Sunday, May 13, 2007

Spekulationer om Pride

Det gick länge rykten om att bröderna Fertitta köpt Pride och vi gick och väntade på bekräftelse. Så när väl bekräftelsen kom var vi nog många som tänkte äntligen ska vi få klarhet i saker och ting. Hur kommer det se ut? Hur kommer dom hanteras? Kommer vi äntligen få se dom bästa möta dom bästa? Det var bara att fortsätta vänta på att affären gått igenom.
Den första Maj skulle affären gått igenom och nyskapade Fertitta ägda Pride World Wide skulle tagit över kontrollen av PrideFC, alla deras kontrakt och allting. Men det har ännu inte skett. Det ryktas om Yakuza inblandning och har tom sagts att den tilltänkta VDn blev hotad till den grad att han lämnade Japan och åkte hem till USA igen. Det ska tydligen inte stämma och han befinner sig i Japan just nu. Bland annat Frank Trigg säger att det fanns klausuler i kontraktet som DSE (dom förra ägarna) inte fullföljt och köpet kanske rent av inte blir av, hur mycket han vet och hur opartisk han är kan man dock fråga sig.
Mer pålitliga rykten säger dock att "Zuffa" inte riktigt tänkt igenom köpet ordentligt och att det varit jävligt mycket krångligare än dom räknat med. Dom flesta fighter-kontrakt måste omförhandlas och grejer. Fedors kontrakt säger t.ex att han får fightas för andra organisationer i Ryssland, en typ av kontrakt som dom nya ägarna inte kommer gå med på. Att omförhandla med Fedor blir nog inte billigt då Bodog erbjuder honom massor med pengar och där behöver han inte ens möta svårt motstånd.
Preliminärt är dock Pride 35 fortfarande planerad att hållas den 30e Juni, men om dom ska hinna organisera det måste nog saker och ting lösa sig riktigt snart.

5 comments:

Spyder said...

Pust... jag längtar ju så in i helvete efter LW GP

Mattias S. said...

Ja, jag hoppas dom hinner dra igång GPn den 16e Juli, vore ju piss om den blev sabbad pga det här.

Martin said...

Det känns som om PrideFC har försvunnit i skuggan av UFC nu :-/ Hoppas de återhämtar sig. Jag hade gärna sett att PrideFC höll sig till Japan och att UFC höll sig till USA (fast givetvis med tv-sändningar över hela världen). Sedan vartannat nyår i japan och vartannat i USA kunde de hålla ett event där de bästa mötte varandra :-) Gillar inte riktigt att PrideFC ska hålla events i USA.

shoulder said...

Fast Fedor borde väl som tävlingsmänniska vilja möta och döda de bästa? Menar, om hamnar i Bodog kommer han ju knappast få möta lika kvalificerat motstånd som han får i UFC/Pride...

Mattias S. said...

Jag ser gärna att Pride håller galor i både USA och andra länder men har sitt fokus på Japan och det är också så det ska bli om allt går enligt planerna.

Fedor fightas för pengar, det är hans största drivkraft. Det har han själv sagt flera gånger.
Fritt översatt från minnet t.ex:
"Vi var väldigt fattiga när vi växte upp, vi hade knappt mat så det räckte. Mannen på andra sidan ringen vill skicka tillbaka mig till den tiden. Den mannen måste förgöras."
Om han får bättre betalt för att möta random folk som inte hotar honom väljer han nog det.