av stående MMA. Denna fight skulle också vara en som inte var en direkt match om vem som är nästa man att utmana för titeln. Både Cro Cop och Kongo har ju tidigare förluster (Kongo iofs en liten tid tillbaka) och någon av dem skulle behöva en ordentlig vinst innan de slåss om no. 1 contender-status.
Arlovski vs. Vera skulle dock vara en direkt match om nästa utmanare till titeln då Arlovski, som tidigare mästare och med en rad vinster i bagaget om han slår Vera, skulle vara självklar som nästa utmanare. Likaså skulle Vera vara det också iom att han är obesegrad inom UFC och en vinst mot Arlovski skulle visa att han vore redo att kämpa om titeln. Vera skulle nog också 'få igång' Arlovski lättare, någon som ju inte Werdum lyckades med.

Martin said...

Hoppas verkligen inte det blir Vera mot Mirko! Jag vill att Vera ska klättra lite innan han möter den absoluta toppen vilken är Mirco, Nougeira och Randy (Randy endast för att han har bältet, tycket inte han har bevisat nått ännu) för tillfället i UFC. Ser hellre Crocop mot Randy och Vera mot Arlovski eller Sylvia. Tycker inte Gonzaga förtjänar en bältesmatch redan efter att bara gått en match mot top motstånd (och dessutom vunnit på tur). Gillar inte alls att de matchar ihop sådana "okänd" fighters som ex. Gonzaga (dvs. sådana som inte klättra på top 3-10 ett antal matcher) mot den absoluta toppen (1-3). Skulle hellre se att de matcha dem mot Arlovski, Sylvia, Werdum m.m.

Lite irriterad på senare tids matchningar }:-(

Lars said...

Cro Cop har ju nu annonserat att han kommer lägga av med MMA när hans kontrakt går ut. Han har fyra matcher kvar på sitt kontrakt så jag skulle gissa på att om han vinner sin nästkommande match så får han chans på bältet. Vinner han bältet har han 2 potentiella titelförsvar. Om han fortfarande har bältet när hans kontrakt går ut är frågan om han ändå väljer att dra sig tillbaka?

Nu vet jag att han yrat många gånger tidigare om att avsluta sin karriär. Kanske är det bara en överreaktion efter förlusten, man vet ju inte säkert. Om livet leker för honom i ringen när tiden är kommen kanske han ändrar sig igen.

Jag tycker inte att matchningen mot Vera vore så tokig. Vera är ju obesegrad, han har 4-0 i UFC och har inte mött någon potentiell contender ännu. Tycker det finns flera fighters som gå upp mot contenders betydligt fortare.

Nu är det ju dock väldigt problematiskt i heavy weight divisionen. Det är en hel drös med fighters som står på tur för titelfight inom en snar framtid. Det enda sättet att drastiskt reducera antalet är att sätta dessa contenders mot varandra.

Om vi kollar på vilka fighters som kan vara aktuella för titelfights inom en snar framtid.

Gonzaga (UFC 74)
Arlovski
Vera
Cro Cop
Big Nog
Sylvia är ju skadad, men om han vinner mot någon av ovanstående för han också vara med i diskussionen.

Har suttit och funderat på alla potentialla matchups och det är fan inte lätt. Sjukt mycket talang i denna division och det är nästan oundvikligt att någon kommer känna sig orättvist behandlad i fråga om titelshots.

Arlovski var ju mer eller mindre lovad en titelmatch om han slog Werdum. Men Dana tog tillbaka det antagligen pga. Arlovskis svaga insats.

Nog nöter Herring, om Nog vinner den, skall han fightas igen innan det är dags för titelmatch?

Mattias S. said...

Det där uttalandet stämmer inte. Den informationen som kom ut är massa blandade uttalanden som Crocop gjort under dom senaste månaderna.
I en riktig intervju för några dagar sedan sade han att han hittat motivationen igen och inte kommer dra sig tillbaka förrens han har bältet.

Lars said...

http://www.thefightnetwork.com/news_detail.php?nid=3890

Pålitlig källa?

Mattias S. said...

Ja, det är en pålitlig källa. Men intervjun dom hänvisar till var ingen riktig intervju utan blandade kommentarer från Crocop under dom senaste månaderna säger kroatiska källor.

"Mirko did not give that interview. This "interview" is a collection of several statements Mirko gave during last few months.

In real TV interview he gave few days ago he talked about re-discovered motivation for fighting and he mentioned that he would not retire before he takes UFC belt.

Hope this clears things a bit."

http://www.bloodyknux.com/forum/showpost.php?p=800423&postcount=16