Sunday, September 23, 2007

Rankingsuppdatering post Shooto & UFC 76

Tungvikt:
Fedors förstaplats blir allt svagare och om vi inte hör något konkret snart så kommer han tappa den. Känns dumt att sätta någon ny som #1 pga inaktivitet men snart har jag inget val.

Lätt tungvikt:
Oh i helvete vilket jävla getingbo. Var ska man börja?
Till att börja med så glömde jag bort Huoston Alexander när jag utökade min rankings till 15, som jag kanske kommer utöka ytterligare till 20, så han får sig en plats som #11 innan jag börjar ändra rankingsen efter helgens bravader.
Ryoto Machida besegrar Kazuhiro Nakamura och klättrar upp en bra bit och Nakamura tappar en hel del då han dessutom förlorar en del på inaktivitet.
Forrest Griffin besegrar Mauricio Rua och klättrar raskt upp på stegen. Forrest har ändå en förlust nyligen och klättrar inte hela vägen upp utan dom killarna som låg efter Rua flyttas upp och även om jag garvar arslet av mig åt Sokoudjou som #2 så blir det helt enkelt mest logiskt så. Två topp 5 vinster och ingen förlust sedan dess. Det är bara Rampage som har gjort bättre saker det senaste året. Hendersson har varit stabilare och som lätt tungviktare bara förlorat mot topprankade motståndare och det väger tyngre än det lite instabila vi sett från Jardine och Forrest. Forrest hamnar före Jardine eftersom Jardines förlust till Alexander var tyngre än Forrests mot Jardine och Rua var en bättre vinst än Liddell.
Att Jardine slagit Forrest är ingenting som jag tycker man behöver ta hänsyn till när det gäller rankings. Liddell och Rua tappar och förutom att bli passerade av Griffin och Jardine ramlar dessutom ner under Wanderlei Silva då hans förluster bara vart mot toppmotstånd.
Alla andra puttas ner helt enkelt då det finns två nya killar rankade.
*phew*
I helvete vad det ser skit ut men jag ser inte att något annat sätt är bättre.

Mellanvikt:
Det ser ut som att jag inom kort kommer stryka Henderson från listan helt då han inte gått en fight i divisionen på hur länge som helst. Men det dröjer lite till.

Weltervikt:
Jon Fitch besegrar Diego Sanchez och klättrar en plats till #4. Diego förlorar mot en högre rankad motståndare och även om hans plats som #7 blir svagare så tappar han ingen placering.

Lättvikt:
Tyson Griffin plockar en fin vinst över Thiago Tavares och klättrar in på en 13e plats och därmed förbi Frank Edgar som besegrade honom. Men sen den fighten har Griffin två bra vinster som båda väger klart tyngre än Edgars enda över Mark Bocek.

Fjädervikt:
Rumina Sato förlorar mot Hideki Kadowaki och tappar sin rankingplats. Kadowaki har inte bra record nog att ta sig in och jag har för dålig koll för att putta upp en kille så Sato stryks helt enkelt från listan.

Bantamvikt:
Kenji Osawa förlorar mot Daniel Lima och tappar flera placeringar medans Lima klättrar in en bit på topp 10.

Flugvikt:
Yasuhiro Urushitani besegrar Mamoru Yamaguchi och dom byter helt enkelt plats med varandra som #2 och #3.

Helvete vilken helg...

11 comments:

spyder said...

vad är det som händer i världen?

Lars said...

Jag tycker det verkar ganska troligt att Henderson går ner till MW och möter vinnaren i uppkommande titelfighten mellan Silva och Franklin i en unification match.

Shannon said...

BarneyK Rocks the House!!!!!!!!!!!!!!

Ferocitas said...

A fy fan kortleken blandas definitivt om nu i MMA världen...

Är imponerad av Griffins två senaste matcher. Tycker iofs att Shogun vann de två första ronderna tills han började ta slut... Även om forrest hade han på rygg så gjorde Shogun mer skada :-) Sedan var det katastrof, vad hände liksom!? Skulle gärna vilja veta varför Shogun tog slut!?

Machida fortsätter att imponera på mig, han är ruggig! Tror vi kommer se honom som mästare om han får chansen (varför får han inte det?).

Sedan tycker jag helt klart att submissionförsök går över position! Sanchez hade fördel i matchen mot Fitch tycker jag. Fitch hade inte mycket i denna matchen, inta många ordentliga slag alls, bara klena armslag från liggandes i guard. Sanchez hade flera submissions som var nära/närmare att avsluta.

Sist så tycker jag även att Griffin-Tavares matchen var orättvis... Griffin gjorde inte så mycket mer än att trycka upp Tavares mot buren och maska sig till ett domslut. Tavares var närmare att avsluta matchen med knockdowns och submissions och bör ha fått fördelen i mina ögon.

Jag gillar verkligen inte domslut }=( Tycker de borde tas bort för att skapa mer rikta fighter i sporten... Domslut är nästan omöjliga att få rättvisa.

Lars said...

Ferocitas kan absolut inte hålla med. Tycker Forrest har alla 3 ronderna klart.

Spyder said...

jag skulle nog också gett tavares domslutet men det var ruskigt jämnt. riktigt bra fight var det i alla fall. shogun och nakamura är besvikelser. visserligen var machida bra men jag hade väntat mig mer från nakamura. inför shogun är jag som ett frågetecken. det kan ju inte vara oktagonen som gör det för han hade fått stryk i ringen också så dålig som han såg ut.

klassa said...

Du planerar att flytta ner Fedor pga. inaktivitet men sen flyttar du upp Sokoudjou till en andra plats. Du är medveten om att Fedor har gått en match senare än Sokoudjou va?

Mattias S. said...

Klassen: Inte rankingsvärd...

Lars said...

Tycker du inte att du rankat Kenny Florian lite väl högt?

Mattias S. said...

Kanske lite, men det beror i så fall på att Din Thomas var lite för högt rankad innan.
Jag vet ingen som känns given före honom just nu.

Lars said...

Tyson tycker jag nog borde vara före...