Wednesday, September 12, 2007

EliteXC: Uprising preview

No rest for the wicked, det är ju nästan jobbigt hur mycket sevärda och relevanta MMA-galor det är nuförtiden. På lördag är det dags för EliteXC: Uprising på Hawaii som är ett samarbete mellan EliteXC, Icon och även Rumble on the Rock om jag inte fattat helt fel. Eller ProElote har väll köpt Icon eller hur det nu ligger till. Men iaf. Det är några riktigt intressanta matchningar här på galan tycker jag faktiskt. Låt oss ta en titt på hela fightcardet:

Main card:
Robbie Lawler vs Murilo Rua
Nick Diaz vs Mike Aina
Jake Shields vs Renato Verissimo
Joey Villasenor vs Riki Fukuda
Gina Carano vs Tonya Evinger

Prelims:

Lim Jae-Seok vs Brandon Wolff
Kala Kolohe Hose vs Jeff Cox
Mark Oshiro vs Nui Wheeler
Mark Kurano vs. Jose Diaz
Justin Buchholz vs. Kolo Koka
Tyson Nam vs. Albert Manners

Intressant card även om prelimfighterna inte bjuder på någonting, men vad kan man kräva. Main event för kvällen är Robbie Lawler vs. Murilo "Ninja" Rua där Robbie Lawler har Icon-bältet som han tog ifrån Frank Trigg och "Ninja" har EliteXC-bältet som han vann i mötet med Joey Villasenor. Jag gillar verkligen den här matchningen, jag tror det kan komma att bli en riktig kanonfight då båda nästan alltid bjuder på högoktanig action. Jag tror dock att Robbie är starkare, har mer krut i nävarna och bättre brottning om det skulle behövas. Men jag räknar inte ut "Ninja" som kan hitta på både det ena och det andra som kan överraska Lawler. Men Robbie Lawler via (T)KO i tredje ronden är min förutsägning.

Nick Diaz vs Mike Aina tror jag inte kommer bli en särskilt svår match för Diaz. Han verkar hungrigare och mer förbannad än någonsin vilket med tanke på hur han har varit innan säger en hel del. Det lär inte bli en kul kväll för Aina som förlorar på submission eller TKO i andra ronden efter en grymt imponerande uppvisning av Diaz.

Jake Shields vs Renato Verissimo är iofs en ganska bra matchning men jag tror det kommer bli en ganska tråkig fight. Shields är grym på att nullifiera motståndarens offensiva grappling skills. Jag tror Shields tar det här på domslut eller möjligen en sen TKO.

Joey Villasenor vs Riki Fukuda verkar rätt intressant, jag har ingen direkt koll på Fukuda men det lär bli en intressant matchning med Villasenor. Jag har tidigare varit ganska imponerad av Villasenor men mot "Ninja" senast såg han verkligen inte bra ut. Jag hoppas och tror att han ser bättre ut här och tar Fukuda på TKO i tredje ronden eller domslut.

Gina Carano vs Tonya Evinger känns mest som ännu en fight för Carano att vinna. Jag kan förstå att man vill bygga upp henne och det är kul att se kvinnlig MMA få plats på stora scenen. Men jag tror inte Evinger ställer till med allt för stora problem och Carano vinner på domslut i imponerande stil.

Om prelimsen har jag inget särskilt att säga men jag ser verkligen fram emot titelfighten här och Diaz återkomst.

2 comments:

Patrik said...

War Diaz!

Lars said...

Riktigt bra card, detta ser vi fram emot :)